Agenți

Nu numai cu marea! Cu ce ne va surprinde Ciprul în luna mai

Suntem în Join UP! întotdeauna pentru a ne asigura că turiștii noștri primesc totul la maximum. Prin urmare, împreună cu Ministerul Turismului din Cipru, am decis să arătăm câte lucruri mișto sunt pe insulă, în afară de mare. Până la urmă cine, dacă nu reprezentanții acestui minister, cunosc mai bine toate secretele și oportunitățile turistice ale țării.

Ivan
Gorobets
șeful de vânzări și marketing al reprezentanței Ministerului Turismului din Cipru în Ucraina

Este o combinație perfectă de primăvară înfloritoare și vară caldă, un moment minunat pentru a face plajă și un moment ideal pentru a călători în jurul insulei, a face cunoștință cu moștenirea ei istorică și culturală și natura fără zgomot și mulțimile de turiști.

De fapt:temperatura medie zilnică a aerului în Cipru în luna mai este de +25°C .

NU NUMAI CU MAREA!

Cipru este într-adevăr o destinație populară pentru vacanțele la mare. La urma urmei, cum să nu înoți în cele mai pure ape ale Mediteranei* și să vizitezi măcar câteva dintre cele 76 de plaje Blue Flag**? Printre preferatele mele se numără Nissi Beach, Fig Tree Bay, Coral Bay, Blue Lagoon și toate plajele aurii din Larnaca și Limassol. Dar, în afară de vacanțele la mare, Cipru are mult mai multe de oferit.

Iată lista mea personală to do pe insulă:

De văzut Kourion – orașul-stat, care a fost fondat cu mai bine de 3.000 de ani în urmă de participanții la războiul troian – locuitorii din Argos.
De amintit subiectul celor mai faimoase mituri descrise pe mozaicurile de o mie de ani din Paphos sau de încercat de reprodus unul dintre ele într-un atelier de mozaic de la Centrul de meșteșuguri. Numai imaginați-vă ce suvenir cool va fi!
De mers în inima verde a insulei – munții Troodos și rămâneți câteva zile într-unul dintre satele de munte ale Ciprului. De exemplu, în Omodos. Dimineața, de mers la piața locală pentru fructe delicioase, vin local și pâine tradițională arcatenă, dă făcut o plimbare pe străzile atmosferice, iar seara de savurat vinul local într-o tavernă autentică cu vedere la munți.
De făcut un picnic în peninsula Akamas și de bucurat de locul în care natura cipriotă a fost păstrată în forma ei cea mai sălbatică și neatinsă. În cea mai bună situație, s-ar putea de văzut chiar și pe caretta-caretta – una dintre cele mai mari țestoase din lume!
De scufundat în muzeul subacvatic unic MUSAN – primul parc subacvatic de pădure și sculptură din lume.
Încercați să faceți kitesurfing în Larnaca.
De făcut o călătorie romantică Pe căile Afroditei , zeița frumuseții și a iubirii.
De jucat golf pe unul dintre cele mai frumoase terenuri din lume – Aphrodite Hills Resort cu certificare PGA în Paphos.
De trăit câteva zile like a local***, făcând popas într-unul dintre complexele agroturistice ale insulei.

PARADIS GASTRONOMIC

Tradițiile gastronomice ale Ciprului sunt ceva pentru care te poți îndrăgosti de insulă în orice moment, anotimp și dispoziție. Este vorba despre combinația incredibilă de mâncăruri tradiționale cipriote din tavernele de familie și restaurantele gourmet moderne. Despre servirea specială a mâncării, începând cu aperitivele și salata și continuând cu deliciile nesfârșite cu care gazdele vă vor trata cu atâta ospitalitate. Vă recomand să vizitați o tavernă tradițională, să comandați un meze, pește sau carne și să vedeți singuri generozitatea ciprioților și gustul divin al bucătăriei lor.

Mâncărurile mele de top sunt:
Kleftiko – miel care este fiert timp mai multe ore
Brânza Halloumi la grătar, acest fel de mâncare este un semn distinctiv al Ciprului.

Pentru masă, aleg cel mai adesea restaurante din vechiul port Ayia Napa, Limassol Marina și de-a lungul malului Paphos. Luând masa aici cu vedere la mare, veți obține atât plăcere gastronomică, cât și estetică în același timp.

De asemenea, vă recomand să faceți o plimbare pe unul dintre cele 7 rute ale vinului și să degustați cel mai vechi vin din lume – commandaria. A fost băut de filosofi și poeți antici, invitați de onoare la nunta Regelui Richard Inimă de Leu, iar acum îl puteți gusta în Cipru!

MAIUL FESTIVALURILOR

Nu ai fost cu adevărat în Cipru dacă nu ai trăit atmosfera incredibilă a sărbătorilor și festivalurilor locale.

  • Mijlocul lunii mai este cel mai bun moment pentru a vedea diversitatea colorată a Ciprului. Într-adevăr, anume în această perioadă, în toată țara se desfășoară festivaluri de flori „Anthestiria”, salutând renașterea naturii și a vieții după sezonul de iarnă.
  • În Agros, la Festivalul Trandafirilor, nu numai că poți admira sute de specii ale acestor flori, dar poți și te cufunzi în cultura locală prin dansuri populare și spectacole muzicale.
  • Cele mai mari secrete ale vieții reale cipriote și tradițiile sale cele mai autentice sunt dezvăluite la micile festivaluri locale din satele locale: Festivalul Albinelor, care unește 9 așezări din apropierea Larnaca, Festivalul Renașterii din Dore (Reliving Festival), Festivalul de muzică din satul de munte Valva (Vavla Music Walk).
  • În perioada 18 – 21 mai, în golful Limassol va avea loc un nemaipomenit spectacol de nave. Acest lucru nu trebuie ratat, deoarece atât de multe iahturi și bărci de lux vor fi concentrate într-un singur loc, încât panoramele pot concura cu Monaco.
  • Și din 26 mai până pe 3 iunie, Paphos va trăi în ritmul melodiilor Festivalului Internațional de Muzică de Cameră. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente din acest domeniu din Europa. Imaginează-ți câte vedete poți vedea și auzi pe o scenă!

CIPRU CU JOIN UP!

Sezonul nostru în Cipru a început deja.

  • Zburăm pe aripile companiei aeriene Fly One de la Chișinău la Larnaca, de unde este ușor să ajungeți în orice stațiune de pe insulă.
  • În această vară, ca și în ultimii 10 ani, Join UP!™ continuă să te facă să te îndrăgostești de Cipru cu ajutorul partenerilor noștri de încredere – Delta Wings Leisure. Împreună știm întotdeauna să organizăm călătoria perfectă cu stil.
  • Portofoliul nostru include o selecție largă de hoteluri în stațiunile Ayia Napa, Larnaca, Paphos, Protaras pentru toate gusturile.

Hoteluri recomandate:

Sunteți gata să explorați Cipru cu Join UP!?


*conform Comisiei Europene și Agenției Europene de Mediu (EEA)
**Engleză Steag albastru
***Engleză ca un localnic