Agenți

Join UP!™ a pregătit un sumar al evenimentelor din luna iunie în Cipru: nu ratați!

„Vrei să te îndrăgostești la prima vedere? Atunci hai în Cipru cu Join UP!™
Viața insulară în valurile Mediteranei te va învolbura într-un tango pasional de relaxare. Plaje întinse, trasee de drumeție, arhitectură antică uimitoare, o gamă variată de activități pentru adulți și copii și nenumărate taverne cu meze delicioase și alte specialități locale – toate acestea sunt despre Cipru!

În Cipru cu Join UP!™

  • La Larnaca se poate ajunge cu zbor direct din Chișinău.
  • Orarul zborurilor este comod: curse de trei ori pe săptămână (luni, miercuri, vineri).

Insula Cipru în sine este foarte interesantă și ar părea că se oprește aici, dar din contra, localnicii umplu viața insulei cu tot felul de evenimente interesante, cum ar fi festivaluri diverse. Am pregătit pentru dumneavoastră un sumar al evenimentelor care vă așteaptă pe această frumoasă insulă în luna iunie.

Festivalul cireșelor din Cipru

Cireșele… Aceste fructe minunate, roșii și coapte, gustul cărora îl cunoaștem încă din copilărie. În Cipru, ele fac parte din tradiția culinară locală și nu doar atât, dar există festivaluri dedicate acestora! Nu credeți? Atunci vizitați insula Cipru și vă veți convinge!

Sezonul de vârf al cireșelor cipriote este în iunie, deci fructele pot fi savurate chiar acum. Localnicii pregătesc dulciuri, gemuri și alte delicatese din ele.

Festivalurile sunt însoțite de muzică, dansuri, demonstrații culinare și târguri de unde puteți achiziționa suveniruri delicioase. De asemenea, vor avea loc promenade sub cireși, masterclass-uri și alte activități!

Unde: Pedulas
Când: 15 – 16.06.2024
Ora: sâmbătă 10:00 – 24:00 – duminică 10:00 – 19:00
Loc de desfășurare: Strada Periklos Hadjivasilis și Gimnaziul Pedoulas

Unde: Platanistas
Când: 15.06.2024
Ora: 20:00
Loc de desfășurare: Piața Platanistas

Festivalul Vegan Fam Flavours

Acest festival de gastronomie stradală vegană îi va încânta nu numai pe vegani, ci și pe cei care doresc să descopere noi arome. Nu veniți aici sătui pentu că vor fi zeci de vânzători cu diverse feluri de mâncare vegană care vor prezenta multe bunătăți vegane uimitoare: mâncăruri stradale, plăcinte, prăjituri, produse de patiserie, biscuiți, fresh-uri și bere vegană. De asemenea, puteți afla mai multe detalii despre modul sănătos de viață, puteți primi sfaturi utile, puteți cunoaște oameni noi și socializa, puteți savura din muzica live și divertisment și vă puteți relaxa în zona Well-Being.

Unde: Satul Psematismenos
Când: 01 – 02.06.2024
Ora: 14:00 – 23:00
Loc de desfășurare: : Parcul de măslini străvechi, satul Psematismenos

Festivalul dulciurilor glicisto în satul Koilani

Glicisto este un dulce tradițional pe care UNESCO l-a inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial al Ciprului. Localnicii adoră pur și simplu această aromă. Este făcut din fâșii subțiri de aluat, care sunt apoi reunite sub formă de „împletitură”, prăjite, stropite cu sirop și presărate cu migdale măcinate, scorțișoară și zahăr. Nu ratați ocazia de a încerca un adevărat deliciul cipriot. Vizitați satul pitoresc Koilani și bucurați-vă din plin de călătoria dumneavoastră.

Unde: Koilani
Când: 30.06.2024
Ora: 11:00 – 18:00
Loc: Curtea Centrului ecologic Koilani

Festivalul albinelor și al apiculturii

Adăugați câteva note dulci călătoriei dumneavoastră. Dacă vă aflați pe insulă la sfârșitul lunii iunie, vizitați satul Odu (județul Larnaca) pentru Festivalul albinelor și al apiculturii. Această industrie este destul de dezvoltată în Cipru, iar cea mai mare parte a mierii locale este produsă în „melissochori”, ceea ce în traducere din limba greacă înseamnă „satele albinelor”.

Pe durata festivalului puteți afla mai multe despre particularitățile apiculturii din Cipru, puteți participa la masterclass-uri și excursii interesante, puteți afla despre metodele de fabricare a produselor cosmetice pe bază de ceară și, bineînțeles, puteți gusta o varietate de arome de miere.

Unde: Odu
Când: 30.06.2024
Ora: 10:30 – 18:00
Loc de desfășurare: Piața Odu

Dacă planificați o vacanță în Cipru, pregătiți-vă pentru emoții plăcute și noi descoperiri. Descoperiți această insulă împreună cu Join UP!™.