Agenți

Alegerea destinației de vacanță în Sri Lanka: informații utile

Sunt atât de multe locuri în Sri Lanka cărora ar trebui să le acorzi atenție. Cu toate acestea, cel mai important lucru atunci când planificați o vacanță este alegerea stațiunii pentru o vacanță de neuitat. La urma urmei, plaja și hotelul sunt locurile în care turistul își va petrece cea mai mare parte a timpului. Așadar, cum să o alegeți pe cea care nu numai că se va potrivi, dar va și impresiona, dacă sunt atât de multe? Hai să facem asta împreună!

STAȚIUNILE PARADISULUI

Tangalle este o alegere fantastică pentru cei care iubesc intimitatea

Tangalle are câțiva kilometri de nisip alb și moale, apă turcoaz cristalină, grădini de corali și golfuri înconjurate de palmieri sălbatici de cocos. Datorită lungimii plajelor, stațiunea este relativ puțin aglomerată, ceea ce o face ideală pentru cei care prețuiesc intimitatea. Atmosfera de aici este relaxantă, cu natura care este pretutindeni și cu o mulțime de fructe de mare și fructe proaspete și accesibile. Faimoasa easy living din Lanka se simte aici într-un mod specific. Locație – aproape în partea sudică a insulei pentru a fi mai aproape de magicul Ocean Indian.

Timpul de călătorie de la aeroportul Mattala la stațiune este de 1 oră.

Trei lucruri to do în Tangalle

Vizitează templul de stâncă Mulkirigala Raja Maha Vihara, înalt de 205 metri, înconjurat de alte patru stânci.
Admiră frumoasele și rarele țestoase de la Rekawa Turtle Conservation Project, în special țestoasele pe cale de dispariție, cum ar fi țestoasele de tip loggerhead, caretta, olive, verzi, cu spatele de piele și alte specii care vin în fiecare an pe țărmurile din Sri Lanka.
Fă o excursie cu caiacul prin lagună pentru a vedea păsările acvatice la Sanctuarul de păsări Kalametiya.

Restaurante recomandate

Ceylon Excel**
105/1 Pagngnawasa Road

Bucătărie asiatică și lankaneză, cu accent pe fructele de mare și pe o alimentație sănătoasă.

Upoint**
Kahadamodara Rd Next to The Lankavatara hotel, Kalametiya

Bucătărie asiatică și lankaneză, cu accent pe fructele de mare.

Chill House Tangalle
Deepankara Road 31/1, Deepankara Road, Medaketiya

Bucătărie chineză, cu accent pe fructele de mare.

Hoteluri recomandate

  1. Anantara Peace Haven Tangalle Resort 5* DELUXE
  2. Lagoon Paradise Beach Resort 4*
  3. Sooriya Resort & Spa 4*

Veligama este un loc ideal pentru vacanțe active și sportive

Stațiunea este situată într-o locație pitorească pe malul unui golf și se întinde ușor în ocean. Lângă golful mare, care are același nume, se află o așezare de pescari. Localnicii au un ștrand cu nisip unde se bucură de pescuit pe picioroange înalte. Sunt, de asemenea, o mulțime de locuri pitorești pentru fotografii deosebite. Plaja este lungă, cu școli de surfing, nisip alb și valuri mici, ceea ce o face ideală pentru cei care vor să încerce pentru prima dată să facă surfing.

Timpul de călătorie de la Aeroportul Mattala până la stațiune este de 1,5 ore

Trei lucruri to do în Weligama

Vizitează plantația și fabrica de ceai Virgin White, unde se produce ceaiul alb, unul dintre cele mai sănătoase și mai scumpe ceaiuri din lume. Costul său este de aproximativ 270 de dolari pe kilogram. Locul este unic prin faptul că ceaiul de aici este recoltat conform unei vechi tradiții chinezești: fără contact direct între ceai și piele.
Rezervă-ți timp pentru a vedea statuia sculptată în piatră, Kushta Raja Gala, o sculptură din secolele VII-IX, care nu este doar o capodoperă arhitecturală a vremii, ci, potrivit legendei, vindecă bolnavii.
Mergi la pescuitul matinal cu localnicii. Poate vă vor lăsa să încercați să pescuiți pe picioroange ca ei.
Admiră balenele în Mirissa.

Restaurante recomandate

Catch99 at Naomis Restaurant and Sushi bar
62, Kadabeddagama Gurubebila

Bucătărie japoneză și europeană, cu accent pe fructele de mare.

Layback Rooftop Café, Restaurant & Bar**
247, Main Street Layback Surf Camp Rooftop

Bucătărie lankaneză și internațională, cu accent pe o alimentație sănătoasă.

DelTano’s Wood Fired Pizza & Pasta**
271A Udupila, Mirissa, Matara Road

Bucătărie italiană cu o gamă largă de pizza.

