Agenți

Care este secretul din spatele popularității hotelurilor Mitsis de pe Creta?

Cele mai colorate și mai pline de satisfacții povești de vacanță se nasc pe insula Creta. Bucătăria locală și ospitalitatea autentică a hotelierilor îi fascinează pe turiști an de an.

Creta este cea mai mare insulă din Grecia și tot acolo se găsesc număr impunător de hoteluri extraordinare. Însă, lanțul hotelier Mitsis ocupă un loc special printre preferințele turiștilor. Suntem încântați să vă putem oferi condiții exclusive de rezervare.

Astăzi am întrebat oameni care cunosc aceste hoteluri în cele mai mici detalii, de la marca saltelei până la rețeta pentru Pina Colada. Cum și-ar petrece ei weekend-ul pe insula Creta la Mitsis Royal Mare, Mitsis Cretan Village și Mitsis Bali Paradise?

Chrysoula
Giannaraki
director general

O dimineață perfectă înseamnă să te trezești într-un bungalow dublu cu vedere la mare. Cu siguranță există ceva răcoritor în minibar, care este reaprovizionat la fiecare două zile. Chiar și o familie de 2+2 persoane nu reușește, de obicei, să golească stocul în acest timp. Iar saltelele noi vă tot ademenesc să vă întoarceți din nou și din nou.

Cel puțin o dată pe parcursul întregii vacanțe aș lua un mic dejun tardiv! Restaurantul Pacifico servește brunch-ul de la 9 la 12. Aș mânca scramble sau o omletă cu legume și brânză: manouri moi de oaie sau xinomisitra acră, cu puține calorii. Și, bineînțeles, nu ar lipsi bolurile cu iaurt. Noi folosim straggisto dens, care conține de patru ori mai mult lapte, însă există și variante fără lactoză și fără grăsimi.

Mi-aș dedica timpul liber îngrijirii de sine. Nimic nu-ți oferă sentimentul de liniște decât spa-ul și talasoterapia. Apoi, se poate merge la o plimbare sau la mare. Selfie-urile în partea centrală a hotelului, lângă ceasul asemănător cu Big Ben, sunt o obligație! Și, bineînțeles, la piscina în aer liber. După-amiaza, palmierii se reflectă în apă ca și cum ar fi pictați, iar culorile devin și mai intense.

Dorințele vin din inimă, iar aceasta nu cunoaște cuvântul „imposibil”. Dacă sunt disperată după ceva special, știu că pot cere personalului și nu mă vor respinge. Am fost însă atât de meticuloși în privința meniului, încât am ajuns să iubesc multe dintre felurile de mâncare din acest an. Cu siguranță aș merge la:

  • La restaurantul principal Symposio care este disponibil 24 h/zi. Bufetul suedez tipic pe parcursul zilei, dar noaptea și la orele cele mai târzii există o selecție amplă de mâncăruri reci și calde.
  • La noul nostru restaurant italian Allegro.
  • La restaurantul Albatros de pe plajă care este specializat în preparate grecești din fructe de mare. Somon sau caracatiță la grătar, calamari prăjiți, midii… Este greu să alegi doar una. Un loc cât se poate de potrivit pentru a petrece o seară cu familia.
  • La restaurantul mediteranean Candia aș bea vinul pe care-l comandăm de la cele mai bune crame grecești și aș privi valurile din depărtare.
  • La barul principal Minos pentru a admira apusul de soare cu un cocktail în mână, ceva de sezon, cu fructul pasiunii, pepene verde, vin spumant și gheață.

Ai putea sta astfel până la 2 dimineața pentru o discuție lungă. Din nu știu care motiv, însă anume în vacanță și în seri ca aceasta, este prea ușor să-ți faci planuri de viitor.

Nikos
Liapakis
director general

Este foarte dificil să faci alegerea dintre camere, bungalow-uri și apartamente, pentru că toate sunt bune. Cert este că nu aș rămâne prea mult înăuntru, aș prefera să alerg dimineața. Vreți un pont? Încercați apartamentul pentru familii. Are cinci paturi. E ca o mană cerească pentru o familie de 2+3 persoane. Minibarul este suplinit o dată la două zile.

Restaurantul principal, Veranda, este deschis 24/24. La bufetele de noapte și micul dejun matinal, alegerea felurilor de mâncare este puțin mai mică decât în timpul orelor principale de deschidere. Iată și ce mic dejunuri grecești sunt aici:

  • Tacos cu ulei de măsline cretan, roșii coapte, oregano și brânză: feta, graviera dulce sau mizithra cremoasă.
  • Pita tradițională din Sfakia cu umplutură delicată de brânză și miere.
  • Cafea grecească tare.

După micul dejun – mare, mare, mare. Dacă veniți cu copii, sunt trei piscine exterioare și un tobogan de apă de 75 de metri lungime. Atât copiii, cât și adolescenții îl vor îndrăgi cu siguranță. Și noutatea din acest an ”colțul cu pizza”. Adolescenții sunt principalii cunoscători ai conceptului „grab-and-go*”. Își iau ceva și sunt liberi să își vadă de treabă. Astfel face și fiica mea.

