Agenți

Trendul verii este Barcelona însorită cu Join UP!

Trendul pentru city-break se extinde tot mai mult. În 2022, turiștii europeni i-au ales de 27 de ori mai des decât călătoriile lungi!*

De ce? Totul este simplu. Nu este nevoie să aștepți concediul, să cheltui mult timp și bani pentru a organiza o mică sărbătoare. Și aceste câteva zile sunt destul de suficiente pentru:

  • a schimba mediul și a face o pauză de la treburile de zi cu zi,
  • a te distra la sărbători și festivaluri,
  • a înnoi garderoba,
  • a vedea noi orașe și culturi,
  • a proba bucate noi,
  • a vizita castelele și muzeele la care ai visa de atâta timp,
  • sau doar a te relaxa și inspira.

Capitala colorată a Cataloniei spaniole este considerată unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru un weekend în oraș. Ei bine, se pare că este timpul să spunem Hola La Barcelona!

Suntem deja la start. Vino cu noi!

  • Primul zbor de la Chișinău la Barcelona pe aripile FlyOne Airlines este deja pe 4 iunie.
  • Zburăm 3 zile pe săptămână: marți, joi și duminică, astfel încât să puteți alege o opțiune convenabilă atât în timpul săptămânii, cât și în weekend.

Crede-mă, există ce de făcut acolo în orice zi. Iată doar câteva idei.

Să vezi moștenirea Marelui Gaudi

Merită să mergi la Barcelona doar pentru a vedea capodoperele arhitecturale ale lui Antonio Gaudi. Istoria arhitectului Catalan nu este mai puțin impresionantă decât opera sa. Dali l-a admirat și l-a disprețuit Picasso; regele spaniol a venit pe șantierele sale de construcții; era un dandy elegant, apoi un călugăr ascet. Când Gaudi a fost lovit de un tramvai în 1926, șoferii de taxi l-au confundat cu un om fără adăpost și nu au vrut să-l ducă la spital. Principala muză a lui Antonio Gaudi a fost natura. Formele ei i-au dat idei de vizualizare. El a spus: ”Natura nu cunoaște linii drepte” și fiecare dintre clădirile sale era un ”organism viu”; ”Natura nu este niciodată de o singură culoare” și fiecare casă a impresionat cu o explozie de culori. El a venit cu propriul său sistem de tavan fără piloni, pe care specialiștii NASA l-au putut-o repeta abia în secolul 21. În timpul vieții sale nu a fost înțeles, iar după o jumătate de secol a devenit erou, și 7 dintre lucrările sale au fost chiar incluse în lista UNESCO.

  Catedrala Sagrada Familia. Imaginează-ți, vei putea urmări în direct construcția templului, care va deveni în curând cel mai înalt altar creștin din lume! Arhitectul a petrecut aproximativ 40 de ani proiectându-l, iar construcția se desfășoară de mai bine de un secol!

  Vila Baglio. Un conac uimitor, aproape fără o linie dreaptă. Se spune că în formă seamănă cu un dragon, care era imaginea preferată a arhitectului. La urma urmei, dragonul a fost considerat antipodul răului în catolicism și un simbol al expulzării invadatorilor în legendele catalane. Mă întreb dacă vei putea recunoaște contururile acestui personaj?

  Casa lui Vicens. Uite de unde a început totul! Această clădire în stil maur a devenit prima creație arhitecturală independentă a lui Antonio Gaudi.

  Park Guell. Vrei să vezi unde a trăit marele arhitect? Atunci treci aici! În parc, pe care Gaudi l-a proiectat ca „oraș-grădină”, s-au păstrat casa maestrului cu un muzeu memorial și alte zeci de clădiri ale autorului său, ascunse în labirinturile de verdeață.

  „La Pedrera” (Casa Mila). Ai știut că coșurile acestei clădiri l-au inspirat pe George Lucas să creeze imaginea lui Darth Vader și a soldaților Imperiului? Casa Mila a devenit primul sit al patrimoniului Catalan UNESCO, deși pe vremea lui Gaudi arhitectura sa nu era deloc înțeleasă.

  Biserica din colonia Guell. Acesta este unul dintre cele mai provocatoare și interesante proiecte ale lui Gaudi. Aici a întruchipat majoritatea experimentelor și ideilor sale, care au fost folosite ulterior în construcția Catedralei Sagrada Familia.

Să petreci o zi pe Muntele Montjuic

De fapt, Montjuic este un oraș întreg într-un oraș. Aici s-au găsit cele mai vechi așezări de pe teritoriul Barcelonei și s-au păstrat multe obiecte semnificative din diferite epoci:

  Cetatea militară din secolul al 17-lea, pentru care au luptat trupele lui Napoleon, unde a fost executat președintele Cataloniei Republicane Lewis Companis, iar acum întâlnesc unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare cu vedere la Barcelona.
  Palatul Național, în pereții căruia este Muzeul Național de Artă din Catalonia. Pregătește-te să vezi lucrările lui Velasquez, Degas și una dintre cele mai mari colecții de picturi romanice din lume.
  Havuzul magic. 100% must see, mai ales seara. Imaginează-ți, peste 3.200 de jeturi de apă, dintre care cel mai înalt atinge 170 m, dansând grațios acompaniat de o muzică atmosferică și lumini strălucitoare!
  Satul Spaniol. Acesta este un fel de skansen, unde sunt colectate copii ale clădirilor sau miniaturile lor din diferite părți ale Spaniei. Fără a părăsi Barcelona, puteți vedea aragonezii Turnul Utebo, poarta de intrare din Avila sau un întreg bloc din Andaluzia. Cum îți place asta?
  Turnul TV Neo-futurist, ridicat pentru Jocurile Olimpice în 1992. Toți cei care au vizitat Barcelona trebuie să aibă o fotografie pe fundal.

