Agenți

Cipru cu Join UP! Călătorie mediteraneană cu gust

Este ultima lună de vară, iar odihnă doar în planuri? Atunci fie această noutate să devină pentru Dvs. nu doar o amintire, ci și un semn, datorită căruia veți putea planifica o călătorie bogată și interesantă chiar acuma. Unde? De exemplu, în Cipru, pentru că această insulă poate surprinde chiar și călătorii cu experiență!

Da, deja știți foarte bine că Cipru – înseamnă mare caldă și frumoasă, dar astăzi veți afla despre alte lucruri deosebite. Veți întreba: „Cu ce încă ne poate surprinde această insulă?” Nici un cuvânt! Suntem aici pentru a dezvălui beneficiile, a sparge prejudecățile și a vă spune cum este să călătoriți prin Cipru cu Join UP!

LOCAȚII DE TOP PENTRU ODIHNĂ

Cipru este o insulă din Marea Mediterană, a treia ca mărime, și este vestit după merit cu cele mai bune plaje din Europa. Apropo, aici sunt peste 70, și toate sunt marcate cu Steagul Albastru!*. Fără îndoială, aici fiecare își va găsi locușor ideal pentru relaxare preferată.
Limassol

  • Un oraș mare îndrăgit de tineret și cu multe petreceri. Cluburi populare: Guaba, Living Room, Rote Club, 7 Seas, Columbia Beach Club, Golden Monkey Thai.
  • Pentru toți: pentru copii – Aqua Park, pentru adulți – crame și bucătărie delicioasă.
  • Infrastructură bună, multe SPA-centre și centre de talasoterapie (proceduri cu apă de mare încălzită până la 33°C).

Protaras

  • Una dintre cele mai bune stațiuni pentru odihnă cu copii.
  • Aici puteți savura bucatele delicioase cu familia: Fishbone Seafood, Alati by the sea, Konatzi, Yiasemi Meze and Grill, Poseidonio Tavern, Seaweed Sushi Bar și Stone Grill.
  • Stațiune liniștită și confortabilă, unde există hoteluri pentru toate gusturile: de la Clasa premium la cea bugetară.

Ayia Napa

  • Plaje frumoase, largi și lungi cu nisip fin. De exemplu, vă recomandăm: Nissi, Makronissos, Ayia Thekla, Landa.
  • Multe petreceri – ca o a doua Ibiza!
  • Localuri populare: Vassos Fish Tavern, Kaliva on the Beach, The Deck.

Patos

  • O stațiune minunată pentru a vizita locuri istorice și simbolice și, în același timp, de a petrece timp în sânul naturii frumoase: Stânca Petra tou Romiou, Parcul Arheologic Paphos.
  • Loc minunat pentru shopping. Unul dintre centrele comerciale populare este Kings Avenue Mal.
  • Restaurante și taverne pentru a aprecia bucătăria locală: Restaurantul Divine Peak, Oneiro by the Sea, Taverna Pelekanos.

Mai multe detalii despre direcții de interes le puteți vizualiza și asculta pe Join UP webinari și emisiuni:

CE ALTCEVA DECÂT MAREA?

A vizita cu noi Cipru înseamnă a te simți ”like a local”. Dimineața puteți să mergeți la piața locală și să discutați cu ciprioții, iar după-amiaza să stați la umbră, într-o tavernă, admirând marea și bucatele mediteraneane cu un pocal de vin. De asemenea puteți să arendați o mașină sau un scuter pentru a merge într-un sat de munte și la o cramă sau o brânzărie, procurând de acolo cadouri pentru rude și prieteni. Și apoi să vizitați plaja, pentru ca seara cu noile puteri să savurați vacanță de distracție la petrecere în aer liber. Este atât de super încât în gândurile noastre suntem deja acolo, iar tu?

Însăși insula promovează în mod activ ideea unui stil de viață ecologic: mai multă unitate cu natura, studierea și păstrarea culturii și istoriei și, desigur, sportul. Locuri pentru admiratorii de sport din Cipru: Larnaca Tennis Club, Limassol Sporting Club Tennis Academy, Aphrodite Hills Golf Course. Multe hoteluri oferă, de asemenea, antrenament de tenis, cum ar fi Parklane și City of Dreams.

Precum și vinificația, ciclismul, excursii la obiecte turistice unice, petreceri în stil cipriotic, schi nautic, caiac, kitesurfing – și aceasta este doar o mică parte din ceea ce așteaptă un turist în această stațiune. Ce să vizitezi în primul rând cu o asemenea varietate?

