Agenți

Hurghada: Batmanul de nisip și regii Mării Roșii

Hurghada s-a clasat pe locul 3 în lista destinațiilor naturale de top și a primit premiul „Alegerea turiștilor”2 de la Tripadvisor.2 Această recunoaștere a fost meritată de mai puțin de 1% din cele 8 milioane de locații de pe platformă! De ce este ales atât de activ de către călători? Imediat vă spunem!

40 de kilometri de coastă, întinderi largi de nisip auriu. O intrare blândă în apă și o briză constantă. Hoteluri, asemănătoare unor orașe mici: în interior există totul pentru a petrece o vacanță fără griji. Dar ce este în exterior?

ATRACȚII TURISTICE ȘI EXPERIENȚE AUTENTICE

Aici există locații în care atmosfera de vacanță este pornită de la primul pas.

E ca și cum: „Nu vreau să decid nimic, lasă vacanța să continue”.

Palatul celor o mie și una de nopți

Este un complex de divertisment incredibil, stilizat ca un basm arab. Turiștii vin de peste tot pentru a vedea spectacole de teatru și, după lăsarea întunericului, spectacolul Fântânilor arteziene cântătoare.

Sheraton

Este o promenadă lungă de 3 kilometri. Până la Orange Beach se întinde „Sheratonul Vechi”, o stradă mai liniștită, unde puteți face fotografii la nesfârșit. Iar mai departe, spre scuarul Alarosa, există un număr din ce în ce mai mare de magazine și cafenele.

Bulevardul Marina

Este o promenadă lungă de un kilometru, proiectată de o companie franceză.3 Peste o sută de cafenele și magazine, majoritatea în stil arabo-mauritan, se întind de-a lungul apei. De la terasele deschise se aude muzică, iar în apropiere se clatină iahturile. Cu siguranță ne aflăm în Egipt?

Cu siguranță! E suficient să vedeți:

El Mina

Cea mai mare moschee din Hurghada. Se vede de la distanță: 2 minarete înalte de 40 de metri, între care se află niveluri de cupole cu ornamente orientale tradiționale. Iar înăuntru, decorul bogat al sălii îți taie răsuflarea: candelabre grandioase, pereți cu gravuri solemne și lumină care pătrunde prin numeroase ferestre cu lunete.

El Dahar și labirintul său de galerii comerciale

Cafenele autentice în care puteți gusta cafea cu spumă groasă și cardamom, colțuri cu bijuterii, parfumuri, haine, tejghele deschise cu condimente și fructe. La umbră, se prăjește falafelul și se confecționează articole din piele.

Vechiul port maritim din Hurghada

Este locul unde se repară bărci și iahturi: lemnul se prelucrează, se căptușește și se vopsește manual. Peste tot se aud zgomote și frânturi de conversații, care au început înainte de zori. Dacă aveți noroc, s-ar putea să vedeți o navă restaurată lansată la apă.

IMPRESII PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE

Se pare că nu există o „vârstă potrivită” pentru a vizita muzeele – fie îți place, fie „bine, data viitoare – acum mergem într-un parcul acvatic”. Hurghada, în schimb, îi va încânta atât pe exploratori, cât și pe cei care caută distracția!

