Agenți

Plictisitor și potrivit doar pentru adulți - risipim miturile despre Albania!

Ce cunoașteți despre Albania? Haideți să verificăm împreună ce informații despre vacanța de aici sunt adevărate și care sunt doar un mit. În centrul atenției: caracteristicile atractive ale hotelurilor locale, bucătăria, condițiile pentru copii, locurile turistice și cheltuielile zilnice tipice ale călătorilor.

Mitul 1. Destinație nepopulară

În ultimii ani, Albania a fost vizitată în mod activ de turiștii internaționali. Proprietarii de hoteluri remarcă o creștere a numărului de oaspeți din Europa de Vest, inclusiv a rezidenților din Italia, Țările de Jos, Franța, Germania, Belgia, Marea Britanie și Spania. Sunt mulți oaspeți din Grecia, deoarece sunt aproape de stațiunile ospitaliere, iar prețurile sunt accesibile. Din Europa de Est vin cu plăcere în vacanță polonezii și cehii1. Apropo, în baza de date Join UP!™ există o mulțime de astfel de hoteluri, în care se cazează europenii.

Nu toți cunosc despre atractivitatea Albaniei, dar țara este capabilă să ofere călătorilor confort și farmec: arhitectură, monumente culturale, plaje, priveliști, bucătărie. A fi aici acum, este ca și cum ați primi invitații personalizate la un spectacol nou!!

Mitul 2. Hoteluri neatractive

Numărul de hoteluri din Albania a crescut cu peste 70% din anul 2010, iar numărul de camere al locațiilor s-a dublat în medie1. Așadar, cu greu puteți găsi hoteluri mai vechi de 10 ani. Majoritatea absolută sunt proaspete și elegante. Da, aici nu există încă lanțuri hoteliere internaționale bine cunoscute, dar există o mulțime de locații confortabile de familie și de tip boutique. Unele hoteluri sunt înființate ca afaceri de familie, iar proprietarii sunt bucuroși să vă ajute să vă integrați în atmosfera locală.

Mitul 3. Scump

În multe hoteluri puteți alege all inclusive și nu mai trebuie să vă gândiți la cheltuielile pentru mâncare. Sortimentul de bucate, băuturi locale și alcool satisface atât nevoile calorice, cât și cele de gust.

În ceea ce privește alte elemente de buget, vedeți singuri:

  • Bilete la muzee – de la 1€-4€.
  • O călătorie cu autobuzul interurban de la 2€ și 7€, în funcție de distanță.
  • O scurtă călătorie cu taxiul – aproximativ €5-€10.
  • Închirierea auto – de la 20-50 euro pe zi.
  • Mâncarea stradală, gustări — de la 2 €-6 €.
  • Prânzul sau cina la un restaurant local – de la 4 € la 10 €. Bacșișul este de 5%-15%.
  • O sticlă de apă 0,5 l – aproximativ 1€.
  • Cafea – de la 1€-2€.
  • Bere – de la 1 euro la 0,5 l.
  • Coniac popular produs la nivel local. O sticla suvenir de 5-6 ani – aproximativ 6-7 €.
  • Vin local – de la 4 € – 5 € per sticlă.
  • Dulciuri ( kozinaki , halva, lukum, baklava, fructe confiate) – de la 2 € per cutie.
  • Măsline umplute cu brânză, mirodenii sau legume – de la 4€ per kilogram.
  • Condimente, ca amintire a bucătăriei locale – de la 1 € per pungă de 30-50 de grame.

1 € = 100 ALL (lek albanez). Prețurile și tarifele sunt actuale de la data publicării

 

Mitul 4. Bucătărie neexpresivă

Se pare că bucătăria albaneză nu este capabilă să impresioneze, pentru că nu par să existe feluri de bucate universal recunoscute, cum ar fi salata grecească? Sau că bucătăria balcanică este aceeași peste tot? Vă sugerăm să testați acest lucru în practică și să trageți propriile concluzii. Iată un memento de unde să începeți.

Pe primul loc printre cele mai respectate bucate din unitățile locale se află budinca cu carne și legume. Porțiile sunt, de obicei, suficient de mari pentru ca toată lumea să se sature și să ai ce lua și acasă. Aivar (pastă de ardei gras roșu picant) și pinjuri (pastă de vinete) sunt de așa natură încât îți vine să scrii rețeta cu litere mari în cartea de bucate a familiei. Iar cele mai proaspete fructe de mare din restaurantele de pe litoral merită ovații în picioare (ca să încapă mai multe)!

Ce altceva să încercați:

  • Burek (sau birek sau larkor – triunghiuri de aluat umplute cu brânză, spanac, carne sau legume).
  • Pita (pâine plată, rotundă, cu „buzunar” și umplutură).
  • Dolma (frunze de struguri murate umplute cu orez, carne tocată, verdeață).
  • Tave kozi (budincă de iaurt cu carne de miel, orez, oregano și usturoi).
  • Ferges (budincă suculentă de legume cu brânză de vaci și piper).
  • Kufta (chifteluțe cu ierburi și condimente, gătite la tigaie sau pe grătar).
  • Baklava ( aluat filo cu unt, sirop de miere și nuci).
  • Rakia (băutură alcoolică tare balcanică obtinută prin distilarea fructelor fermentate).

