Agenți

GIRLS POWER*. FELICITĂRI CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A FEMEII!

Who runs the travel world?** Știm sigur că femeile! Și chiar mai mult, industria de turism este unul dintre liderii egalității de gen din lume:

54% dintre persoanele din acest domeniu sunt femei***;

20% sunt femei în posturi de conducere, față de 6% în alte sectoare***.

Inspirant, nu-i așa? Și pe bună dreptate, deoarece călătoriile și tot ceea ce le însoțește sunt atât de apropiate de natura femeii! Cât de frumos femeile ating țelurile și îmblânzesc stihiile, cu câtă ușurință stabilesc recorduri și impresionează întreaga lume cu realizările lor incredibile! De aceea, astăzi, de Ziua Internațională a Femeii, vrem să vă reamintim că fiecare dintre voi poate face absolut tot ce își dorește! Amintiți-vă, de exemplu:

  • franțuzoaica Jeanne Barré – prima femeie care a făcut înconjurul globului pământesc în anii 1760. Pasiunea ei pentru descoperiri a fost atât de puternică încât s-a prefăcut că este bărbat timp de 2 ani de dragul expediției!
  • Laura Dekker, în vârstă de 16 ani, cea mai tânără navigatoare care a făcut înconjurul lumii singură pe un iaht. Autoritățile olandeze i-au interzis inițial să facă acest lucru din cauza vârstei sale, dar Laura a încălcat decretul judecătoresc, s-a ascuns pe insule și, mai târziu, a pornit totuși în călătorie. La ce altceva te-ai putea aștepta de la o fată care s-a născut în timp ce părinții ei navigau în jurul lumii ?
  • Jurnalista americană Nellie Bly, care a atins recordul lui Phileas Fogg**** și a făcut înconjurul Pământului în 72 de zile. Și, în acest fel, a reușit chiar să viziteze Franța pentru a-l intervieva pe Jules Verne însuși! Înainte de asta, Nelly își câștigase deja faima ca „doamnă senzație” datorită reportajului ei dintr-o clinică psihiatrică. Pentru a-l scrie, jurnalista a fost nevoită să simuleze o boală psihică pentru o perioadă de timp.
  • Aventuriera Beryl Markham, care a fost prima persoană din lume care a zburat singură deasupra Oceanului Atlantic de la est la vest fără oprire. Mai târziu a scris despre acest lucru în cartea sa „West with the Night”, pe care Ernest Hemingway o admira foarte mult. Beryl a fost, de asemenea, prima femeie antrenor de cai de curse cu licență în Africa, iar 6 dintre caii ei de curse au câștigat Derby-ul Kenyei.
  • Schiorul extrem Felicity Aston, care a devenit celebră ca prima persoană din lume care a traversat Antarctica pe schiuri fără a folosi echipament suplimentar. Timp de 59 de zile, femeia a traversat Antarctica pe jos cu o sanie cu echipament și mâncare în spate. Felicity este un meteorolog renumit. Ea a câștigat numeroase premii prestigioase pentru cercetările privind clima polară și organizează adesea expediții pentru femei la ghețarii din Islanda și la Polul Nord.

Așadar, visați, aveți încredere în sine și tindeți să atingeți țelurile. Fie ca acest drum să fie plin de emoții luminoase, de descoperiri interesante și de realizări dorite!
Cu drag, Join UP!ТМ


* din engl. Puterea femeilor *
** Cine conduce în lumea călătoriilor **
*** Global Report on Women in Tourism 2019
**** Phileas Foege este eroul cărții În jurul lumii în 80 de zile a lui Jules Verne.