Agenți

#caresuntnoutatile: ce evenimente turistice interesante au avut loc în spațiu, la mare și la destinațiile turistice preferate

Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor preconizează că industria turismului va atinge performanțe economice record în acest an1. Nici nu e de mirare, pentru că peste tot se organizează tururi spațiale, se lansează companii aeriene cu elicoptere și se lanseze noi rute feroviare. Chiar și Uber lansează croaziere cu iahturi! Dacă ai ratat ceva din toate acestea, îți spunem noi – #caresuntnoutatile în lumea călătoriilor.

Barcelona așteaptă La Fiesta de Gràcia

La Fiesta de Gràcia este unul dintre cele mai colorate evenimente din Spania, în timpul căruia străzile cartierului boem Gràcia din Barcelona concurează pentru a stabili cel mai frumos decor. În plus față de spectacolele și decorațiunile spectaculoase, programul include muzicieni, târguri, food court-uri și activități de divertisment pentru copii și adulți. Ediția din acest an a festivalului va avea loc în perioada 15-21 august.

Citiți mai multe aici.

Egiptul va lansa primul tren turistic

Calea ferată națională din Egipt intenționează să lanseze primul tren turistic de lux The Nile Guardian. Acesta va avea o capacitate de 80 de pasageri și va oferi itinerarii de două și trei zile către Luxor și Aswan. Prima călătorie va demara în 2027.

Citiți mai multe aici.

O expoziție unică „TITANIC: Expoziție de artefacte” va ajunge la Varșovia

Un argument în plus pentru a rezerva un tur de vacanță cu plecare din Varșovia. Coorganizatorul expoziției este RMS Titanic, Inc. – singura instituție autorizată să recupereze și să depoziteze artefacte de pe Titanic. Astfel, va fi posibil să vedeți lucruri reale de pe legendarul vas și reconstituiri ale interiorului acestuia și să aflați poveștile adevărate ale pasagerilor. Expoziția va fi deschisă începând cu 1 septembrie.

Citiți mai multe aici.

Prima companie aeriană cu elicopter se lansează în Grecia

În mai puțin de o oră este acum posibil să se ajungă de la Atena pe insulele pitorești din Marea Egee. Norerer, prima companie aeriană cu elicoptere din Grecia, oferă zboruri către 11 insule, inclusiv Mykonos și Santorini.

Citiți mai multe aici.

O clădire din civilizația minoică a fost descoperită pe șantierul de construcție al unui aeroport din Creta

În timpul construcției noului aeroport din Creta, arheologii au descoperit o structură antică din piatră construită în urmă cu mai mult de 3 000 de ani. Situl va fi păstrat pentru vizitare prin modificarea amenajării aeroportului.

Citiți mai multe aici.

Iahturi Uber pe Ivis

În luna august, Uber Yacht lansează croaziere pe iahturi cu 8 locuri în jurul Insulelor Baleare. Durata maximă a unei astfel de călătorii cu barca este de 8 ore.

Citiți mai multe aici.

Blue Origin reia tururile spațiale

După o pauză de doi ani, compania americană Blue Origin a relansat o rachetă turistică cu șase pasageri la bord.

Citiți mai multe aici.

V-ați imaginat deja într-un costum spațial pentru prima dvs. călătorie în spațiu sau cu un iaht care să vină să vă ia în Ivis în loc de taxiul dvs. obișnuit? De aceea iubim domeniul turismului, pentru că în fiecare zi aduce descoperiri și oportunități inedite, adesea complet neașteptate.


1 Travel agent central