Hoteluri recomandate

  1. Twenty Two Weligamabay 4*
  2. Weligama Bay Resort 4*
  3. Club Hotel Dolphin 4*

Unawatuna este un loc minunat pentru o vacanță activă

În ciuda dimensiunilor sale mici, Unawatuna este o stațiune cu o infrastructură dezvoltată și peisaje incredibil de frumoase. Este un loc confortabil, cu o climă blândă și o frumoasă plajă de nisip protejată de vânt și valuri de o mare barieră de recif, cu ape puțin adânci care acoperă aproape un sfert din coastă și cu plantații de palmieri. Odihna de aici cuprinde în sine o mulțime de restaurante, în special restaurante vegane, saloane de masaj ayurvedic, hoteluri simple și o natură luxuriantă în jur. Potrivit Discovery Channel, plajele din această stațiune au fost clasate printre primele 10 cele mai bune plaje din lume.

Timpul de călătorie de la aeroportul Mattala până la stațiune este de 1,5 ore

Trei lucruri to do în Unawatuna

Sunt o mulțime de locuri pentru scufundări în largul coastei din Unawatuna și Hikkaduwa. Ce zici de o excursie pentru a explora epavele? Cele mai cunoscute sunt SS Rangoon și Earl of Shaftesbury.
Vizitează templul Yatagala Raja Maha Viharaya, care nu numai că adăpostește faimosul copac Bodhi, dar și multe statui și picturi budiste unice care au supraviețuit din timpul domniei regelui Valagamba (din 103 î.Hr. până în jurul anului 89-77 î.Hr.).
Meditează la Pagoda japoneză a păcii, care oferă o priveliște uluitoare asupra oceanului. Admirați statuile sale de aur care înfățișează diferite etape din viața lui Buddha.
Vizitează Jungle Beach, înconjurată de junglă. Acolo, la doar câțiva kilometri de stațiune, se organizează adesea petreceri fantastice.

Restaurante recomandate

Wasantha’s Sri Lanka Cuisine**
180/A Yaddehimulla Rd

Bucătărie lankaneză, cu accent pe o alimentație sănătoasă.

Kabala Sunset Cafe**
N. 405 Galle Road

Bucătărie lankaneză cu accent pe fructele de mare.

Sea Waves Restaurant**
177/A Yaddehimulla Road

Bucătărie asiatică, cu accent pe fructele de mare și pe o alimentație sănătoasă.

Hoteluri recomandate

 

Hikkaduwa este locația perfectă pentru o vacanță cu prieteni și petreceri splendide

Aceasta este stațiunea pe care turiștii o aleg pentru gama incredibilă de baruri, restaurante și pentru cele mai bune petreceri din Sri Lanka. Și, de asemenea, pentru cei zece kilometri de plajă și apele agitate cu multe valuri, a căror frumusețe o poți contempla ore întregi, sau chiar poți încerca să le cucerești. Sau invers – pentru posibilitatea de a înota în golful protejat de valuri din apropierea hotelului Hikka Tranz. Hikkaduwa este, de asemenea, cunoscut ca un „sanctuar de corali„, cu un recif de corali masiv de 400 de metri lungime chiar în largul coastei, la o adâncime de 2 metri, ceea ce îl face deosebit de atractiv pentru diveri. Multe broaște țestoase de mari dimensiuni se plimbă în voie în largul țărmului aici.

Durata călătoriei de la Aeroportul Mattala până la stațiune este de 2 ore.

Trei lucruri to do în Hikkaduwa

Mergeți spre pădurea tropicală Kanneliya, la aproximativ 40 de kilometri de Hikkaduwa, care rămâne relativ necunoscută turiștilor. Două râuri curg prin această pădure virgină protejată, creând o lume bogată și variată de animale sălbatice – o adevărată experiență de Cartea Junglei!”
Scufundați-vă în adâncurile oceanului pentru a vedea petrolierul britanic Conch naufragiat la Akkurala Rock – care este una dintre cele mai faimoase epave de pe coasta sudică a Sri Lankăi – admirați panoramele încântătoare și formațiunile de corali uimitoare.
Bucurați-vă de un masaj la The Body And Soul Spa, cel mai bun salon din oraș.

Restaurante recomandate

Canal View Hikkaduwa Sri Lankan Homemade Food Restaurant**
44 Canal Road, Wadugoda

Bucătărie asiatică și lankaneză, cu accent pe fructele de mare

Sea Salt Society – Beach restaurant & Bar**
598 Galle Road

Bucătărie internațională cu accent pe fructe de mare și mâncăruri vegetariene.

Asian Jewel Boutique Hotel
Field view 3rd lane Baddegama road Nalagasdeniya

Bucătărie internațională, asiatică și lankaneză.

