Agenți

Time to relax — savurăm iarna în Turcia împreună cu Join UP!

Iarna nu trebuie să fie întroienită. Doar imaginați-vă: sunteți în Turcia, este o zi cu soare, marea este liniștită și multă distracție de dimineață până seară, chiar și dacă nu ați ieșit din hotel. Oare nu este un plan de a petrece iarna, savurând bucatele gustoase și masaj în SPA? Pornim relax, pentru că v-am pregătit tot necesarul ca să vă odihniți la maximum pentru a vă restabili puterile, de a face restart, și bineînțeles multe fotografii frumoase ca amintire.

ODIHNĂ COOL CU JOIN UP!

Antalya este disponibilă pentru rezervare tot anul împrejur, așa că odihniți-vă de două ori!

  • Zburăm confortabil și frumos cu Pegasus Airlines
  • Zboruri regulate la Antalya cu orar confortabil din Chișinău — – în fiecare luni, miercuri și sâmbătă.
  • Multe excursii interesante, care nu doar că ar trebui, dar și care le-ați dori să le vizitați.
  • Asistență 24/7 și ghiduri profesionale de la partenerii noștri de încredere DMC* care vă vor ajuta să vă adaptați rapid sau să vă rezolvați problema vitală.

Ce trebuie să știți despre vremea?

Vremea în Antalya în timpul iernii este foarte blândă: ziua în medie 16-18℃ în și noaptea de la 9 la 12℃. . Cea mai rece lună este ianuarie, cu temperatura de 12-13℃. Dar asta nu împiedică călătorii de a se bucura de frumusețea Mării Mediterane. Se întâmplă ploi: puțin și foarte rar. Pentru iubitorii scufundărilor iarna— temperatura apei în această perioadă se ține de 18-19 °C. Dar vă reamintim însă că multe hoteluri au propria lor piscină caldă, care vă va încălzi bine după răcoarea de afară.

ANTALYA EXCEPȚIONALĂ

Murat
Oral
SEO Join UP! Turkey

“Antalya este adesea numită cel mai frumos oraș din lume. Văzând vremea blândă, localnicii ospitalieri, natura uimitoare și istoria multiseculară, știu că acest lucru este într-adevăr așa. Și iarna în Antalya este o adevărată plăcere. O seară perfectă pe plajă în timpul apusului, dintr-o parte – valurile calme ale Mării Mediterane, iar pe de altă parte – munții bogați, oare nu e vremea ideală pentru o plimbare călduroasă în Turcia iarna?

Numaidecât vizitați centrul istoric al orașului Antalya – Kaleici. A fost inima orașului în diferite epoci, care și-au lăsat amprenta arhitecturală unică pe el. Aici puteți savura bucătăria turcească delicioasă, puteți gusta diferite băuturi în baruri neobișnuite și puteți cumpăra suveniruri la prețuri accesibile. Și după aceea, nu uitați să mergeți la cumpărături la cele mai bune centre comerciale locale, unde puteți găsi multe oferte grozave și produse de calitate:

  • Terracity
  • MarkAntalya
  • Mall of Antalya
  • Agora AVM
  • Deepo”

RELAXARE ESTĂ MAGICĂ

Iarna în Antalya – este anotimpul relaxării, îmseamnă că este timpul de a încerca ceva nou pentru a te relaxa cu adevărat. De exemplu, unul dintre cele mai vechi tipuri de băi din lume, care a apărut în jurul secolului al VII-lea e.n., este hamam. Nu numai că este o mare oportunitate de a te odihni bine, dar și de a atinge istoria tradițiilor orientale. Numai în Turcia, aproape fiecare SPA are propriul hamam, unde vei fi tratat ca un adevărat Sultan sau Sultana. Undeva se aude muzică fascinantă din „Secolul magnific ”*… Sau doar ne pare?

