Agenți

#Caresuntnoutatile: ați auzit deja ce țară a fost recunoscută ca una dintre cele mai bune pentru călătoriile de vară?

Turcia și Abu Dhabi pregătesc noi atracții, Barcelona își schimbă sloganul turistic, iar Dubaiul cucerește TikTok-ul. #caresuntnoutatile mai avem despre destinațiile noastre preferate și lumea călătoriilor? Citiți în noul nostru digest proaspăt!

Lonely Planet a identificat cele mai bune plaje din Grecia în 2024

Topul celor 14 plaje este condus de plaja Paleokastritsa de pe coasta de nord-vest a insulei Kerkyra (Corfu) din Marea Ionică. Pe locul al doilea se află plaja Falassarna de pe insula Creta, iar pe locul al treilea – plaja Apella de pe insula Karpathos.

Mai multe aici.

Dubai în topul destinațiilor populare printre utilizatorii TikTok

Potrivit Sim Local, Dubaiul a devenit una dintre cele mai populare locații pentru videoclipuri pe TikTok. Cu hashtagul #visitdubai, rețeaua socială afișează 168,5 mii de postări.

Mai multе aici.

Abu Dhabi a dezvăluit noua strategie turistică

În 2023, indicatorii turistici din Abu Dhabi au arătat o creștere rapidă, astfel că guvernul a elaborat o nouă strategie pentru a atrage și mai mulți vizitatori în emirat. Conform acesteia, până în 2030 se planifică:

  • extinderea zonei culturale Saadiyat,
  • crearea unei atracții dedicate lui Harry Potter în parcul Warner Bros. World,
  • adăugarea infrastructurii sportive pe insula Hudayriyat,
  • deschiderea școlilor culinare Erth de Alain Ducasse și Le Cordon Bleu,
  • lansarea de noi evenimente internaționale.

Mai multe aici.

Spania a fost recunoscută ca una dintre cele mai bune țări pentru vacanțe În Europa

Schengen Visa Info a creat Indicele European de Turism de Vară (ESTI), care evaluează țările pe baza a șase criterii: plaje, popularitate pentru vacanțele de vară, costul mediu săptămânal al vacanței, temperatura medie, bucătăria, ospitalitatea. Spania a primit un punctaj ridicat. De asemenea, în top cinci au intrat Italia, Grecia, Turcia și Portugalia.

Mai multe aici.

Barcelona își schimbă sloganul turistic pentru prima dată în 15 ani

Consiliul de turism al Barcelonei a anunțat schimbarea direcției de la turismul de masă către un turism de calitate. Orașul va încerca să atragă mai mulți vizitatori interesați de istoria și cultura sa. Astfel, sloganul „Visit Barcelona” va fi înlocuit cu „This is Barcelona”.

Mai multe aici.

Turcia va deschide insula Giresun pentru turiști

Aceasta este o insulă pitorească din Marea Neagră, unde civilizațiile au prosperat acum 4 mii de ani. Până în 2025, se planifică amenajarea traseelor de excursii, a punctelor de belvedere, a zonelor de relaxare și a unui debarcader pe Giresun.

Mai multe aici.

Cu astfel de știri, poate fi plictisitor în turism? Totul se schimbă și se dezvoltă constant! Suntem bucuroși că, alături de voi, putem descoperi această lume împreună și pentru turiștii noștri.