Agenți

Vacanță-combo cu Join UP!: Marea Roșie + Croazieră Nil

Egiptul a fost o destinație foarte specială pentru noi de mai mulți ani. De aceea Join UP! a creat conceptul ReDiscover* datorită căruia toată lumea poate descoperi această țară dintr-o altă perspectivă, poate vedea totul dintr-un unghi nou și poate explora locuri emblematice ca pentru prima dată.

Astăzi vorbim despre tururi-combo, unde o călătorie frumoasă și inspiratoare pe o croazieră confortabilă de-a lungul Nilului cu excursii este ideală în locuri interesante se combină cu o vacanță pe coasta Mării Roșii în hotelul tău preferat. Aceasta va fi o ocazie specială nu numai de a petrece timp pe plajă, ci și de a vă cufunda în secretele istoriei și de a căpăta amintiri pentru o viață întreagă.

Cu ce o să vă surprindă Nilul?

Ce vă puteți aminti acum despre Nil, cu excepția faptului că este unul dintre cele mai lungi râuri și că curge prin 10 țări? Pe malurile Nilului multe atracții antice își așteaptă încă spectatorii săi. Însoțit de ghizi profesioniști Join UP! veți putea vizita templele antice și minunile arhitectonice, veți afla fapte puțin cunoscute despre istoria și cultura Egiptului Antic. Acest traseu face călătoria interesantă chiar și pentru călătorii cu experiență.

Faptele noastre fascinante de top:

Templul singurului Faraon femeie – Hatșepsut

Tradus, numele ei înseamnă ”cea mai respectată dintre toate femeile” și așa a fost. În timpul domniei lui Hatșepsut, Egiptul a prosperat, dar după moartea ei, s-a încercat în fel și chip să se șteargă orice amintire despre regină. Se crede că în acest fel Thutmose al III-lea a vrut să se răzbune pe mama sa vitregă pentru că a devenit regent, luând tronul de la el când avea 12 ani.

Fapt interesant:

Multă vreme, rămășițele lui Hatșepsut au fost considerate pierdute, până când în 2006 mumia ei a fost găsită la etajul al treilea al Muzeului din Cairo. Studiile moderne au arătat că cauza morții ei a fost probabil o cremă, care conținea o substanță cancerigenă care ar putea să o otrăvească.
Obeliscul neterminat

este considerat cel mai înalt monument pe care egiptenii au încercat să-l construiască în timpul lui Hatșepsut. Au început să-l sculpteze chiar din stânca de granit. Obeliscul a devenit inutilizabil, cel mai probabil, din cauza fisurilor adânci din material. Cu toate acestea, conține informații valoroase despre metodele de prelucrare a pietrei din acele vremuri.

Fapt interesant:

Imaginați-vă, greutatea obeliscului ar fi de aproape 1200 de tone, iar înălțimea ar fi o clădire cu 14 etaje! Modul în care o astfel de civilizație antică a planificat să o facă și să o instaleze va rămâne un mister.
Statuile uriașe de pe malul vestic al Nilului sunt Coloșii lui Memnon

În ciuda numelui, statuile îl înfățișează de fapt pe Amenhotep al III-lea. Acest monument este unic prin faptul că până în 199 unul dintre coloși a fost parțial distrus de un cutremur și timp de secole în zori producea un sunet ciudat și prelungit, de parcă Memnon și-ar fi salutat mama Aurora. Cu toate acestea, mai târziu, din ordinul unuia dintre împărații romani, statuia a fost restaurată, iar sunetul a dispărut.

Fapt interesant:

În întreaga lume antică, acest sunet a fost considerat un standard pentru acordarea instrumentelor muzicale și a fost oarecum similar cu sunetul unei citare. Astăzi, deteriorarea statuii care a dus la aceasta a fost restaurată, dar nu mai este identică. Cu toate acestea, vara, cercetătorii vin încă la coloși în speranța de a auzi un ecou misterios care apare după ora 5 dimineața.

Într-adevăr, călătoria pe Nil este ca și cum ne-am întoarce la originile civilizației și, ne-am amintit aici doar de câteva locuri care își așteptă încă călătorul său. În timpul croazierei, veți putea vedea și:

  1. Barajul Aswan
  2. Templul insulei Philae sau satul Nubian
  3. Templul Abu Simbel
  4. Templul Kom-Ombo
  5. Templul lui Horus
  6. Valea Regilor
  7. Templul Karnak

Amintiri pentru o viață întreagă

Această croazieră este o ocazie unică de a lua cunoștință cu toate locurile emblematice din Egipt la un preț atractiv și cu un confort maxim. Prin urmare, i-am întrebat pe cei care au avut deja experiența unei astfel de vacanțe combinate

Natalia
Vasyutyk
Șef-adjunct al consultanței în turism

Pentru cercetătorii istorici, Egiptul este un paradis cu o concentrație uriașă de descoperiri arheologice.

