Agenți

Cameră, motor, exotic! Ce pot face set-getterii în Sri Lanka și Zanzibar

Vă mai amintiți de ce s-a inspirat echipa de la Walt Disney Studios atunci când a creat filmul de animație plin de vedete The Lion King? Da, da, natura incredibilă a Tanzaniei. Și câte generații au crescut visând să vadă stânca maiestuoasă a lui Simba, să se bucure de apusul de soare peste savană și să se întâlnească cu animalele preferate din desenul animat.

Și vă amintiți că v-ați dorit să vă plimbați pe liane în junglele sălbatice din Sri Lanka după ce ați văzut filmul despre Mowgli? Acum este posibil, pentru că Join UP! aduce exoticul cât mai aproape. Amintiți-vă itinerariile reginei Sono în Zanzibar și la aventurile lui Indiana Jones în Sri Lanka și pregătiți-vă să le reproduceți. Sau poate că frumoasele locații din exotica noastră Winter Garden* vă vor inspira chiar pentru propriul film?

Așadar, set-getteri, haideți să ne planificăm o călătorie cu un subiect de neuitat?

SRI LANKA: GHID PENTRU PASIONAȚII DE FILM

Sri Lanka este atât de versatilă încât poate fi cu ușurință decorul oricărui tip de film: o poveste despre surf, o aventură în junglă, o melodramă romantică, un reality show în stil Last Hero sau un documentar despre cultura din Lanka. Așadar, cei care caută decoruri vor avea cu siguranță ceva de făcut aici. Iată câteva dintre cele mai populare filme făcute pe insulă.

„Indiana Jones and the Temple of Doom”

1984, regizat de Steven Spielberg

Conform subiectului, principalele evenimente din cel de-al doilea film despre aventurile arheologului Indiana Jones se desfășoară în India, dar în multe scene din cadru au fost filmate în Sri Lanka.

De exemplu, așezarea din Mayapur, unde ajung Indiana, Baby și Wilhelmina, a fost creată pentru filmări pe teritoriul plantației de ceai Hantana. Vreți să simțiți această atmosferă? Avem mai multe opțiuni pentru tururi ale plantațiilor de ceai din Nuwara Eliya sau putem organiza un tur personalizat la Hantana. De altfel, acolo se află Muzeul Ceaiului de Ceylon, care își va sărbători anul viitor centenarul.

Și vă amintiți punctul culminant tensionat când Molla Ram îi urmărea pe Jones și pe prietenii săi pe un pod suspendat peste o prăpastie? Această trecere a fost întinsă special pentru film peste cel mai mare râu din Sri Lanka, Mahaweli, la Victoria Dam, lângă Kandy. Acum puteți admira locul de pe puntea de observare.

„Podul de peste râul Kwai”

1957, regizat de David Lean

Da, nu am greșit cu nimic. Râul Kwai curge într-adevăr în Thailanda, dar podul pentru filmul premiat cu Oscar a fost construit în Sri Lanka, peste râul Kelani, în Kitulgala. Acesta este considerat un loc ideal pentru rafting și birdwatching. Astăzi, aici pot fi văzute doar o placă comemorativă și fundații de beton, dar există planuri locale de a reconstrui podul după desenele originale.

Cartierul general britanic, de unde maiorul Warden a dat ordinul de a distruge podul, a fost amenajat în Grădina Botanică Paradeniya. Aceasta este cea mai mare și cea mai frumoasă grădină botanică din Sri Lanka, care va împlini în curând 300 de ani!

Iar unul dintre cele mai vechi hoteluri de pe insulă – Mount Lavinia 4*, vechi de două sute de ani, construit ca reședință a guvernatorului britanic, a primit rolul unui spital militar în film.

„A doua carte a junglei: Mowgli și Baloo”

1997, regizor Duncan McLachlan

Să ai o casă într-un copac și să te plimbi toată ziua în junglă cu prietenii. Cine nu a visat să trăiască precum Mowgli când era copil? Vă sugerăm să vă cufundați din nou în acea atmosferă senină la rezervația forestieră Udawattakele din Kandy Hill. La urma urmei, aici a fost filmată o mare parte din ”The Jungle Book”. Este un paradis pentru observatorii de păsări și pentru fanii plantelor exotice. Rezervația are kilometri de trasee de mers pe jos, cu un lac, peșteri și mănăstiri budiste chiar în mijlocul pădurii. După ce ați explorat întreaga zonă, puteți urca și la faimosul Templu al Dintelui lui Buddha, este chiar alături.

„An Ordinary Man”

2013, regia Chandra Rutnam

Acest thriller tensionat cu Ben Kingsley și Ben Cross în rolul principal a fost filmat în aproximativ 60 de locații, majoritatea în Colombo. Gara Colombo Fort, zgârie-norii din cartierul Dehiwala, un club de golf, o închisoare, arhitectura colonială, centrul comercial și străzi înguste. City-tour pe urmele eroilor de film – de ce nu?

