Agenți

Călătorie solo: iubiți sau vă este frică?

Călătoria Solo este una dintre principalele tendințe turistice din ultimii ani. Dar, în timp ce pentru mulți călătorii solo a devenit aproape un stil de viață, pentru alții este o mare provocare, așa că pot căuta o companie pentru o călătorie de vis de ani de zile, fără să îndrăznească să o realizeze singuri.

Am decis să studiem mai detaliat această tendință a modei pentru:

a povesti despre principalele sale caracteristici și a vă economisi timpul;
a arăta că voaiajul solo nu este ceva de care să vă fie frică, ci ceva care vă ajută să înțelegeți mai bine lumea și pe voi înșivă;
a vă pregăti pentru astfel de solicitări și a avea întotdeauna la îndemână o selecție de oferte interesante pentru clienții dvs.

ȘI VREAU ȘI MĂ ÎNȚEAPĂ

Tocmai astfel de emoții în legătură cu călătoriile solo le experimentează adesea turiștii, inclusiv cei cu mulți ani de experiență. Și, chiar simțind o mare nevoie de odihnă, nu toată lumea poate depăși cu ușurință temerile și prejudecățile legate de călătoriile independente.
Și dacă se întâmplă ceva în călătorie, cine va ajuta? Cum te simți să te trezești dimineața într-un loc necunoscut? Ce să faci toată ziua singur, nu va fi plictisitor?

Nu va fi! Turiștii-solo au mai mult timp și oportunități de a învăța despre țări și orașe comunicând cu localnicii sau alți călători. Ei vor ajuta dacă este necesar. Și călătoria solo este, de asemenea, o șansă de a te cunoaște mai bine pe tine însuți, de a înțelege ce vrei chiar acum și de a o face fără a te adapta dorințelor altora. Cum poate fi plictisitor?

Nu e înfricoșător? Gândiți-vă la ceea de ce ne este cu adevărat frică. În primul rând, necunoscutul, pentru că nu am călătorit niciodată singuri. Dar nu poți depăși această frică fără să încerci. Iar dovada acestui lucru este povestea colegului nostru, care odată a riscat, a trăit experiența călătoriilor solo și … a devenit fan.

Stanislav
Rijcov
marketer la Join UP! Moldova

„Călătoria Solo este întotdeauna despre libertate și independență. Nu vreau să mă adaptez la dorințele sau interesele oamenilor din „turismul organizat”. De exemplu, nu-mi plac muzeele istorice, ruinele antice, castelele, dar iubesc totul ultra-modern, high-tech. În Germania, de exemplu, am fost șocat de Muzeul anatomic. Aceasta este pentru un mare fan și călătoria solo îmi oferă posibilitatea de a-mi alege propriile rute, transport, atracții, hoteluri. Primesc plăcere că sunt propriul meu manager, organizator, ghid și logistician.

Prima mea călătorie solo a fost în Olanda în 2011. Am fost întotdeauna atras de această țară în imagini, dar în realitate s-a dovedit a fi și mai minunat. Am mai fost acolo de trei ori și încă mai vreau să mă întorc din nou și din nou.

De obicei călătoresc cât mai ușor posibil. De multe ori încerc să fac acest lucru pentru a vedea mai multe țări în același timp. De exemplu, în Olanda am închiriat o mașină și am mers la Bruxelles să mănânc stridii. În excursii, sunt o mulțime de posibilități de a te întâlni cu localnicii. Acest lucru este foarte valoros, deoarece puteți afla direct despre țară, cultură, tradiții și chiar despre ceea ce ghidul nu vă va spune”.

UNELE STATISTICI

V-ați inspirat? Și acum un pic de numere. Din 2019 până în 2021 Numărul călătorilor solo a crescut de 2 ori iar numărul cererilor de „călătorie solo” din 2020 până în 2021, conform Google Trends, a crescut cu peste 700% ¹!

Ce fel de turist solo este el?