  Baia Afroditei. Probabil că, nu vom mai surprinde pe nimeni cu o poveste despre zeița frumuseții și a iubirii, care s-a născut din spuma mării. Dar baia Afroditei ascunde mult mai mult decât o poveste despre ea. Este o legendă întreagă despre dragostea ei pentru muritorul Adonis, al cărui sânge după moartea lui s-a transformat în sute de trandafiri roșii în baia lor. Potrivit credințelor populare, scufundarea în apele acestui loc va oferi tuturor binecuvântarea zeiței și posibilitatea de a-și recâștiga tinerețea. Inima băii este un lac cu o cascadă, înconjurat de stânci și desișuri dese de copaci pereni, din cauza cărora apa pare să fie de culoare smarald.
  Masiv muntos Troodos. În vestul insulei sunt munți unde poți face hiking sau pur și simplu să faceți o plimbare plăcută sau un picnic. Și, de asemenea, să vizitați satele apropiate, unde până în prezent, tradițiile autentice de a face brânzeturi și mâncăruri locale s-au păstrat. Și aici puteți vizita una dintre cele mai faimoase mănăstiri din Cipru – Kykkos, unde se află faimoasa icoană Kykkos a Maicii Domnului, pictată de Apostolul Luca. Potrivit legendei, atunci când icoana a fost dusă pe insulă, toți copacii și-au înclinat crengile și trunchiurile în semn de respect și salut.

Cald sau foarte cald? Temperatura medie a aerului toamna este de — +25–29 °C. Septembrie și octombrie sunt lunile de vârf ale sezonului de plajă, când marea este încă caldă, iar soarele nu mai frige atât de mult și este mult mai ușor să respiri.

Cât costă?

Prețurile produselor alimentare** în Cipru sunt aproximativ aceleași ca în Grecia și chiar ca în Moldova.
Supermarket

  • Halumi – de la 11 euro kg, ambalaj 200 gr. – 3+ euro
  • Apă – de la 1 euro pentru o sticlă de 1,5 l
  • Vinul cipriot – de la 5-25 euro (în dependență de vârstă și soi)

În localuri:

  • Bucate fierbinți + băutură – de la 25 euro
  • O garafă de vin – un litru de la 15 euro, 0,5 l. – de la 10 euro
  • Mezze de carne – în medie de la 20 euro de persoana (minim două persoane)
  • Mezze cu fructe de mare – de la 35-45 euro (o companie de trei persoane)

ESTE ADEVARAT CĂ BUCATELE SUNT FOARTE DELICIOSE?

Bucătăria din Cipru este incredibilă! Și anume ea a fost cea care ne-a inspirat pentru conceptul acestei direcții — „Călătorie cu gust”. Localnicii iubesc bucatele delicioase și apreciază autenticitatea lor culinară. Ce merită de gustat? De toate! Dar în special noi recomandăm:

  • Halloumi – este brânză dulce-sarătă preferată de toată lumea, care este, de asemenea, înregistrată ca marcă comercială în Cipru. Se prepară din brânză de capră și lapte de oaie, apoi este se prăjește la grătar. Se servește cu meze.
  • Mezze — un set de diverse variații ale numeroaselor feluri de mâncare. Include salată, hummus, preparate din carne, diferite soiuri de măsline și olive. Într-un cuvânt, oaspetele cu siguranță nu va pleca flămând, pentru că porțiile de aici sunt pur și simplu uriașe!
  • Vinul. Printre valorile Ciprului se numără vinul său. Acordați atenția vinurilor Xynisteri alb uscat și Commandaria dulce și consistentă din stafide.

Zburăm împreună?

Join UP!™ colaborează cu Cipru de 11 ani! Și de 10 ani îi ajutăm pe călătorii noștri să se îndrăgostească de această țară cu ajutorul partenerilor noștri de încredere – Delta Wings Leisure. În acest timp, am trimis aproape 70 de mii de turiști pe insulă și am adunat, de asemenea, o bază mare hotelieră în stațiunile Ayia Napa, Larnaca, Paphos, Protaras. Și cu siguranță va fi un match pentru turiști cu o varietate de solicitări.

Adică, este cu adevărat o altă oportunitate grozavă de a vizita Ciprul magic în sezonul viitor, care nu trebuie ratată? Absolut corect! Iar Join UP! va fi alături pentru ca vacanța sa fie ușoară și de neuitat.


* «Steagul albastru» — un premiu internațional pentru plaje și porturi de agrement, apa în care îndeplinește standarde de calitate înalte
** Prețuri curente la momentul publicării