  • Vreau să risipesc mitul că o astfel de călătorie poate fi plictisitoare. Cel mai dificil lucru este deplasarea cu un autobuz convenabil de la Hurghada la Luxor sau Aswan. Programul croazierei este plin de excursii, dar turistul va avea suficient timp să se relaxeze lângă piscină, care oferă vederi frumoase asupra Nilului.
    Separat, voi remarca confortul extraordinar al navelor cu motor cu aburi. În interior sunt echipate ca hotelurile: au restaurant, bar, punte superioară pentru relaxare. În plus, seara, turiștii pot vizita programul de divertisment al turului.
  • Au ocazia să vadă cu ochii săi Templul Luxor, Templul Karnak, Valea Regilor, Templul lui Hatșepsut, Colosii lui Memnon… Amintirile acestor monumente arhitecturale uimitoare vă vor încălzi mulți ani de acum înainte: îmi place să răsfoiesc fotografiile din croazieră, amintindu-mi fețele amabile și deschise ale Nubienilor din Aswan, copii veseli și murdari locali care se bucurau de dulciuri. Recomand în mod special să nu ratați în zori oprirea în orașul Edfa, renumit pentru templul lui Horus, care a fost cel mai bine păstrat din cele mai vechi timpuri până în prezent
Anastasia
Andreicenko
Manager de Marketing al produsului

O croazieră este ca o aventură interesantă, în timpul căreia te poți simți ca un personaj dintr-un film despre Lara Croft.

  • Această vacanță combinată este cu adevărat grozavă. Sunt atât de multe locuri de vizitat: Barajul Aswan, Kom Ombo, Abu Simbel, Edfa, Luxor – toate sunt situate departe de locurile stațiunile balneare, dar aproape unul de celălalt, iar toate aceste locuri sunt unite de locația de pe malurile râului Nil. În plus, este mult mai ieftin să cumpărați un pachet turistic decât să planificați o astfel de călătorie individual.
  • Mi-au plăcut foarte mult complexele templelor, fiecare dintre ele având o vechime de câteva milenii. Dar cel mai mult îmi amintesc atmosfera, pentru că în această zonă timpul părea să se fi oprit. O mașină de elită și o căruță trasă de cai care transportă trestie de zahăr pot fi parcate pe același drum în același timp. Și acest lucru nu este divertisment pentru turiști, ci viața reală a localnicilor. Aici oamenii cultivă câmpuri pe malurile Nilului, recoltează cartofi și grâu, fac treburile casnice și își respectă originile

! Sfaturi în timp ce călătoriți

Înainte de începerea croazierei, este recomandabil să achiziționați o cartelă SIM locală, astfel încât să fie confortabil să păstrați legătura cu cei dragi și să postați pe rețelele de socializare, deoarece de cele mai multe ori turiștii petrec excursii, nu pe croazieră. Costul cardului este de la 210 la 355 lei moldovenești (12-20 dolari).
Este necesar de avut numerar în moneda locală — Lire Egiptene și bani mărunți. În această zonă sunt puține bancomate, de asemenea, aproape că nu veți găsi terminale pentru plățile cu cardul în magazine și cafenele.
Trebuie să vă gândiți bine dacă doriți să luați copii foarte mici într-o astfel de călătorie din cauza unei deplasări lungi din regiunea stațiunii și înapoi. Transferul de la Luxor la Hurghada durează 5 ore, de la Aswan la Luxor — 8 ore. Iar pentru adolescenți, vă recomandăm să-i luați cărțile preferate, cărțile de colorat, jocurile pentru a-l distra între excursii.
➔ Vă recomandăm cu siguranță să luați cremă SPF, ochelari, pălărie, pantofi confortabili și mijloace contra țânțarilor.

Combinația perfectă

Turul este potrivit pentru cei care intenționează să călătorească la Hurghada pentru o perioadă de 7 zile sau mai mult.

Această vacanță combinată are deja tot ce aveți nevoie:

principalele excursii și servicii de ghid,
alimentație,
cazare în hotel și pe croazieră,
toate transferurile turului.

Și pentru a face călătoria confortabilă și de succes, am pregătit deja totul

  • 4 zile și 3 nopți pe o croazieră de 5* de la Aswan la Luxor pentru a simți întreaga atmosferă a apusurilor de soare egiptene în timp ce contemplați Nilul
  • Călătoria cu avionul în ambele direcții este inclusă în prețul turului
  • Program de zbor convenabil pe aripile SkyUp (sub indicativele companiei aeriene locale)
  • Zburăm de la Chișinău la Hurghada
  • O alegere bogată de hoteluri de vacanță care pot satisface chiar și cel mai exigent turist:
  1. Steigenberger Aqua Magic 5*
  2. Steigenberger Al Dau Beach 5*
  3. Sunwing Family 5*
  4. Desert Rose 5*

Program turistic detaliat — aici.

Alăturați-vă o vacanță combo interesant cu Join UP! ceea ce cu siguranță vă va schimba radical atitudinea față de croazierele obișnuite!


* ReDiscover — Redescoperă