LollipUPs: rezervați hoteluri cu beneficii suplimentare
#caresuntnoutatile: de la tehnologiile digitale la aniversarea suprarealismului
Unde să mergeți chiar acum? Ce insulă să alegeți pentru vacanța de iarnă? Ce oraș lasă impresia unui megapolis al viitorului și în ce muzeu acest viitor este literalmente clasat pe rafturi? Despre acestea și multe altele – în cea mai recentă selecție de știri turistice!
CELE MAI BUNE INSULE PENTRU TURIȘTI ÎN 2024
Compania de turism Bounce a publicat Indexul Insulelor 2024. Specialiștii au evaluat parametrii precum cea mai ridicată temperatură medie, cea mai ridicată medie a precipitațiilor, cea mai ridicată temperatură medie a mării, numărul de plaje, distracții, prețul mediu al hotelurilor și costul băuturilor. Ca urmare, s-a realizat un clasament al celor mai bune insule de vizitat în acest an.
Pe primul loc se află Phuket în Thailanda, cu un scor de 10/10, urmat de Zanzibar din Tanzania – 9,66/10 și Creta din Grecia – 9,31/10.
Mai multe aici.
UN NOU SEZON DE SET-JETTING ÎN CROAȚIA
În Dubrovnik, unui localnic îi revine 27 de turiști1. Acesta este orașul cu cea mai mare concentrație de turiști din Europa! „Urzeala Tronurilor”2 a făcut deja celebru orașul în sine ca fiind Portul Regal, dar acum efectul plimbării printre peisaje se simte și în alte locuri. De exemplu, în filmul „Lee”, care a avut premiera anul trecut, Kate Winslet, în rolul fotojurnalistei Vogue Lee Miller, explorează satul Kupari și unul dintre cele mai vechi parcuri dendrologice europene – Trstenik.
La 24 octombrie, pe serviciul de streaming Amazon Prime Video va fi lansat thriller-ul de acțiune și spionaj „Codul „Canarul Neagru” cu Kate Beckinsale în rol principal. O parte din film a fost turnat în capitala Croației, Zagreb: pentru unele scene a fost necesar chiar să fie oprit traficul tramvaielor locale și să fie ocupat stadionul.3
Mai multe aici.
BILETE ELECTRONICE PENTRU 100 DE LOCAȚII CULTURALE DIN EGIPT
Transformarea digitală a Egiptului trece în mod constant de la hârtie la realitate. În sectorul turismului și al antichităților, schimbările sunt următoarele: deja 100 de obiective, printre care monumente istorice și muzee, sunt dotate cu sisteme de bilete electronice. În listă se află: copacul Fecioarei Maria și obeliscul Mataria din Cairo, Luxor, templul Abidos din Sohag, piramida Meidum din Beni Suef, necropola Testamentului Sultanului și Beni Hasan din Minia, precum și alte obiective din Giza și Alexandria.
Biletele pot fi acum achiziționate de pe site-ul oficial al ministerului.
Mai multe aici.
MUSEUMPASS TÜRKIYE: ACCES ÎN PESTE 350 DE LOCAȚII
Accesul în peste 350 de muzee și monumente arheologice din Turcia la doar un click distanță. Planificați o expediție culturală extinsă? La dispoziția dvs. vă este pus un bilet electronic universal pentru muzee din întreaga țară: acesta este valabil timp de 15 zile, începând cu prima vizită la muzeu și costă 165 €. Vă doriți să explorați mai îndeaproape locurile din Cappadocia sau Istanbul? Există bilete disponibile și pentru acestea, sau puteți plăti biletul pentru un anumit muzeu specificat în listă. Decizia vă aparține!
Mai multe aici.
ABU DHABI A INTRAT ÎN TOP 10 CELE MAI INTELIGENTE ORAȘE DIN LUME
Un oraș inteligent este acela în care, prin intermediul Internetului și digitalizării obiectelor, se creează un mediu confortabil și sigur pentru locuitori și turiști. Totul, de la transport la muzee, devine mai accesibil, interactiv și personalizat.