Pentru o masă în familie, aș prefera restaurantul Thalassa. Este foarte aproape de plajă; poți veni în ceva casual și nu trebuie neapărat să te întorci în camera de hotel și să-ți alegi o ținută. La urma urmei, uneori nu vrei să fii distras de nimic – vrei doar să te bucuri de timpul petrecut împreună.

A doua zi aș merge la Taverna La Pergola. Îmi plac mâncărurile din carne, iar aici sunt destule. Stifado – tocană grecească de vită, kleftiko de miel, souvlaki, moussaka grecească

Pâinea ne-o coacem singuri. Cumpărăm brânză și iaurt de la cei mai buni producători locali. De asemenea, nu am fost niciodată un împătimit a dulciurilor, dar anul acesta nu pot nicium evita înghețata noastră! O facem din lapte proaspăt, cu aproximativ 12 arome din care putem alege. Din când în când îmi iau câte o cupă și așa mai departe până la ora 22:00.

În fiecare seară este fie muzică live, fie un DJ, fie un spectacol. Oriunde vrei să fii. Barurile sunt deschise până la ora 1 noaptea. Ca mulți dintre turiștii noștri, mi-ar plăcea să întâlnesc apusul aici, sau chiar să rămân mai mult, cu o Pina Colada. Pare a fi un cocktail clasic. Dar noi adăugăm suc de ananas proaspăt stors și multă gheață zdrobită. Prima dată când l-am încercat, am spus: „Doamne, cum v-ați gândit la asta?” Astfel de detalii sunt cele care completează o vacanță perfectă.

Manolis
Anagnostakis
director general

O cameră dublă cu vedere la mare sau o cameră cu patru paturi cu vedere la grădină? Este oare un raport calitate-preț perfect? Nu știu. Saltele noi peste tot, cele necesare pentru ceaiul și cafeaua de dimineață… Vă las pe dumneavoastră să decideți.

Sunt sigur că vacanța ta va fi una perfectă, chiar dacă nu îți faci planuri deosebite. Restaurantul principal Panorama se deschide de la ora 6 dimineața. Prăjitura cu brânză și miere este în topul listei mele. După micul dejun ai toată libertatea de a exploara. Hotelul este situat la poalele muntelui Thanos, aproape în centrul insulei. Este comod să ajungi oriunde! Puteți închiria o mașină sau puteți merge într-o excursie.

Dacă mă întâlnesc cu turiștii noștri în afara hotelului, mă voi opri cu siguranță să schimb câteva vorbe. Voi sfătui și ghida în limita putințelor mele. Pentru mine nu este vorba de servicii, ci de ospitalitate. Cred că este la fel și pentru ceilalți angajați. Până în 2027, plănuim să reamenajăm complet hotelul într-o locație de cinci stele. Avem un masterplan, dar ceea ce ne inspiră cel mai mult să facem schimbări sunt înșiși turiștii: feedback-ul și dorințele lor.

Am reînnoit recent șezlongurile de pe plajă, mărind numărul acestora. Acum, aici este o asemenea atmosferă încât poți lenevi ca niște zei greci care au eternitatea în față. Doar cina mă va tenta să părăsesc plaja. Să nu cumva să vă faceți griji pentru caloriile în plus. Ideal ar fi să luați rakia la mâncărurile tradiționale. Exact asta aș face și eu.

Oriunde oamenilor le place să se relaxeze, există un bar. Este întotdeauna foarte festiv. Insă, restaurantul Elia îmi amintește de festivitățile de nuntă cretane. Acestea durează aproximativ cinci zile, sunt mulți invitați, dar principalul lucru este starea de spirit! Sper ca în curând să organizăm aici și ceremonii de nuntă.

Există un mini club și trei tobogane de apă pentru copii, un meniu dietetic și servicii de babysitting la cerere. Sentimentul de a nu-ți face griji pentru nimic, pentru că totul este organizat, gândit și prevăzut, este un paradis.

Mitsis vă va oferi grijă, atenție și ospitalitate onestă. Nu este nevoie să scoateți bani din buzunare. Vrem ca vacanța în Creta vă va rămâne în suflet!

Creta = Join UP!™

Program de zboruri multiple cu curse de mai multe ori pe săptămână:

  • În Moldova zburăm cu Fly One din Chișinău.
  • În Polonia zburăm cu SkyUp din Rzeszow, Varșovia, Katowice.
  • În România, zburăm cu SkyUp din București, Cluj-Napoca, Suceava, Iași.
  • În statele baltice zburăm cu SkyUp din Riga, Tallinn, Kaunas și Vilnius.

Pentru o vacanță fără griji în Creta! Deja sunteți așteptați acolo.


* din eng. – ceva pregătit, ceva pe care îl poți lua rapid și să-ți vezi de treabă
** Publicația conține informații publicitare