Și aceasta nu este o listă completă a atracțiilor de pe Muntele Montjuic. Așadar, nu ezita să-ți dedici toată ziua și pregătește-te să mergi mult, să admiri și să faci poze!

Să faci o plimbare pe aripile vântului

În fiecare an, la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, Barcelona adună piloți și fani pentru Turneul principal al Spaniei – Formula 1. Anul acesta nu mai avem timp să-l vizităm, dar Join UP! are o ofertă mai bună. Ce zici de a face câteva ture singur la volanul unui bolid pe pista de curse Circuit pentru F1? Când va mai avea o astfel de posibilitate?

Să ieși pe câmpul ”Camp Nou”

Te-ai întrebat vreodată ce poți simți când pășești pe terenul celei mai mari arene din Europa? În Barcelona, o poți simți personal în timpul unei excursii la Stadionul principal al FC Barcelona ”Camp Nou”. Suntem siguri că vă așteaptă un adevărat val de emoții. La urma urmei, vei sta acolo unde Frank Sinatra și Michael Jackson au susținut concerte, s-a sărbătorit centenarul Barcelonei, s-au jucat Cupele Mondiale și europene de fotbal, iar Lionel Messi a primit titlul de cel mai bun marcator din istoria ”Barcelonei”.

Să simți gustul și aroma Spaniei

Unde? Desigur, pe spectacole de flamenco în iconicul Tablao Cordobes sau Tablao de Carmen! Acest dans transmite probabil cel mai bine temperamentul fierbinte și pasiunea spaniolilor. Cultura flamenco de lungă durată este ideală pentru a explora în pereții unui bar atmosferic, degustând tapas tradiționale și vin Catalan parfumat sau sangria.

Să participi cu brio la un festival

Catalanii știu multe despre sărbătorile și festivalurile colorate. Și vara sunt mai ales mulți dintre ei aici.

  • Sonar. 15-17 iunie. Acesta este unul dintre cele mai renumite festivaluri de muzică electronică din lume, iar anul acesta va fi special, deoarece Sonar sărbătorește cea de-a 30-a aniversare! Este greu de imaginat ce se va întâmpla acolo!
  • Grec. Festivalul de la Barcelona, 29 Iunie-31 Iulie. Unul dintre principalele evenimente culturale din Barcelona, care unește spectacole teatrale, de circ și muzicale, expoziții în diferite locuri ale orașului.
  • Cruïlla, 6-8 Iulie. Un festival atmosferic la aer liber pe malul mării, care adună cei mai buni muzicieni-indi din întreaga lume.
  • Diada de Sant Fèlix, 29 August-2 septembrie. Cu siguranță ai văzut fotografii și videoclipuri cu „turnuri umane” de la acest festival. Din secolul al 19-lea, în cinstea sărbătorii Sfântului Felix în oraș Vilafranca del Penedes nedaleco din Barcelona timp de 5 zile, străzile sunt pline de parade luminoase, spectacole folclorice, spectacole de foc și gustări tradiționale.

Să te bucuri de plajă

Pe ambele părți ale Barcelonei se întind faimoasele stațiuni spaniole:

  • pe de o parte – Costa Brava – cu plaje pitorești cu pietriș și hoteluri de tip boutique compacte,
  • și pe de altă parte – Costa Dorada – cu nisip auriu, climă blândă și o selecție largă de hoteluri de familie.

Călătoria acolo cu trenul sau mașina va dura aproximativ 2 ore, iar aceasta este o adevărată plăcere estetică. Nu-ți refuza în așa plăcere!

BARCELONA CU JOIN UP!

De-a lungul anilor de lucru cu Spania, nu am încetat niciodată să-i admirăm culoarea, atmosfera și versatilitatea. Și fiecare călătorie a turiștilor noștri în această țară este însoțită de conceptul Join UP! Hola la se transformă într-o aventură de neuitat.

Toate locurile despre care am vorbit astăzi și chiar mai mult, le poți vizita datorită programul de excursii.

Și datorită unui program larg de zbor pe aripile FlyOne cu trei plecări pe săptămână, puteți alege un tur de la 2 la 21 de nopți. Deci, după city-break-ul din Barcelona, puteți merge și la mare la o workation.

Acest sezon în portofoliul Join UP! există o mulțime de hoteluri interesante în Barcelona și stațiuni în apropiere.
Recomandările noastre :

Costa Brava

Costa Dorada

Weekend în Barcelona cu Join UP! ¡salud!

* conform statisticilor Trip.com