La mulți ani și Crăciun fericit!
Croaziere fluviale și experiențe gastronomice unice - continuăm să explorăm tendințele în materie de călătorii
Se pare că călătorii dvs. ar trebui să facă neapărat o mică croazieră în următoarea lor călătorie. Și, de asemenea, nu uitați să le rezervați o degustare interesantă sau un masterclass culinar pentru una dintre seri. De ce? Pentru că toate acestea sunt acum în trend! Și, în același timp – o modalitate excelentă Celebrate yourself. Am adunat idei interesante pentru dumneavoastră, cum putem face fericiți călătorii în această iarnă.
ODIHNA PE APĂ
Croazierele fluviale au avut un boom extraordinar în 2019, când au devenit una dintre tendințele cu cea mai rapidă creștere, iar după pandemie, au început să câștige popularitate și mai intens. De ce?
- Spre deosebire de călătoriile pe vasele de croazieră uriașe, pe navele de croazieră fluvială compacte, turistul primește mai multă atenție și servicii personalizate.
- All inclusive și cabine luxoase la bord.
- Vederi și panorame incredibile.
- Posibilitatea de a vedea diferite peisaje, orașe și localități, uneori inaccesibile de pe uscat.
- Croazierele fluviale sunt unul dintre cele mai ecologice tipuri de călătorie și o experiență unică.
Am pregătit deja o selecție de locuri unde o puteți obține, dar am extins puțin geografia călătoriilor pe apă dincolo de râuri:
Thailanda
O croazieră fluvială pe râul Kings Chao Phraya la apus de soare pe o barjă veche de orez din Bangkok, însoțită de o cină gourmet cu meniu asiatic și lumini de noapte sclipitoare care se reflectă în apă.
Călătorie cu o barcă tradițională thailandeză cu motor pe râul Chao Praya și pe canalele sale, cu posibilitatea de a observa viața locuitorilor riverani din Bangkok.
Croazieră de-a lungul râului Kwai de-a lungul satelor populației Mon, înconjurați de o natură exotică.
Călătorie pe o barcă cu vele tradiționale orientale în jurul insulei Samui.
Croazieră pe o barcă mare și confortabilă în jurul arhipelagului Ko Chang, în timpul căreia puteți vedea până la 15 insule și puteți face scufundări pentru a explora lumea subacvatică locală.
O excursie în Golful Phang Nga cu barca sau canoea pentru a vedea Insula lui James Bond și a vizita peșterile marine.
Zburăm în fiecare zi de la București la Pattaya pe aripile FlyDubai.
Zanzibar
Safari cu barca pe râul Rufiji, printre cele mai mari păduri de mangrove din Africa de Est și sate autentice de pe coastă.
Oferim tururi de 7, 15, 23 de nopți cu zbor direct de la Chișinău la Zanzibar pe aripile Sky Up sub indicativul Fly One cu realimentare în doar 1 oră.
EAU
Navigați pe Golful Dubai Marina Bay, maxim Instagrammable, pe o barcă dhow tradițională sau pe un iaht de lux, unde vă puteți bucura pe deplin de panoramele futuriste ale Dubaiului.
Zboruri directe din Chișinău spre Dubai
până la 21.01 – în zilele de marți, vineri, duminică
de la 21.01 – în zilele de marți și vineri
TURURI GASTRONOMICE
Tendința de a explora o țară prin intermediul bucătăriei sale câștigă rapid popularitate.
- 93% dintre călători au ales o experiență culinară autentică cel puțin o dată în ultimii 2 ani în timpul călătoriilor*.
- Mâncarea reprezintă, în medie, peste o treime din cheltuielile călătorilor*.
- 9 din 10 persoane consideră că bucătăria locală este unul dintre principalele elemente ale brandului unei destinații**.
- Înainte de a călători într-o nouă destinație, 80% dintre călători sunt interesați de mâncarea și băutura locală***.
- 70% dintre călători aduc acasă produse locale drept cadou***.
Iar pentru acest sezon, avem câteva idei excelente despre unde să mergeți pentru o experiență gastronomică de neuitat.
Thailanda
Țara este considerată de mulți ani una dintre cele mai bune destinații de turism gastronomic de pe planetă. Mâncarea în Thailanda este un cult aparte. Thailandezii adoră să mănânce în grupuri mari de prieteni și rude. În același timp, ei gătesc rar acasă. Și acesta este unul dintre motivele pentru care există atât de multe locuri excelente pentru a mânca. Echipa Ghidului Michelin a pregătit o selecție a celor mai bune restaurante și locuri de street food. Nu vă rămâne decât să alegeți!
Noi împreună cu partenerii ne-am asigurat că călătorii dvs. se pot cufunda în cultura gastronomică a Thailandei și îi pot învăța secretele acesteia:
la lecțiile de gătit de la Școala de gătit thailandeză de pe insula Samui
la cursuri masterchef în Pattaya.