„Drumul Elefantului”

1954, regizat de William Dieterle

Melodramă incredibil de frumoasă cu Elizabeth Taylor, care ne transportă în Ceylonul colonial de la mijlocul secolului al XX-lea. Este greu să găsești un lungmetraj care să pună în valoare atât de multe locații interesante din Sri Lanka:

  • reședința medievală a conducătorilor din Polonnaruwa,
  • capitala ultimului regat sinhalez, Kandy,
  • legendara fortăreață de piatră din Sigiriya,
  • orașul Matale, unde primele texte sacre ale budismului au fost scrise pe frunze de palmier,
  • Munții Hantana, o destinație de top pentru drumeții,
  • Beruwala – cu plajele sale largi și parcul peisagistic Brief Garden.

Călătoriți în locuri din filmele dumneavoastră preferate sau deveniți eroul propriului dvs. film. Cu combo-tours de la Join UP! puteți face exact asta! Depinde de tine să alegi povestea și genul, iar noi ne ocupăm de restul.

SRI-LANKA CU JOIN UP!

ZANZIBAR PENTRU CEI CARE VOR SĂ FACĂ SET-GETTERS

Suntem siguri că aveți deja locațiile dorite în Zanzibar care v-au căzut de pe ecran direct în inimă. Dacă nu, iată câteva filme care au fost filmate acolo și care cu siguranță vă vor inspira o excursie pe insula paradisiacă.

„Regele Leu”

1994, regizat de Roger Allers și Rob Minkoff

Pentru a desena cât mai fidel savana africană în iconicul film cu desene animate, echipa Walt Disney a trimis un grup de animatori în safari în Tanzania. Acolo, într-unul dintre cele mai mari parcuri naționale din lume, Serengeti, au văzut Marea Migrație** și Defileul Olduvai recreate în episodul morții lui Mufassa, precum și bolovanii de piatră din care a fost desenată celebra Stâncă a lui Simba. După această călătorie, echipa a produs un film de animație care a câștigat două premii Oscar și un Glob de Aur și trei premii Grammy fiecare. Vă întrebați ce vă va inspira să faceți safariul cu Join UP!

„Old as My Tongue: The Myth and Life of Bee Kidude”

2006, regizat de Andy Jones

Ce știți despre muzica din Zanzibar? Da, este țara care ni l-a dat pe Freddie Mercury. Și, de asemenea, „Regina Taarabu și Unyago” (genuri de muzică tradițională africană) – Bee Kidude. A cântat pentru sultani și marinari, iar la vârsta de 90 de ani a pornit în primul său turneu mondial, după care a dobândit faimă internațională și a devenit cea mai în vârstă femeie muzician în turneu.

Documentarul lui Andy Jones nu este doar o biografie a lui Bea, ci o scufundare profundă în istoria, politica, cultura și viața oamenilor de pe insulă timp de aproape un secol. Exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă pregăti pentru o călătorie în Zanzibar.

„Queen of Sono”

2020, regizat de Kagiso Lediga

Filmul de acțiune și aventură despre agentul Queen Sono este primul serial original african al Netflix, care a câștigat un succes imediat. Filmările episoadelor au avut loc în 37 de locații, una dintre ele – capitala arhipelagului cu același nume – orașul Zanzibar. Acolo suntem transferați deja în primul episod. Plajele albe ca zăpada, cu bărci de pescuit, care se leagănă pe valurile turcoaz, sunt înlocuite de rândurile colorate și zgomotul pieței locale, labirinturile de străzi înguste și casele vechi de un secol cu obloane pictate în culori vii. Este un loc pe care trebuie să-l vedeți cu ochii voștri. Așa că eu și partenerii mei am pregătit deja un tur al orașului.

Și am creat, de asemenea, un program cool de activități care vă vor ajuta să vă reporniți și să vă simțiți ca un erou al filmului. Ce film? Tu decizi singur. În timpul unui safari puteți încerca zeci de roluri diferite: om de știință sau reporter National Geographic, un călător solo într-un frumos road movie, un aventurier neînfricat sau un supererou care salvează lumea de rău. Ți-ai ales scenariul? Este timpul să te pregătești să călătorești!

ZANZIBAR CU JOIN UP!

Să te umpli de emoții pozitive proaspete, să le dăruiești celor dragi și să îți realizezi visele este întotdeauna neprețuit! Lasă ca acesta să fie filmul călătoriilor tale frumoase și pline de sens cu Join UP!


* din engl. ”Grădina de iarnă”
** Migrația anuală a milioane de animale în căutare de apă și hrană