  1. În mare parte până la 35 de ani. Liderii turiștilor solo sunt reprezentanți ai Generațiile Z (zoomers) și Y (millennials). Potrivit Solo Traveler World, 58% dintre Mileniali preferă să călătorească singuri².
  2. Preferă excursii pentru 4-7 nopți (34%). Și, de asemenea, mai mult decât alți turiști, este înclinat să rezerve excursii timp de 2 săptămâni sau mai mult³.
  3. Adesea rezervă servicii suplimentare. Acestea pot fi transferuri și activități, atât individuale, cât și ca parte a grupurilor mari (excursii, tururi, workshopuri).
  4. Rațional. El caută oferte și reduceri favorabile, monitorizează independent dinamica prețurilor.

De ce oamenii aleg din ce în ce mai mult acest format?

Diferențele de gen sunt foarte interesante aici:

  • Pentru femei scopul nu este călătoria în sine, ci experiența – să părăsească zona de confort, să se simtă independentă pentru a se dezvolta și a crește stima de sine. Ele caută libertatea, o oportunitate de a întâlni oameni și culturi noi, de a încerca meșteșuguri autentice și de a-și extinde viziunea asupra lumii. Tendința pentru călătoriile solo ale femeilor câștigă rapid popularitate în întreaga lume. Potrivit Pinterest, frecvența interogărilor de căutare conexe în ultimii ani a crescut cu 350%.
  • Bărbați sunt mai dornici să fie în legătura cu natura, să exploreze locuri noi, să încerce produse noi, să întâlnească reprezentanți ai altor culturi, tind să călătorească în așa fel încât să se simtă ca un localnic, căutând adesea aventuri, adrenalină și petreceri.

CĂLĂTORIE SOLO CU JOIN UP!

Și pentru a vă simți cu siguranță calm și în siguranță într-o călătorie solo, opțiunea ideală este – rezervați tururi de pachete. În acest fel, vă puteți bucura pe deplin de vacanța dvs. solo și să știți că, dacă este necesar, va exista întotdeauna un manager profesionist în apropiere, care este gata să vă ajute într-o situație problematică.

Excursii-solo cu Join UP! acestea permit:

să savurați cunoașterea locurilor și a oamenilor noi în loc să căutați locuințe, activități interesante și să vă gândiți la logistică;
Întotdeauna să contați pe asistență și sprijin din partea părții gazdă;
Obțineți mai mult din călătorie datorită programului nostru divers de excursii.

UN GHID PENTRU UN TURIST SOLO DE LA JOIN UP!

Am analizat care dintre destinațiile noastre de vară sunt cele mai populare printre turiștii solo și v-am pregătit o selecție a celor mai preferate hoteluri și activități.

RECOMANDĂRI PENTRU TURIȘTII SOLO

  • Nu vă fie teamă, doar aveți grijă, la fel ca în orice altă călătorie.
  • Cel puțin planificați-vă traseul anticipat, astfel încât să nu pierdeți timpul pe el mai târziu.
  • Așteptați-vă că voiajul solo este de obicei mai scump (la urma urmei, trebuie să plătiți singur pentru tot: hotel, mașină, benzină).
  • Alegeți cafenele și baruri unde mănâncă localnicii, acestea sunt garantate mai delicioase. Gustă mâncare locală și necunoscută! Mergeți în jurul lanțurilor internaționale, este mai bine să căutați pe Google locurile de top pentru prânz sau cină.
  • Cumpărați alimente la piața fermierilor, nu la supermarket
  • Fii curios și nu fi leneș să vă mișcați! Mergeți într-o excursie, ieșiți în oraș, faceți cunoștință, întrebați localnicii ce este mai bine de văzut în preajmă. Dar dacă doriți doar să vă relaxați pe plajă cu un cocktail Mojito, atunci ar trebui să vă permiteți și el. La urma urmei, aceasta este călătoria dvs. și trebuie să primiți plăcere deplină de la ea.

Ei bine, se pare că este timpul să rezervați o călătorie solo de neuitat cu Join UP!?

¹ Senior Solo Travel Sees a Boost in 2021 by Road Scholar
² Solo Traveler World
³ Conform statisticilor agoda.com
Solo Travel Research and Its Gender Perspective: A Critical Bibliometric Review
* aici și mai departe în text din engl. „lista de sarcini”
** articol conține materiale promoționale