Agenți

Maldive: paradis sau plictiseală scumpă? Ne lămurim cu Join UP!

Prima stațiune din Maldive a fost deschisă în urmă cu doar jumătate de secol și a avut un succes imediat. Încărcare 100% pentru anul următor, încă din prima lună de lucru. Cum vi se pare?

Iar anul trecut, Maldive și-a depășit recordul, primind 1,88 milioane de turiști1! Care este motivul? Bineînțeles, frumusețea și atmosfera sa deosebită. Dar mai există un fapt. Din cauza creșterii nivelului mării, țara poate merge pur și simplu sub apă până în 21002, iar peste 25 de ani, 80% din insule vor deveni nelocuite3. Ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să zburați în Maldive cât mai curând posibil pentru a vă bucura pe deplin de acest loc paradisiac. Vă sugerăm să nu amânați și să vă rezervați călătoria pentru această vară. Și pentru ca să nu fiți opriți de diverse mituri și prejudecăți despre această destinație, am decis să le abordăm imediat cu ajutorul unui expert cu experiență.

Ecaterina
Savcenco
specialist în consultanță turistică Join UP!™

MITUL 1. VARA NU ESTE SEZONUL PENTRU MALDIVE

Iubim Maldivele pentru că pot fi vizitate tot anul împrejur. Într-adevăr, datorită amplasării sale chiar la ecuator, insulele se bucură întotdeauna de temperaturi confortabile de 25-30 °C, iar temperatura apei este de 26-28 °C. În plus, nu sunt ploi de lungă durată, ci doar ploi de scurtă durată, care sunt absolut plăcute. Amintiți-vă cât de vesel era în copilărie să alergați în ploaia caldă de vară. Și ce mireasmă specială are natura în urma ploii! Este oare acesta un obstacol pentru o vacanță minunată?

Da, există un concept de sezonalitate în Maldive, dar din alte motive Destinațiile exotice din întreaga lume devin mai populare între noiembrie și aprilie, în special în decembrie și ianuarie, când vin sărbătorile de iarnă. Astfel obținem un sezon de vârf cu cerere maximă și prețuri corespunzătoare.

MITUL 2. MALDIVELE SUNT SCUMPE

Da, vacanțele în Maldive nu sunt ieftine, dar și locul este unic! Dar totuși este chiar atât de scump? Nu mai e! Din anul 2009, pe insulele, unde locuiesc localnicii, s-a permis construirea de hoteluri, așa-numitele ghesthouse-uri, ceea ce a influențat semnificativ asupra costului și disponibilității tururilor. Și vă amintiți că din mai până în octombrie cererea pentru exotice este mai mică, și, în consecință, prețurile sunt mult mai mici. Convingeți-vă singuri:

Prețul este pentru un pachet complet cu zbor București – Male – București pentru 7 zile pentru 1 persoană cazată în cameră dublă și este actual la momentul publicării.

Într-adevăr, nu este atât de mult pentru faptul că puteți întâlni apusuri de soare peste ocean pe plajă, ca din reclama „Bounty”, să vă plimbați cu barca sau cu hidroavionul între insule și în fiecare seară să vă bucurați de cine luxoase cu fructe exotice și fructe de mare? Iar prețurile de pe insulă în sine sunt aproape identice cu ale noastre.

Iată un exemplu de cheltuieli pentru planificarea bugetului:

Costul prânzului/cinei este în medie de 15-20 USD:

  • supa – 4-6 $,
  • salată – de la 4 $,
  • homar – 30-50 $,
  • cocktail fără alcool – 5-10 $, suc – 3-5 $.

Preturi la piața locală/minimarket:

  • apă (1,5 l) – 1$,
  • pâine – 1,5$,
  • lapte – 3$,
  • banane – 3$,
  • nuci de cocos – 2-5 $ per bucată.

Divertisment:

  • închiriere de echipament sportiv pentru snorkeling – aproximativ 10 $,
  • diving – de la 60 $ (dacă aveți certificatul de diver),
  • excursii în stațiune cu „bufet” – de la 75$.

Fapt interesant! În Maldive frumusețea este în fiecare detaliu. Chiar și în bani. Da, da, pentru că bancnota locală de 1000 de rufiya în anul 2017 a fost recunoscută de publicația britanică The Daily Telegraph ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume.

MITUL 3. MALDIVE – DOAR PENTRU VACANȚE ROMANTICE LINIȘTITE

Pentru a demonstra contrariul, vă sugerăm să vă uitați pur și simplu la lista de activități disponibile în stațiunile din Maldive.

Sporturi acvatice

Închiriați un mini catamaran, canoe sau chiar un caiac cu fundul transparent și porniți la drum pe lagună. Toate acestea sunt ușor de organizat la majoritatea stațiunilor din Maldive.

Pentru cei care adoră sporturile extreme – flyboarding (hydroflying), freediving (scufundări sub apă fără niciun echipament), jet ski, schi, kitesurfing, parasailing, windsurfing. Și datorită vântului musonic, vara este exact perioada ideală pentru asta.

Sau ce ziceți de ideea de a merge și de a face cunoștință cu locuitorii Oceanului Indian pe scutere subacvatice? Ați mai văzut așa ceva în altă parte?

În afară de aceasta, romanticele Maldive sunt cunoscute și ca un centru pentru surfing extrem! Iar perioada din aprilie până în octombrie este momentul pentru a cuceri valurile maldiviene înalte de doi metri.