Muzeul din Hurghada găzduiește peste 1.500 de artefacte – majoritatea datând din Egiptul Antic și din perioada greco-romană. Este interesant să te uiți la obiectele de zi cu zi care erau folosite pe atunci – recipiente pentru produse cosmetice, oglinzi, ulcioare etc. – și să-ți amintești de condițiile superbe care te așteaptă în camera ta de hotel.
Muzeul de sculpturi de nisip din Hurghada este primul și singurul de pe teritoriul Orientului Mijlociu și al Africii. A fost nevoie de 11.000 de metri cubi de nisip și 4.000 de tone de apă4 pentru a realiza exponatele! Și ce figuri coexistă aici: figuri istorice, zei ai panteonelor păgâne, personaje din filme și desene animate. Profilul lui Nefertiti s-ar putea să nu-i surprindă pe toți, însă uriașul Batman din nisip …
Muzeul de Biologie Marină — este de fapt partea stațiunii de cercetare deschisă publicului, unde se studiază flora și fauna subacvatică din Marea Roșie.
Grand Aquarium — este unul dintre cele mai mari oceanarii din lume. Complexul de divertisment are 24 de galerii cu tuneluri de sticlă și acvarii, inclusiv un rezervor oceanic care conține 1.800 m3 de apă. Există, de asemenea, o grădină zoologică în aer liber, piscine în aer liber și food-corturi. Aici puteți vedea peste 1.200 de specii de animale, în special pești și crustacee, și puteți să vă apropiați fără teamă de creaturi prădătoare, precum raze vultur, rechini de nisip, rechini tigru și rechini de recif cu vârf negru. Diverii certificați pot chiar înota cu rechinii5
Parcul acvatic «Titanic», situat pe teritoriul Titanic Resort & Aqua Park 4* și deschis publicului, este unul dintre cele mai mari din Hurghada. Există aproximativ 30 de atracții acvatice diferite. Există piscine pentru copii și tobogane de apă extreme pentru adolescenți, o piscină cu contra valuri, un râu pentru rafting și un val artificial pentru surfing.

ARHIPELAGUL NEATINS HYPHATINE

Aceste insule sunt situate la doar 45 de minute cu barca de Hurghada. La suprafață, în apropierea plajelor cu nisip alb ca marmura, apa turcoaz strălucește și, ici și colo, puteți vedea spatele sclipitor al delfinilor jucăuși. Pe cea mai mare insulă, Giftun el Kebir, și anume pe Orange Bay și Paradise Island, puteți face fotografii care nu cedează celor din revistele glossy. Iar sub apă- parcul marin este o revoltă de culori în parcul marin protejat.6.

Coralii din jurul Shaab Sabina seamănă cu o grădină japoneză – cresc unii peste alții și astfel până la 14 metri adâncime. Lumina soarelui țese modele complicate pe fundul nisipos, iar stolurile de pești de recif colorați înoată peste tot.

În apropiere de Micul Giftun printre ramurile de corali, încremenesc Paracirrhites fosteri, în căutarea prăzii. La o adâncime de 15-25 de metri, vatoșii, broaștele țestoase și murenele își prind zenul zilnic în adăposturi, iar la o adâncime de 40 de metri există o peșteră frumoasă, ascunsă de ochii oamenilor, unde trăiesc peștii de foc și anthias – „regii Mării Roșii”.

Abu Ramada — este un loc foarte popular pentru diveri. Partea sa nordică este numită „acvariu” pentru varietatea de pești, moluște și crustacee. Ați văzut, de exemplu, cum scorpionii vânează pe fundul apei?

Iar vacanța în Hurghada cu Join UP!™ este ca și cum ai primi +4 la noroc!

1. Program de zbor convenabil

Putem găsi zborul potrivit din ofertele diferitor transportatori aerieni. Și, de asemenea, pe aripile SkyUp – din Chișinău.

Zborul cu SkyUp poate fi transformat într-un eveniment marcant datorită conceptului Celebrate your flight.7 Călătorii pot rezerva în avans o masă specială la bord din 6 meniuri atent selectate.

2. Selecție de hoteluri pentru vacanțe cu copii

Recomandăm:

Chiar și un copil agitat, care are energia unui pulsar, se va distra aici. Infrastructura este comună cu Sunwing Family 5*:parcuri acvatice, piscină cu val artificial, simulator de surf, cascade și fântâni arteziene, râu leneș.

Se consideră unul dintre cele mai bune hoteluri cu parc acvatic din Hurghada. Are parcuri tematice acvatice Aqua Park și Aqua Play și numeroase piscine spațioase pentru copii și adulți.