Institutul Internațional Elvețian de Dezvoltare a Managementului (IMD) elaborează anual Indexul Orașelor Inteligente. Din 2019, Zurich ocupă prima poziție, iar primele zece nu au suferit modificări semnificative. Însă, în acest an, locul 10 a fost ocupat de capitala EAU.
Abu Dhabi a ajuns la o astfel de poziție înaltă în clasament datorită evaluărilor pozitive în ceea ce privește siguranța (87,4%), cultura și agrementul (88,7%), transportul public (83,8%), spațiile verzi (84,7%) și serviciile medicale (86,3%). Imaginați-vă un amalgam de ospitalitate orientală și tehnologie avansată — acesta și este motorul din spatele acestei victorii.
Mai multe aici.
PRIMUL AVIATION FUTURE WEEK: 15–17 OCTOMBRIE ÎN DUBAI
Pentru prima dată, în Museum of The Future din Dubai va avea loc un eveniment dedicat dezvoltării industriei aviatice. Timp de trei zile, aici se va discuta despre viitorul transportului aerian, precum și ultimele progrese în domeniul inteligenței artificiale și XR.5 În completarea programului principal, va fi organizată o expoziție de tehnologii aviatice de ultimă generație. Pentru a asculta discuțiile panel și prezentările, tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați pentru ziua dorită a evenimentului, iar pentru a vizita expozițiile uimitorului Muzeu al Viitorului, trebuie să achiziționați un bilet de pe site-ul oficial.
Mai multe aici.
SPANIA SUPRAREALISTĂ: UNDE SĂ MERGEȚI ÎN CINSTEA ANIVERSĂRII
În 2024 se împlinesc 100 de ani de când André Breton a publicat primul Manifest al suprarealismului. Cu ocazia acestei aniversări, în întreaga Europă au loc expoziții, iar pentru turiști, acesta este un prilej excelent de a se cufunda în atmosfera creativă. The Guardian a întocmit o listă cu 10 locuri în care merită să ajungi, iar două dintre ele sunt în Spania!
- Orașul catalan Figueres: aici s-a născut Salvador Dalí, cel mai cunoscut artist suprarealist. La Muzeul Teatrului Dalí puteți vedea atât lucrările sale, cât și o colecție de picturi de El Greco și Marcel Duchamp. De asemenea, puteți vizita casa în care s-a născut artistul, pe strada Monturiol, 6.
- Mallorca: aici și-a petrecut ultimele 25 de ani din viață Joan Miró, un alt artist suprarealist spaniol de seamă. Pe lângă muzeul dedicat moștenirii sale, studioul și casa creatorului sunt, de asemenea, deschise publicului. Trebuie doar să achiziționați un bilet.
Mai multe aici.
Să călătoriți prin cadre de film și fragmente din viața artiștilor sau să vă simțiți ca în viitor? Aflați cu Join UP!™ cum este acest lucru.™
1 https://www.holidu.pt/magazine/as-cidades-que-estao-completamente-cheias-de-turistas
2 Un serial de televiziune în genul fanteziei, creat pe baza ciclului de romane „Cântec de gheață și foc” de George R. R. Martin. Vechiul oraș Dubrovnik din serial a reprezentat Portul Regal – capitala celor Șapte Regate.
3 https://en.wikipedia.org/wiki/Canary_Black
4 https://www.imd.org/entity-profile/abu-dhabi/
5 XR, Extended Reality – realitate extinsă, un termen general pentru a defini o gamă de tehnologii: Virtual Reality (VR, realitate virtuală), Augmented Reality (AR, realitate augumentată) și Mixed Reality (MR, realitate mixtă). XR stă la baza metauniversurilor – spații online în care aceste tehnologii se îmbină.