Agenți

Zanzibar 2024/25: vulpi zburătoare, lei în copaci și noi clasamente

Conform Indexului Dezvoltării Turismului și Călătoriilor din acest an, Tanzania se află în top 5 cele mai bune destinații turistice din Africa1, iar potrivit The African Times, Zanzibar merită cu siguranță locul trei printre cele mai populare destinații ale continentului în 2024.2 Și asta nu e tot! Un sondaj realizat de Mills&Boon conferă arhipelagului titlul de unul dintre cele mai romantice locuri de pe planetă!3

Cunoașteți acele dileme: parcă ați vrea aventuri, dar totuși să vă bucurați de confort? În Zanzibar, aveți opțiunea „Vreau de toate”:

  • Astăzi vă puneți pălăria cu boruri largi, vă încalți bocancii de trekking și plecați într-o excursie prin safari.
  • Mâine vă scuturați nisipul de pe picioare, nisip care pare și se simte aproape ca o pudră minerală fină, și vă gândiți ce-ar fi o baie în mare.
  • Poimâine vă bucurați de deliciile culinare. În Zanzibar, tonul costă cât puiul, iar caracatițele sunt probabil cele mai fragede și suculente din lume. Și, desigur, homari, crabi, calamari și creveți, toate bogățiile Oceanului Indian.

Și după aceea — cine știe? Poate faceți o poză cu Muntele Kilimanjaro pe fundal? Sau poate vă îndreptați spre Stone Town împreună cu noii dvs.prieteni din diferite colțuri ale lumii? Pentru că mulți europeni vin aici, în special francezi și italieni — aproximativ 11% din numărul total de turiști.4

VACANȚELE ÎN ZANZIBAR NU MAI SUNT LA FEL. ACESTEA AU DEVENIT MULT MAI ACCESIBILE

Vremurile în care doar aventurierii îndrăzneți sau reporterii National Geographic călătoreau în Zanzibar au apus demult. Nu trebuie să aveți experiența lui Robert Kincaid,6 căruia îi erau suficiente un vechi camion verde, un aparat foto, o geantă frigorifică și un volum de poezii de Yeats. Infrastructura turistică din Zanzibar este în plină expansiune, iar planurile ambițioase din industria ospitalității devin titluri de știri:

  • Aeroportul internațional Abeid Amani Karume a fost renovat complet și a fost construit Terminalul 3 — acum poate primi până la 1,3 milioane de pasageri pe an.4
  • În ultimii 5 ani, numărul locurilor de cazare a crescut cu 34%, dar și numărul de lanțuri hoteliere.4
  • S-au extins serviciile de feribot între Zanzibar și Tanzania continentală.5

Acum este și mai convenabil să plecați în căutare de aventură!

Zanzibar cu Join UP!™

  • Experiență. Tanzania a fost inclusă în portofoliul Join UP!™ în 2015. De 9 ani ne bucurăm de această destinație, iar împreună cu noi, tot mai mulți turiști!
  • Program de zbor . Zbururi din Chișinău. Zborurile încep pe 26.10.2024 și vor dura până pe 12.03.2025.
  • Partener local — MSG Touristik . Dorim să aducem Africa mai aproape, astfel încât să o puteți cunoaște în detaliu, de la cele mai fine arome și gusturi, până la cele mai autentice sunete și culori ale Oceanului Indian. Pentru asta, lucrăm în sinergie cu partenerii noștri, MSG Touristik, care știu exact cum să facă acest lucru. De ce ei?
    Peste 25 de ani de experiență;
    Companie proprie de administrare a hotelurilor în Tanzania;
    Ghizii profesioniști oferă suport informațional complet: sfaturi, recomandări și planuri de acțiune în situații de urgență;
    Echipa este disponibilă 24/7 în Messenger;
    Personal vorbitor de limba rusă;
    Organizarea excursiilor? Simplu ca bună ziua!

