Agenți

Cipru și autenticitatea sa. De ce iubiți hotelurile Atlantica?

Uneori îți dorești să îți lași toate grijile de cealaltă parte a detectorului de metale de la aeroport. Să trăiești acele 7-9-14 zile la malul mării ”like a local” (ca un localnic)3. Să cinezi cu brânză jaloumi la grătar presărată cu rucola. Să savurezi roșiile coapte la soare cu ulei de măsline consistent și un praf de sare de mare și să adulmeci aroma ușoară de cedru cipriot și pini calabrezi care se răspândește de pe dealuri peste nisipul fierbinte. S-a dovedit că, în astfel de momente, ridurile dintre sprâncene se netezesc de la sine.

Să te aprofundezi într-o experiență culturală și gastronomică nouă, așa cum te scufunzi în valurile dimineții cu o temperatură perfectă. Ce ar putea fi mai frumos? E la fel ca un sezon al unui serial TV care începe imediat cu uimitoarea expresie „fericiți până la adânci bătrâneți”. Îți dorești să admiri până și cel mai mic detaliu și să împrumuți cîte ceva, cum ar fi obiceiuri, rețete, rutine zilnice, cuvinte locale interesante care ascund o întreagă filosofie în spatele lor. Așadar, o locație bine aleasă are o mare influență asupra ”ingredientelor” care vor alcătui vacanțele dvs. la mare.

Când vine vorba de Cipru, se remarcă Atlantica Hotels & Resorts, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din zonă. Acesta reprezintă acel amalgam de modernitate și autenticitate care se simte în mod autentic precum o casă care a fost construită ani de zile versus un showroom dintr-un magazin de mobilă. Vedeți cum vă puteți petrece timpul aici?

VACANȚĂ ÎNTR-UN FORMAT ECOLOGIC

Lanțul Atlantica există de peste 40 de ani. Experiența și planificarea pe termen lung și-au pus amprenta. De exemplu, aproximativ 90% dintre hotelurile Atlantica 1 funcționează deja în conformitatea certificatelor internaționale de management de mediu și de sustenabilitate2 și participă activ la Inițiativa pentru turism sustenabil din Cipru (CSTI). Unele hoteluri sunt etichetate cu THE ETIC Green Standard (EGS)5.

În mod real, acest lucru înseamnă că detaliile de aici sunt foarte atent gândite. Doar imaginați-vă: ați avut o zi intensă la plajă, mergeți la culcare și observați cât de liniștit este! Acest lucru se datoarează fereastrei cu geam dublu, care nu doar că reduce zgomotul inutil, dar reduce și consumul de energie pentru a menține o temperatură confortabilă. Ori, după un mic dejun copios, sunteți pe punctul de a porni într-o călătorie în jurul insulei cu mașina și observați că de fapt aceasta nu s-a încălzit deloc, datorită acoperișului cu panouri solare de deasupra parcării. Ori, vreți să luați ceva gustos de la restaurant și descoperi că există un ambalaj de hârtie frumos aranjat pentru dvs. Puteți găsi o ministație oriunde pe proprietate și vă puteți umple sticla cu apă proaspătă și rece. Astfel, sunteți pregătiți pentru aventură!

Începând din 2019, hotelurile Atlantica și-au redus utilizarea plasticului de unică folosință cu aproximativ 80%.1. Să citești despre acest lucru este ca și cum ai merge la o lecție instructivă a unui om de știință sau a unui blogger eco-activist și ai regreta cumva faptul că trăiești oarecum greșit. Dar să vezi cum o serie de mici soluții ecologice sunt integrate în viața de zi cu zi, în confortul propriei locuințe, face o impresie complet diferită. Poți vedea apoi un set de paie de plastic sau recipiente de unică folosință într-un supermarket și să realizezi că, de fapt, este foarte bine fără ele. Însă fără brânza haloumi, nu tocmai bine.

MÂNCAȚI ”like a local”3

Știați că 81% dintre turiștii din 2024 sunt dornici să încerce bucătăria locală și că 61% sunt hotărâți să afle despre rețetele emblematice: originile și specialitățile lor?4. Și nu este de mirare, deoarece bucătăria locală se bazează întotdeauna pe ingredientele care cresc cel mai bine aici. Toate mâncărurile sunt preparate din produse proaspete, iar secretele de a pune în valoare aromele au fost transmise din generație în generație.

Nu este deloc neobișnuit să auzi că până și cartofii sunt deosebit de gustoși în Cipru, sau peștele prins dimineața și copt imediat cu ierburi picante, sau meze – o adevărată personificare a expresiei „siga-siga”, care se traduce prin „încet”. Nu vă grăbiți, doar, sunt încă atât de multe de încercat.

Atlantica Hotels&Resorts sunt nerăbdători să își răsfețe oaspeții cu bucătăria tradițională locală. În majoritatea hotelurilor lor:

  • Mic dejun în stil autentic cipriot și grecesc.
  • Specialitățile locale sunt adesea însoțite cu detalii de unde provine acest produs. Sondajele, însă, arată că oaspeții care află mai multe despre aromele locale adesea le caută și le cumpără în afara hotelului.2.
  • Pentru a sprijini comunitatea agricolă, se organizează cursuri de măiestrie culinară și zone speciale în restaurante.