Salvați o listă cu locațiile de top pentru surfing:

  • Himafushi
  • Thamburudhoo
  • Punctul Thulusdhoo
  • Kuda Vilingili
  • Laamu
  • Gaafu Alifu/Gaafu Dhaalu

În general, putem vorbi la nesfârșit despre diving-ul în Maldive . Atolii sudici sunt cunoscuți pentru corali și locuri de urmărire a rechinilor și baracudelor, în timp ce atolii nordici sunt faimoși pentru recifele colorate la adâncimi mici. Pe diverii maldivieni îi așteaptă peșteri, epave și natura unică a Rezervației Biosferei Atolului Baa, care este protejată de UNESCO. Aici se practică, de asemenea, și scufundările pe timp de noapte. Atunci coralii se deschid mai mult, homarii, creveții și peștii leu ies la vânătoare, iar planctonul fosforescent luminează oceanul. Arată fantastic!

Pescuitul

De ce să nu încercați să prindeți ton sau macrou pentru cină în apele Oceanului Indian? În acest scop, Maldivele dispun de nave speciale cu tot ce este necesar pentru un pescuit confortabil și de succes.

Safari în ocean

Este adevărat că ați admirat adesea fotografii cu delfini care ies din adâncurile oceanului la apus? În Maldive veți avea ocazia de a face același lucru. În perioada din iunie până în octombrie aici sunt adesea văzute balenele cu cocoașă.

Cunoașterea culturii locale

Învățați să gătiți bucate locale autentice la un curs de măiestrie culinară, învățați arta caligrafiei sau prindeți ritmul dansului tradițional incendiar lângă foc – „ Dandi Jeyhun” sau „Bodu Beru” – acompaniat de sunetul tobelor confecționate din lemn de palmier de cocos. Astfel de activități sunt adesea desfășurate chiar și în incinta hotelului.

Obiective turistice în Male

Aproape toate monumentele celebre ale Maldivelor sunt situate în capitală:

  • Centru islamic cu cea mai mare moschee din țară;
  • Minaretul Mannaaru de 350 de ani;
  • Palatul Muliaage, care servește acum drept Reședință Prezidențială;
  • Moscheea de vineri din secolul al XVII- lea din piatră de coral, pe pereții căreia se mai păstrează inscripții antice.

Dar mai întâi, vă recomandăm să mergeți într-o excursie la Muzeul Național pentru a cunoaște mai bine istoria și cultura țării.

SPA

Tratamentele SPA sunt pur și simplu o necesitate în Maldive. Saloane bune pot fi găsite peste tot: pe plaje, printre grădinile tropicale, în sanctuarele templelor, la aeroport, sub apă (de exemplu, un salon pe Atolul Male de Nord la o adâncime de 8 m), ba chiar există și insule spa separate! Fiecare stațiune are propriile sale tehnici de spa, dar la baza majorității acestora stă ritmul mareei care bate țărmul lagunei și utilizarea uleiurilor naturale din plantele locale.

Există, de asemenea, stațiuni cu animație activă, discoteci și diverse programe sportive, de exemplu:

Așa că, nimeni nu va avea timp să se plictisească, doar să-și dorească acest lucru.

Fapt interesant! Fiind una dintre destinațiile de top pentru luna de miere și evadările romantice, Maldivele se numără printre țările cu cea mai mare rată a divorțurilor.

MITUL 4. KIDS FRIENDLY NU ESTE DESPRE MALDIVE

Da, zborul în Maldive cu copii foarte mici nu este cea mai bună idee. Dar copiilor mai mari și adolescenților le va plăcea cu siguranță aici. Principalul lucru este să alegeți stațiunea potrivită, deoarece există stațiuni orientate spre vacanțe de familie, cu cluburi pentru copii, mâncare și infrastructură.

Recomandare de la Join UP!™

Nici să găsiți ceva care să vă țină copilul ocupat în stațiunile de familie nu va fi o problemă. Uitați-vă la alegerea pe care o pot oferi, chiar daca nu ieșiți din stațiune:

  • cursuri de măiestrie culinară
  • explorarea naturii insulei
  • învățarea culturii maldiviene: dans, muzică, limbă
  • diverse arte și meșteșuguri
  • yoga
  • centru spa pentru copii
  • vânătoare de comori
  • spectacole de teatru
  • proiecții de filme pentru copii
  • jocuri video și de societate
  • activități acvatice

În afară de aceasta, hotelurile orientate pe oaspeții cu copii oferă adesea o varietate de activități pentru întreaga familie, inclusiv:

  • urmărirea crabilor și cursele cu crabi,
  • excursii la picnic,
  • croaziere pe dhoni (bărci tradiționale),
  • vizite nocturne la plajele bioluminescente cu fitoplancton strălucitor.

Imaginați-vă doar încântarea copilului, când crabul său câștigă cursa, când vede pentru prima dată în direct personajele din desenul său animat preferat „Nemo”, când se poate bălăci în ocean de dimineața până seara și poate mânca papaya și nuci de cocos în fiecare zi!

MITUL 5. EXISTĂ MULTE RESTRICȚII ÎN MALDIVELE

Maldive este o țară musulmană, dar interdicțiile religioase nu se aplică în stațiunile insulare. Aici puteți merge în haine deschise și costume de baie pe plaje. Singura restricție actuală se referă la introducerea alcoolului în țară. Chiar și din duty-free. Dar nu este necesar, pentru că puteți bea un cocktail sau un pahar în barul din stațiune fără probleme.

Dacă pe aeroportul din Maldive se găsește alcool la turiști, sticlele sunt luate, lăsate în depozite speciale și li se oferă un talon individual. Cu acesta, la întoarcere, vă puteți ridica alcoolul.

Ei bine, toate miturile sunt distruse, este timpul să vă rezervați o călătorie de vis! Avem deja totul pregătit.

MALDIVE CU JOIN UP!™

Fie ca visele Dvs. să devină realitate în această vară! Rezervați Maldive cu Join UP!


1 USA Today
2 World Bank
3 ABC News
* prețurile sunt diferite în stațiunile insulare