Mitul 5. Plictisitor

Albania și-a deschis întinderile pentru masele de turiști nu cu mult timp în urmă, așa că aici totul este autentic și sincer. Obiectivele turistice nu sunt încă încărcate pe rețelele de socializare, așa că puteți fi plin de impresii wow în fiecare zi.

Peste 173 de mii de cazemate și buncăre

În timpul domniei lui Enver Hoxha, în Albania a fost construită o rețea de adăposturi. Acestea sunt peste tot aici, precum cabinele telefonice roșii din Marea Britanie. Unele sunt abandonate, altele au fost transformate în cafenele, vile, hambare. Dar cea care merită cea mai mare atenție este Bunk Art de la periferia Tiranei – această structură masivă cu cinci etaje funcționează ca un muzeu.

Alpii albanezi și peisajele fantastice

Peste 21% din teritoriul Albaniei are statut de protecție a naturii2 În țară există 14 parcuri naționale. Dacă închiriați o mașină, nu trebuie să vă limitați în planuri. Iată doar câteva idei de vizitare:

  • Parcul Național Teti: cascada Grunas, uimitorul Ochi Albastru și râul Shala, ale cărui peisaje sunt numite și „Thailanda albaneză”.
  • Valea Valbonei și lanțul muntos Prokletije .
  • Maiestuosul lac Coman de formă alungită, care amintește oarecum de Anduin, pe care Frăția Inelului a navigat din Lorien* .
  • Trecătoarea Llogara cu vederi uimitoare la mare.
  • Canionul râului Osumi , cunoscut sub numele de „Marele Canion al Albaniei”.

Sau vă puteți baza pe itinerarii gata făcute și puteți alege una dintre excursiile gata făcute.

Scufundări în Golful Vlora și Parcul Marin Karaburun-Sazan

Spre deosebire de locațiile binecunoscute, lumea subacvatică a Albaniei își așteaptă încă eroii. Vă puteți simți ca un pionier, iar în lumea de astăzi acest lucru este neprețuit.

Golful Vlora este cel mai mare din Albania. În timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, apele sale au culcat aproximativ 21 de nave identificate și cel puțin 7 care încă așteaptă să fie explorate3. S-au transformat în recife artificiale, în jurul cărora se învârt locuitorii subacvatici. Zona protejată a peninsulei Karaburun și a insulei Sazan atrage prin peșteri subacvatice și epave de nave din Grecia și Roma Antică. De asemenea, se pot vedea colonii de Posidonia – plantă care crește doar în ape nepoluate de oameni și doar în 3% din bazinul Mării Mediterane4.

Hotelurile din Vlora captivează prin raportul preț/calitate:

Mitul 6. Nu este potrivit pentru vacanța cu familia

Stațiunea albaneză Durres este ideală pentru călătorii cu copii. Transferul de la Tirana durează până la 1 oră, iar la fața locului veți găsi plaje largi de nisip cu o intrare uşoară în mare. Vă sfătuim să luați în considerare opțiunile recomandate:

Stațiunea Ksamil atrage cu plaje de nisip și o selecție bună de divertisment pentru adulți și adolescenți, dar transferul de la aeroport durează mai mult – aproximativ 4,5 ore. Aici oferim:

Dacă vă gândiți la stațiunea Saranda cu apa limpede ca cristalul, plaje cu pietriș și parcul acvatic Splash Water Park, va oferim:

Albania cu Join UP!™

  • Experiență impresionantă. Lucrăm cu destinația din 2018, timp în care am trimis peste 30 de mii de turiști5. Continuăm să plasăm destinația în TOP țări pentru vacanța de vară.
  • Program amplu de zboruri
    Moldova, Chișinău: pe aripile Fly One în zilele în zilele de luni;
  • Țară-gazdă nouă. Vacanțele în Albania vor fi gestionate de profesioniștii InTours:
    Compania este pe piață din 2007, cu birouri situate în Tirana și Durres;
    Sunt câștigătorii la categoria „Cel mai bun operator turistic din Albania” din cadrul World Travel Awards pentru 2020 și 20216;
    Echipa multilingvă va fi bucuroasă să ajute turiștii să închirieze o mașină, să aleagă o excursie interesantă și și să ofere sfaturi despre atracțiile locale.

Fie ca vacanța dumneavoastră în Albania să devină legendară!


1 undp.org
2 undp.org
3 undp.org
4 uk.wikipedia.org
5 Potrivit statisticilor interne ale companiei Join UP!™
6 World Travel Awards 2020 și World Travel Awards 2021
* Este vorba despre filmul de aventură- fantasy din Noua Zeelandă „Stăpânul Inelelor: Frația inelului”, bazat pe cartea lui J. R. R. Tolkien «The Fellowship of the Ring»
** Publicația conține informații publicitare