Îndoim degetele de la mână: o lagună naturală cu nisip auriu, 1.200 m de plajă curată, un parc acvatic, un program de divertisment plin. Evaluarea – degetul mare sus!

La doar 3 km de aeroportul internațional, 4 piscine pentru copii cu tobogane și atracții, loc de joacă mare, mini club activ.

În centrul stațiunii, cu animație activă și mini parc acvatic.

Hotel confortabil cu o lagună și o plajă mare. Înconjurat de mare pe trei laturi și lângă unul dintre cele mai bune recife de corali din Hurghada. Există animație pentru copii și un parc acvatic.

Hotel situat la capătul promenadei turistice cu multe baruri și magazine. Există un parc acvatic și animație.

*Prețurile sunt valabile la momentul publicării și sunt indicate 1/2 DBL — pentru o persoană într-o cameră dublă ocupată de două persoane.

3. Bonusuri pentru turiștii noștri

Conceptul Rediscover8 vă inspiră o mare plăcere să descoperiți locuri populare și trasee celebre:

  1. Program special de îngrijire la Golden SPA la 40 $ în loc de 80$.9
  2. Intrare și cocktail gratuit la Little Buddha Club din Soho House9. Aici veți vedea aproximativ 200 de statui de mici Buddha, toate aduse din Thailanda. Există, de asemenea, trei candelabre magnifice atârnate de tavan și o statuie de Buddha de patru metri înălțime care stă maiestuos în mijlocul camerei principale.
  3. Un tur perfect echilibrat al orașului Hurghada în calitate de cadou.9
  4. O promenadă gratuită pe batiscaf și submarina Sindbad până la reciful luminos de jumătate de kilometru, copiii sub 12 ani – însoțiți de un adult.9. Ferestruicile sunt echipate cu lentile care reduc vizual distanța cu până la 6 m!

Iar excursiile Box of Impressions din Hurghada sunt ca niște aventuri cinematografice. Nu doar „un safari cu jeep-ul prin deșert”, ci „ne-am grăbit, stârnind propria noastră furtună de nisip ca Furiosa și Jack Pretorianul „10. Nu „timp liber la Festival Plaza din El Gouna”, ci „aici s-au întâlnit geometria școlii și golden hour11 , iar o mie de fotografii nu au fost suficiente„.

4. Vă întâmpină Sun International

Colaborarea noastră cu Sun International durează de 9 ani. Compania este una dintre cele mai mari și mai cunoscute DMC12 din Egipt. Are o echipă de adevărați Join UP!™ Champions – peste 200 de ghizi și transfermeni profesioniști.

Hurghada te face să te îndrăgostești la prima vedere și te surprinde de fiecare dată când o vezi. Să verificăm?

1 În original în limba engleză Travelers’ Choice.
2 https://english.ahram.org.eg/News/523680.aspx
3 https://hurghada-marina.com/
4 http://www.sandcityegypt.com/Page/SandCityHurghada
5 https://hurghadaaquarium.com/about.html
6 https://www.eeaa.gov.eg/Topics/85/36/Details
7 Din engleză, sărbătoriți zborul dumneavoastră.
8 Din engleză, a descoperi din nou, a redescoperi
9 Puteți obține mai multe informații de la ghidul dumneavoastră de la hotel. Trebuie să prezentați voucherul Join UP!™ pentru a beneficia de ofertă.
10 Este vorba despre filmul „Furiosa: Saga Mad Max” al regizorului australian George Miller.
11 din engleză ora de aur – perioada de timp în care soarele este foarte aproape de linia orizontului, dar nu a apus încă. Lumina blândă și difuză vă permite să faceți fotografii foarte bune.
12 DMC – Destination Management Company (companie de management al destinației) – o companie specializată în organizarea și gestionarea serviciilor turistice pentru o anumită destinație sau regiune.