V-am pregătit topul , ca să vă odihniți cu confort și cu plăcere:

COMBINAȚIE DELICIOSĂ

Înainte de a merge la o plimbare serală pe lângă mare, sub pojarul soarelui sau sub strălucirea lunii în creștere, trebuie să savurați bucatele delicioase și un cocktail expresiv. Am făcut o listă cu bucatele care trebuie să le gustați în restaurantele turcești, astfel încât să aveți doar impresii bune.

  1. Gozleme. Un fel de cheburek – turtă făcută din aluat subțire cu umplutură de cașcaval, carne, cartofi și fasole. Este o mâncare străveche din bucătăria națională turcească, adorată de mulți.
  2. Pişmaniye. Seamănă cu o minge din fire subțiri făcute din zahăr prăjit cu făină. Deseori se adaugă sunt diverse nuci și pastă de fistic. Este considerat unul dintre cele mai preferate deserturi ale turcilor, care nu pot trăi fără dulciuri.
  3. Lahmacun. Cu alte cuvinte – pizza orientală. Și chiar este ceva deosebit – o turtă subțire cu sos de roșii picant, miel sau carne de vită tocată și un amestec de legume, condimente și diverse ierburi. Deși, spre deosebire de bucata italiană, lahmacun de obicei se strânge în rol și în jumătate.
  4. Beiran.Cine încă nu a auzit despre el? Este o supă cu miel, orez, usturoi și legume din regiunea Gaziantep – foarte sățioasă. Se socoate că această mâncare are peste 500 de ani și ajută la vindecarea răcelilor și la întărirea sistemului imunitar.
  5. Cafea turcească. Să vizitezi Turcia și să nu guști cafeaua așa cum o pregătesc turcii este ca și cum nu ați vizita această țară. Se prepară într-un cezve sau în ibric la foc deschis, nisip sau pietre. Datorită faptului acesta și dulciului turcesc Rahat Lokum se socoate atât de special.

Sună destul de gustos, nu? Dar unde se prepară așa ceva?

Vedeți lista restaurantelor noastre de top care merită vizitate iarna în Antalya.

Seraser Fine Dining

Selçuk, Paşa Cami Sk. No:14, 07100 Muratpaşa

Un loc foarte confortabil și romantic, cu o terasă și grădină unde puteți face o mulțime de fotografii frumoase. Și bucatele de acolo nu sunt doar gustoase, ci și frumoase. O atmosferă specială, personalul prietenos, un raport excelent calitate-preț și multe altele atrag iar și iar turiștii și localnicii în acest local elegant.

Terrace Steak House

Kemerağzı Yeni Turizm Yolu Lara Doğakent Sitesi 5, 07112 Aksu

Un restaurant popular renumit prin bucatele sale din carne. Turiștii recomandă cu siguranță să guști costiță de miel sau somon copt. Acest local va fi îndrăgit de cei, cărora le place să se relaxeze cu prietenii.

Arma

Selçuk, Selçuk Mah No:75, 07100 Muratpaşa

Un restaurant elegant pe o stâncă proeminentă, ideal pentru o cină romantică. Există, de asemenea, o terasă foarte spațioasă, cu o priveliște excelentă asupra golfului mării, unde vă puteți plimba după un prânz copios.

Lara Balık

Gençlik, Tevfik Işık Cd. No:8, 07100 Muratpaşa

Un alt restaurant rafinat pe o stâncă cu peisaje incredibile la Marea Mediterană, amplasat pe mai multe terase. Accentul este pus pe bucătăria mediteraneană și turcească. Amatorii fructelor de mare ar trebui să guste bucata tradițională tavada karides – creveți prăjiți în unt cu ardei iute, lămâie și usturoi. Aproape că v-ați înghiți limba!

Fă-ți bagajele – e timp pentru relaxare, gusturi rafinate și pentru a fi „aici și acum”!

* DMC – Destination Management Company – companie gazdă.
**„Secolul magnific (Suleiman Magnificul)” este un serial de televiziune istoric turcesc din 2011. Creator – Meral Okay.