Agenți

Porturile spațiale din Sahara și hotelurile din peșteri. Ce ar trebui să vadă set-jetterii* în Tunisia ?

Tunisia… O țară deosebită, exotică și cinematografică. Peisajele și medinele din Tunisia arată atât de frumos de pe ecrane și sunt atât de potrivite pentru filmări, încât au servit drept platouri de filmare pentru mai mult filme de cult. Și numai ”Războiul stelelor” cât face! Fanii set-jetterilor nu se lasă mult asteptați.

De aceea, Tunisia reprezintă de mult timp o destinație pentru pelerinajele cinematografice. În 2021, țara a lansat chiar și un itinerar cinematografic oficial care unește 9 orașe. De la platouri de filmare abandonate în Sahara la hoteluri din peșteri, așa am cercetat principalele locații și am pregătit un ghid tematic și pentru dvs.

STAR WARS

Tunisia a fost locul de filmare pentru 4 din cele 9 episoade majore ale saga, așa că o excursie aici este o necesitate pentru adevărații fani.

Mos Espa

Un port spațial în mijlocul deșertului tunisian? Bine ați venit în universul fantastic al lui George Lucas! Regizorul a construit acest oraș pe pantele dunelor de nisip de lângă Tozer și Nefta, iar casele cu domuri de nisip s-au păstrat până acum (nu este deloc ușor cu arhitectura lor, iar acest lucru se poate observa odată intrat în interior). De asemenea, un obiectiv de neratat pentru fani este stânca Ong Jmel peste care a zburat Darth Maul.

Tatooine

În onoarea orașului berber Tatooine, George Lucas a numit planeta din filmul său. Cadrele din oraș și din împrejurimi au constituit decorul mai multor episoade. De exemplu, autenticele cartiere din Hadada, Uled-Sultan și Medenin – foste așezări fortificate – regizorul le-a transformat în Cartierul Sclavilor, unde locuiau Anakin și mama sa. Acum există chiar și un mic restaurant ”Războiul Stelelor” într-unul dintre localurile din cartierul Uled-Sultan.

În continuare pe itinerar:

Canionul Sidi Bouhlel, unde Luke Skywalker îl întâlnește pe Ben Kenobi
Locuința lui Ben într-o veche casă de pescar din vestul insulei Djerba (o veți recunoaște după mozaicul care îl înfățișează pe erou).
Un popas sau un cocktail la hotelul Sidi Driss, unde a crescut Luke. Înainte de 1969 era o așezare berberă asemănătoare unei peșteri, dar acum este un complex hotelier cu un restaurant în care toate camerele poartă nume de personaje din film, iar într-una dintre ele se află chiar un muzeu.

VIAȚA LUI BRIAN DIN MONTY PYTHON

În comedia lui Terry Jones, Tunisia a devenit ” Tărâmul Sfânt”. Cele mai multe scene au fost filmate în ribatul din Monastir, un complex musulman fortificat care datează din secolul al VIII-lea. De altfel, aici a fost filmată, cu doi ani mai devreme, un alt miniserial pe tema biblică „Iisus din Nazaret”. Un bonus plăcut la vizitarea ribatului va fi posibilitatea de a pătrunde în cultura tunisiană datorită expoziției Muzeului Islamic cu manuscrise vechi, țesături din secolele IV-V, produse din sticlă și lut și obiecte de uz casnic. Însă, principala recomandare este de a urca în turnul de observație, care oferă priveliști impresionante asupra golfului Hammamet și Monastir.

PACIENTUL ENGLEZ

Anthony Minghella a decis că cel mai bun mod de a transmite în film atmosfera Egiptului din anii 1940 este cu ajutorul imaginilor din Tunisia. Pe parcursul celor nouă săptămâni de turnare a filmului premiat cu Oscar „Pacientul englez”, echipa regizorului a călătorit:

în Tunisia, unde au transformat o vilă locală în reședința ambasadorului britanic din Cairo;
la Sfax, care a jucat rolul medinei din Cairo, unde s-au plimbat Catherine și contele Laszlo;
Al-Mahdia – care în film reprezintă portul libian Tobruk;
în Tozera, unde au fost filmate scene din deșert, inclusiv lângă cunoscuta stâncă din Războiul stelelor de la Ong Jmel;
la canionul din apropierea localității vecine Nefta, care a fost ales pentru a filma moartea lui Katherine;
la lacul sărat El Jerid, unde echipa a instalat o tabără pentru contele Almashi

INDIANA JONES ȘI CĂUTĂTORII ARCEI PIERDUTE

Minghella a fost în același gând cu Steven Spielberg, așa că a filmat în Tunisia și scene din aventurile lui Indiana Jones în Egipt.
Predominant în:
Keirouan – clasat printre primele cinci orașe cele mai sacre ale Islamului. Printre locațiile emblematice se numără Piața Zarrouk, unde a fost filmată o luptă cu săbii, și Bulevardul 7 Noiembrie, unde Marhala a fost un bar și acum un magazin de covoare.

Deșertul din apropierea orașului Tozer – aici este locul unde, potrivit filmului, naziștii au găsit vechiul oraș egiptean Tanis în căutarea arcei pierdute. Apropo, un astfel de oraș fantomă există cu adevărat în Egipt.

Curiozitate. În timpul filmărilor în medina din Keirouan, echipa de filmare a demontat manual peste 200 de antene de televiziune¹.

Vă amintiți cât de inaccesibile păreau locațiile tuturor acestor filme atunci când le vizionați în copilărie și în tinerețe? Noi însă, vă vom dovedi contrariul.

TUNISIA CU JOIN UP!™

1 Experiență de peste 10 ani. Tunisia este una dintre primele noastre destinații, care a apărut în portofoliul Join UP!™ încă din 2013. De atunci, aproximativ 39 de mii de turiști și-au petrecut vacanța cu noi în stațiunea nord-africană².
2Program de zboruri spre Enfidha-Hammamet din Chișinău:
3 Baza hotelieră consolidată cu branduri renumite

Avem 25 de hoteluri exclusive în colecția noastră, inclusiv hoteluri Novostar și Steigenberger.

Recomandare de la Join UP!™

5 Parteneri de încredere – Carthage Group. Care este principalul lor avantaj?
  • Mai mult de 20 de ani de experiență pe piață, timp în care compania a primit aproximativ 1,5 milioane de turiști din întreaga lume.
  • Tehnologie și abordare modernă a managementului.
  • Echipă multinațională profesionistă.
  • Rețea proprie de hoteluri Novostar.
  • Parc auto cu până la 50 de vehicule de diferite clase.
  • O gamă largă de activități.
  • Ghizi experimentați care vorbesc fluent engleza și rusa.
  • Asistență turistică non-stop în stațiune.

Вперед – исследовать маршруты Индианы Джонса и Скайуокеров с Join UP!™


¹ Atlas of wonders
² по внутренней статистике Join UP!™
*Материал содержит рекламную информацию