Agenți

Calea apei vara duce în Egipt

Clanul poporului Navi și magicul tulkuns din filmul „Avatar: calea apei” s-ar putea stabili în Egipt. Vino aici vara și vei înțelege totul fără cuvinte în plus. Lumea subacvatică a Mării Roșii dobândește culori noi, soarele generos și aerul întăresc sănătatea, iar locațiile turistice nu sunt pline de turiști.

CĂLDURA ESTE MAI UȘOARĂ DECÂT O PANĂ

Dacă sunteți îngrijorat de căldură, nu este chiar așa. Datorită climatului arid al deșertului din Egipt, umiditatea relativă rămâne scăzută. Deci, temperaturile ridicate din lunile de vară sunt mai bine tolerate: corpul eliberează transpirația mai activ și se răcește mai repede. Și împreună cu transpirația, toxinele părăsesc în mod natural organismul. Porii sunt curățați; pielea feței capătă un aspect proaspăt, roz.

Pentru a reduce senzația subiectivă de căldură, puteți:

  • Completa garderoba cu haine largi în tonuri deschise din țesături naturale, o pălărie elegantă sau pălărie panama. Va fi atât la modă, cât și convenabil!
  • Bea mai multă apă. Împreună cu fotografii noi și un bronz uniform, veți aduce acasă un obicei util.
  • Face un duș rece sau utiliza hidrolați pentru piele și păr. Răciți încheieturile, gâtul și gleznele în mod regulat.
  • Stăpâni tehnica pomodoro* și alterna șederea la soare cu relaxarea la umbră sau sub climatizator.
  • Există alimente mai ușor digerabile și care conțin apă – fructele și pomușoarele sunt cele mai potrivite! În plus, multe dintre ei se coc în Egipt vara: mai mult 30 de tipuri de mango, papaya, pere, smochine, curmale și, desigur, pepeni verzi!

Aerul vindecător

Sunt suficiente microparticule de sare de mare și ioni negativi în aerul uscat local. Dar dacă există praf mult mai puțin enervant, el nu are literalmente de ce să se ”ține”. Pentru a vă face copiii mai sănătoși, pur și simplu, respirați adânc. Pentru a simți cum umerii dvs. se îndreaptă și bucuria se răspândește prin întreg organismul. Și acesta nu este un ”efect de vacanță” misterios, ci un fenomen obiectiv: ionii negativi ajută organismul să absoarbă oxigenul, iar sarea de mare are un efect benefic asupra bronhiilor și plămânilor.

O lungă după-amiază

Orele de zi în Egipt sunt cu 4 ore mai lungi vara, decât iarna. Deci vei avea aproximativ 14 ore de soare zilnic pentru plajă, înot, sport, excursii și divertisment.

  • Soarele se rostogolește din spatele orizontului în jurul orei 5 dimineața, iar la 6 puteți merge la înot, deoarece apa se încălzește deja până la 22-25°С.
  • De la 12 la 16, Vă sugerăm să faceți o siesta: în sfârșit adăugați un pui de somn dulce la program, citiți o carte sau navigați pe Internet, postați povești proaspete pe Instagram sau mâncați.
  • Pentru a dedica a doua jumătate a zilei excursiilor sau aventurilor pe mare-anunțăm misiunea Rediscover** pentru a obține cât mai multe impresii posibile!
  • Apusul soarelui african poate fi găsit printre dunele de nisip.
  • Și seara, orice planuri sunt valabile – temperatura este optimă. Puteți merge la o petrecere pe plajă, puteți lua o cină romantică, puteți admira străzile și moscheile frumos luminate.
  • Și dacă sunteți ”pasăre de noapte” *** — toată noaptea egipteană caldă este înainte!

Lumea subacvatică strălucitoare

Marea Roșie găzduiește peste 1.000 de specii diferite de pești și aproximativ 350 de specii de corali. Aproape 15% dintre ele sunt endemice1. Vara, este și mai convenabil să luați în considerare acest soi, deoarece vizibilitatea în apă depășește uneori 30 de metri, iar temperatura variază între 26 și 30 de grade Celsius. Acestea sunt condițiile optime:

  • Pentru vacanțe cu copii mici.
  • Pentru scufundări lungi fără riscul de hipotermie, precum și pentru primele încercări de scufundări și snorkeling. Puteți stăpâni acest hobby în orice centru de scufundări din Egipt.
  • Pentru a observa lumea subacvatică uimitoare, ai cărei locuitori se bucură și de căldură și duc o viață mai activă vara.

Iată doar câteva creaturi incredibile care pot fi văzute în Marea Roșie vara:

  • delfinii mari (delfinii bottlenose);
  • manta gigantă și stingray cu pete albastre;
  • pește fluture, pește înger, pește papagal, pește chirurg, pește unicorn, pește liliac, pește arici;
  • biban de mare uriaș, anghile moriene, pești napoleon și broaște țestoase;
  • pești stâncă misterioși și stoluri de pești de sticlă.

MAI MULTE POSIBILITĂȚI

În 2023, Egiptul a primit un număr record de turiști internaționali — 14,9 milioane de oameni2. Un obiectiv și mai ambițios a fost stabilit pentru 2024 — 18 milioane!3

Cu toate acestea, vara sunt mai puțini călători în stațiunile locale. Aceasta înseamnă că întregul sector turistic din Egipt va fi fericit să vă mulțumească: ghizi, lucrători de transfer, asistenți la magazin, personalul din hoteluri și restaurante va avea mai multe oportunități de a oferi servicii de înaltă calitate.

De asemenea, vor fi vizibil mai puțini oameni în jur. În consecință, veți avea mai multe opțiuni, nu veți întâlni cozi sau mulțimi în locațiile turistice. Făcând fotografii bune pe un tur de safari sau în El Gouna cu excursii wow de la Join UP!™ „Box of impressions” sună ca un plan pentru vară!

De ce să aștepți iarna? Timpul aventurii a venit deja!

Egiptul cu Join UP!™


1 undp.org
2 dailynewsegypt.com
3 tourism-review.com
4 Conform statisticilor interne Join UP!™
* Pomodoro este o metodă de gestionare a timpului dezvoltată de Francesco Cirillo. Intervalele de lucru de 25-50 de minute, numite „pomodori”, alternează cu pauze de 5-10 minute, respectiv. După fiecare patru pomodori, există o pauză mai lungă (15-30 de minute)
** Rediscover – descoperă din nou (Egipt), redescoperă (Egipt)
*** Cronotipul „pasăre de noapte” este atunci când corpul uman tinde să adoarmă târziu după miezul nopții și să se trezească târziu
**** DMC-din engleză. Destination Management Company este o companie specializată în organizarea și gestionarea serviciilor de călătorie într-o anumită destinație sau regiune