DETALII IMPORTANTE

  1. La sosire, este necesară obținerea unei vize — aceasta costă 50 USD de persoană.
  2. Se plătește și o taxă turistică: între 2 și 5 USD de persoană, în funcție de tipul de cazare.
  3. Începând cu 1 octombrie 2024, s-a introdus o asigurare obligatorie de stat locală prin Zanzibar Insurance Corporation. Aceasta trebuie obținută preventiv, online, și prezentată la controlul pașapoartelor. Costul este de 44 USD și acoperă trei luni de ședere. Asistența este oferită în limba engleză. Această taxă trebuie plătită de toți turiștii străini care vin în Zanzibar, chiar dacă au deja o poliță de asigurare de călătorie de la o altă companie. Scopul acestei inovații este de a oferi suport medical mai rapid și eficient.7

DE CE ZANZIBAR?

Primul lucru care vă vine vine în minte este safariul.

  • Parcul Național Serengeti din Tanzania a fost desemnat pentru al patrulea an consecutiv cel mai bun parc de safari din Africa, conform analizei exhaustive realizate de SafariBookings.8
  • Parcul Național Selous este aproape de trei ori mai mare decât Slovenia și doar puțin mai mic decât Croația. Vă puteți imagina amploarea? Oferim tururi de safari de 1 până la 4 zile în Selous și pariem că acolo veți uita complet de timp!
  • Safariurile sunt potrivite și pentru copii de la vârsta de 4 ani.

Aici îi puteți întâlni pe „Cei cinci mari ai Africii”: elefanți, lei, rinoceri, leoparzi și bivoli! Puteți explora savana într-un vehicul de teren în timp ce ghizii comunică prin stații pentru a întreba: „Unde ați văzut girafa? … Leoaica aceea încă mai doarme în copac?”

Chiar dacă nu intenționați să părăsiți Zanzibar, merită să păstrați un loc în galeria foto. Insula principală a arhipelagului, Unguja, îmbină peisaje variate! Baobabi centenari lasă loc pădurilor de palmieri, iar bananierii se îmbină cu palmierii de cocos. Mai departe se întind plantații de trestie de zahăr și mirodenii, iar la orizont veți zări câmpuri de orez. Dacă vă uitați mai atent, s-ar putea să observați cum un mangust cu coadă pufoasă, fratele african al lui Rikki-Tikki-Tavi9, sare din desișurile de mangrove!

SPECII UNICE ÎN ZANZIBAR

  • În centrul insulei, în Parcul Național Jozani-Chwaka Bay, găzduiește o sub-specie endemică de maimuțe roșii — Colobus-ul lui Kirk. Acestea sunt una dintre cele mai rare primate din Africa, numărând până la 3.000 în total, și nu le veți vedea nicăieri altundeva în lume!10 Colobus-ii lui Kirk stau zilnic atârnate în copaci și se hrănesc cu frunze, lăstari, flori și fructe necoapte. Acestea mănâncă chiar și plante otrăvitoare, pe care alte primate nu le pot consuma, însă, imaginați-vă! – nu pot digera zahărul!10
  • Aici locuiește și dukherul lui Ader, o mică antilopă timidă, foarte precaută, dar și rară.
  • Tot aici vei găsi liliacul zburător din Pemba sau vulpea zburătoare din Pemba. Aripile sale pot avea o anvergură de până la 1,6 metri,11 blana sa roșiatică strălucește la soare, iar fața sa amintește într-adevăr de cea a unei vulpi. Acești lilieci erau cândva considerați o delicatesă locală și aproape că au ajuns pe cale de dispariție, dar acum sunt protejați de legislația de conservare a naturii.

Unguja este înconjurată de un recif de corali uimitor. Puteți alterna excursiile foto terestre cu sesiuni de snorkeling, scufundări, pescuit profesionist și plimbări pe mare. Există tururi individuale și croaziere în jurul insulelor arhipelagului, cu durate de 2-3 zile. Puteți înota alături de broaște țestoase și delfini. Nu știm cum dvs., însă noi ne facem deja bagajele!

Descoperiți ineditul, explorați necunoscutul, experimentați lucruri noi și palpitante. Totul este despre Zanzibar!


1 africa.businessinsider.com
2 theafricantimes.com
3 iol.co.za
4 c9hotelworks.com
5 1stafrika.com
6 en.wikipedia.org
7 tanzaniainvest.com
8 safaribookings.com
9 o povestire din Cartea Junglei, de Rudyard Kipling, și numele personajului principal din poveste
10 en.wikipedia.org
11 oneearth.org
* din eng. Urmăriți soarele