Sri Lanka
Bucătăria locală este un amestec unic de tradiții culinare ale triburilor locale, indienilor, britanicilor, musulmanilor și portughezilor. Iar varietatea de activități și locații interesante pentru turiștii gastronomici aici nu este mai puțin impresionantă. Iată doar câteva idei de locuri unde să mergeți pentru o experiență culinară unică în Sri Lanka:
Piața de pește din Negombo, cu standuri nesfârșite de calmari și baracude proaspete, precum și homari, crabi și creveți pentru care regiunea este renumită.
Plantațiile de ceai din Nuwara Eliya, unde puteți nu numai să vedeți cum crește ceaiul, ci, bineînțeles, să-l savurați.
Punctele de food-street din cartierul Galle Fort. Acest loc combină arhitectura europeană din secolul al XVI-lea cu tradițiile culinare de lungă durată din Sri Lanka: curry, kottu roti, vadai, pen roll, fructe de mare, bere de ghimbir și mango lassi. Aceasta este doar o mică parte din tot ceea ce îi așteaptă pe oaspeți aici.
Mâncare din Sri Lanka la restaurantele bucătarului-șef Darshan Munidas – Nihonbashi și Ministry of Crab.
Cursuri masterchef de la localnici.
Oferim un zbor direct pe aripile SkyUp sub indicativul companiei aeriene FlyOne din Chișinău. Programul va începe pe 27 decembrie.
EAU
Prestigiosul Ghid Michelin a recunoscut Dubaiul ca fiind un centru gastronomic de excepție al lumii. Și nu degeaba, pentru că aici se combină experimente inovatoare în materie de arome, ingrediente secrete, rețete autentice de lungă durată și meniuri creative care reflectă tradițiile arabe, aromele și noutățile lumii – și toate acestea cu un efect WOW. Unde să mergeți pentru asta? Opțiunile sunt variate, alegerea vă aparține.
87 de restaurante din Ghidul Michelin în Dubai
Ossiano un restaurant subacvatic condus de Gregory Berger, cel mai tânăr și singurul bucătar-șef din țară, care a fost recunoscut de cinci ori la rând ca fiind unul dintre cei mai buni 100 de bucătari de pe planetă.
Cel mai înalt lounge din lume din Burj Khalifa, la 585 de metri deasupra solului.
Turul misterios Dine Around Dubai, realizat de Samantha Wood, celebrul blogger gastronomic de la Foodiva.
Queens Grill – un restaurant cu meniu tematic din 1969 la bordul navei istorice Queen Elizabeth 2
Tabăra Sonara chiar în mijlocul deșertului
Programe culturale și gastronomice de la Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU).
Time Out Market Dubai, unde puteți degusta mâncăruri de la 17 bucătari de renume mondial.
Dubai Spice Souk Spice Souk, cu numeroase puncte de vânzare care oferă alimente locale, condimente, fructe uscate și ceaiuri artizanale.
Zanzibar
Cât de des aveți ocazia să gustați din bucătăria africană autentică? Merită să călătoriți în Zanzibar doar pentru această posibilitate. Puteți gusta suc de baobab, cafea tradițională de caju cu faimoasele gogoși mandazi și alte specialități swahili; rambutane, papaya, nuci de cocos, peste 10 tipuri de banane și cel mai mare fruct care crește în copaci – jackfruit. Dar acestea nu sunt toate aventurile gastronomice care îi așteaptă pe turiștii din Tanzania. Iată, alte câteva idei gastronomice:
Sokoni – este o piață de pește din Zanzibar, de unde puteți cumpăra carne de ton local, printre numeroasele daruri ale oceanului. Aici este deosebit de fraged!
Forodhani Gardens – acea piață de noapte emblematică din Stone Town, unde vă puteți pierde între mâncarea stradală tradițională din Zanzibar (samosas, kebab-uri locale și fructe de mare).
The Rock Zanzibar – este un local iconic, chiar pe o cornișă de corali în mijlocul Oceanului Indian, care se întâmplă să fie în apă la mareea înaltă. Aici pot fi savurate multe tipuri de fructe de mare proaspete, precum și homar de stâncă întâlnit foarte rar.
Mamas of Zanzibar – o posibilitate unică de a vă cufunda în cultura locală la cursuri de măiestrie culinară desfășurate de femei swahili: învățați cum să alegeți produsele din piețele locale, să preparați chapati, supă Urojo, orez cu lapte de cocos, participați la o cină cu mâncăruri swahili și dansuri tradiționale sau chiar să vă faceți propriul ulei de cocos, care va fi un suvenir gastronomic excelent.
Condimente – vă amintiți că Zanzibar este cunoscută ca fiind insula condimentelor, nu-i așa? Așa că există un motiv pentru care există atât de multe activități dedicate lor: tururi ale plantațiilor, piețe, depozite și chiar tururi ale orașului spun povești despre modul în care condimentele au influențat viața insulei.
Călătorește și Celebrate yourself la modă, delicios și splendid împreună cu Join UP!
*World Food Travel Association
**World Travel Organisation
***Jerseyislandholidays