Turiștii uită uneori că sunt într-un hotel. Astăzi au întrebat cum se prepară o cafea atât de aromată și de tare. Mâine întreabă din nou: „Uite, turbina de cupru este așa?”. Iar poimâine merg să exploreze un colț intim, cunoscut doar de localnici, care s-a strecurat în mod indigo în conversația despre vreme și bronz, și aud în schimb: „Seara o să-mi povestiți ce părere aveți!”.

GĂSIȚI-VĂ OAZA DE AGREMENT

Când vine vorba de lanțuri hoteliere, cineva s-ar putea gândi la locații identice, nediferențiate. Însă nu este tocmai așa. Am adunat câteva date și aspecte importante despre hotelurile Atlantica pe care le recomandăm în primul rând. Priviți cât de diferite sunt! Suntem încântați să le putem oferi în condiții exclusive.

Ayia Napa:

  Atlantica Aeneas Resort & Spa 5* (– de la 829 EUR) Aici se află una dintre cele mai mari piscine de apă dulce în formă de lagună din Cipru,
cu poduri de trecere, jacuzzi și fântâni. Plaja Nissi este la numai 90 de metri.
  Atlantica Callisto Tourist Village 4* (de la 929 EUR) La doar 1,5 km de centrul orașului Ayia Napa, acest hotel oferă acces ușor la principalele centre de divertisment și comerciale.
  Atlantica Sancta Napa 3* (de la 1166 EUR) O locație excelentă pentru o vacanță în doi. Hotelul are zone pentru fotografii cool cu graffiti. Plaja Paradisos este la doar 50 de metri de hotel. Locația este premiată cu certificatul de bronz THE ETIC5.
  Atlantica SunGarden Beach 4*+ (de la 1130 EUR) Recomandat pentru familii. Hotelul se află pe o poziție înaltă, are o piscină infinită cu vedere magnifică. Certificat de argint THE ETIC5.
  Atlantica Mare Village Ayia Napa 5* (de la 1318 EUR) O locație fabuloasă, liniștită, între Ayia Napa și parcul Cape Cavo Greco. Există un splash park. Certificat de bronz THE ETIC5.

Paphos:

  Atlantica Mare Village Paphos 5* (de la 1653 EUR) – Există un splash park și 14 locații cu mâncare și băutură. Certificat de bronz THE ETIC5.
  Atlantica Akteon Holiday Village 4* (de la 916 EUR) Certificat de argint THE ETIC5.
  Atlantica Golden Beach 4* (de la 953 EUR) Hotel 16+, piscină în aer liber cu șezlonguri și umbrele de soare, jacuzzi în aer liber.
  Atlantica Aphrodite Hills Hotel 5* (de la 953 EUR) Locație surprinzător de pitorească – pe un platou, cu vedere la mare. Un hotel luxos și liniștit, premiat cu bronzul THE ETIC5.

Protaras:

  Atlantica Aqua Blue Hotel 4* (de la 1068 EUR) La aproximativ 1,6 km de parcul forestier național Cape Greco, aproape de plajele Konnos și Green Bay. Există un splash park pentru copii, iar pentru adulți există restaurantul Sky Roof, cu vederi uimitoare, mai ales la apus!

Limassol:

  Atlantica Miramare Beach Hotel 4* (de la 820 EUR) La doar 5 km de centrul vechi al orașului Limassol.
  Atlantica Oasis 4* (de la 1153 EUR) Piscină cu zonă de joacă pentru copii sub forma unei corăbii pirat. Hotelul este în centrul activității turistice, există o mulțime de magazine în jur.

V-ați ales favoritul? Join UP!™ s-a gândit deja la organizarea călătoriei dvs!

CIPRU CU JOIN UP!™

  • 12 ani de experiență. Mai mult de 73 de mii de turiști au vizitat deja Cipru cu Join UP!™! * Lucrăm cu această destinație din 2012 și în fiecare an stabilim noi recorduri.
  • Program de zbor convenabil. Zboruri din Chișinău: luni, miercuri, sâmbătă. Modificările în program sunt afișate pe site.
  • Parteneri ospitalieri în Cipru. Compania Delta Wings Leisure a fost înființată în 1994 în Cipru și a devenit unul dintre cele mai renumite DMC-uri locale.** Echipa menține legătura cu partenerii 7/7 și contribuie la îmbunătățirea experienței călătorilor cu privire la cazare, agrement, nunți și evenimente corporative. Partenerii au la dispoziție un program variat de excursii, , iar reprezentanții săi sprijină cu adevărat succesul fiecărei aventuri din Cipru. Ne convingem de acest lucru de 11 ani!

Rezervați o vacanță în Cipru cu Join UP!™ și savurați o vacanță autentică!


* Conform statisticilor interne ale companiei Join UP!™.
** DMC este o companie de gestionare a destinațiilor turistice, adică furnizarea de servicii profesionale pentru dezvoltarea și organizarea de evenimente, activități, tururi, excursii, transport și cazarea turiștilor.
*** Prețurile sunt pentru o persoană în cameră dublă. Tarifele sunt valabile la momentul publicării
1 Conform datelor companiei
2 RO: ISO 9001 Sistemul de management al calității; ISO 14001 Sistemul de management al mediului; ISO 22000 Sistemul de management al siguranței alimentelor; ISO 45001 Sănătatea și siguranța ocupațională; TRAVELIFE Certificarea durabilității (GSTC); EMAS ( Sistemul de audit pentru managementul mediului).
3 Aici și în continuare: din eng. – ca un localnic
4 Date privind călătoriile ecologice Booking.com
5 Standardul verde ETIC (EGS)