Hoteluri recomandate

Bentota – pentru vacanțe romantice, prelungite și de familie

Situat departe de autostrăzi și de marile orașe, acest loc este considerat una dintre principalele stațiuni de plajă din vestul insulei. De ce? Există multe unități și hoteluri bune care sunt potrivite pentru vacanțe lungi, retrageri sau escapade romantice. În plus, Bentota poate oferi multe activități interesante pentru aventurierii acvatici, cum ar fi snorkelling, scufundări, windsurfing, schi nautic, navigație și pescuitul subacvatic. Toate plajele din această stațiune au o intrare blândă în ocean și există zile în care nu sunt deloc valuri. Așa că de ce să nu petreceți toată iarna în această stațiune?

Durata călătoriei de la Aeroportul Mattala până la stațiune este de 2 ore și 45 de minute

Trei lucruri to do în Bentota

admiră priveliștile Grădinilor Lunuganga, proiectate de Geoffrey Bawa, care a fost numit „părintele arhitecturii asiatice”.

Vizitează Templul Galapata din secolul al XII-lea, legenda spune că este conectat printr-un labirint de tuneluri subterane la alte temple din zonă.
Plimbă-te prin grădina Brief, un parc amenajat care a rămas aproape neschimbat de secole – unde frumusețea din jur vă face să uitați de timp. În plus, în acest parc există peste 100 de specii diferite de copaci.

Restaurante recomandate

Malli’s Seafood Restaurant**
Taniperuwa Watta Near Galapatha Temple, Hungantota

Bucătărie internațională și mediteraneană, cu accent pe fructele de mare.

Vintage Restaurant**
Pitaramba Road, No.13, Sri Dharmavijayarama Road

Bucătărie asiatică și lankaneză, cu accent pe fructele de mare.

Nova Seafood Restaurant**
Beach Road, Bentota

Bucătărie internațională și asiatică, cu accent pe fructele de mare.

Hoteluri recomandate

Kalutara – potrivit pentru vizitarea obiectivelor turistice și pentru turiștii activi

Numele acestei stațiuni poate fi tradus din vechea limbă sinhaleză ca „râu negru” – a fost numit după râul Kalu Ganga din apropiere. În ciuda numelui, este un râu foarte frumos, înconjurat de junglă. Kalutara este o locație turistică modernă pentru călătorii care apreciază serviciile excelente, plajele frumoase și diferitele activități: sunt multe cluburi sportive și oportunități pentru excursii interesante de o zi, de exemplu în orașul antic Kandy, Ellu sau Galle. O altă caracteristică este lipsa unei fâșii de apă puțin adâncă de-a lungul coastei, ceea ce o face mai populară pentru adulți și pentru cei care se bucură de sporturi nautice.

Timpul de călătorie de la aeroportul Mattala până la stațiune este de 3 ore.

Trei lucruri to do în Kalutara

Fă o fotografie la podul de peste râul Kalu Ganga, care leagă părțile de vest și de sud ale orașului Kalutara.
Fă un tur fascinant al Grădinii de condimente, una dintre cele mai vechi plantații de pe insulă, cu grădina sa de arbori de scorțișoară.
Vizitează unul dintre cele mai venerate temple budiste din Sri Lanka, Kalutara Bodiya.

Restaurante recomandate

Green Lobster Waskaduwa Seafood Restaurant**
518 Kudawaskaduwa

Bucătărie chinezească și asiatică, cu accent pe fructele de mare.

Red Lobster Tours & Restaurant**
218 St, Sebastian Road Katukurunda

Bucătărie asiatică cu accent pe fructe de mare și mâncăruri vegetariene.

Olu at Anantara Kalutara Resort**
St. Sebastian’s Road Anantara Kalutara Resort

Bucătărie internațională, asiatică și lankaneză.

Hoteluri recomandate

Pasikuda este locul ideal pentru o vacanță romantică, liniștită și relaxantă.

Acest loc, situat pe ambele părți ale unui promontoriu care iese în largul oceanului, este cunoscut pentru plaja sa de nisip lată de 4 km, cu o intrare ușoară în apă: o împrăștiere de scoici mici care se întind în ocean creează o zonă de mică adâncime imensă și frumoasă. În anii ’70, Pasikuda a fost una dintre cele mai dezvoltate zone turistice din Sri Lanka: există încă hoteluri mari, dar relativ ieftine, care atrag turiștii.

Durata călătoriei de la Aeroportul Mattala până la stațiune este de 6,5 ore.

Trei lucruri to do în Pasikuda

Cumpără produse proaspete la piața autentică Bridge Market, un amalgam de mici afaceri rurale din provincia estică a Sri Lankăi.
Fă cunoștință cu practicile originale de Ayurveda la Giman Free Suwa Piyasa.
Încercă scufundări la resturile navelor și aeronavelor scufundate, în special la aeronava olandeză PBY-5A Catalina și HMS.

Restaurante recomandate

Jaga Food**
22 Junction Near to Thidas Arana Hotel

Bucătărie asiatică Lankaneză, cu accent pe o alimentație sănătoasă.

Priyamali Gedara**
1595 Bandiwewa Jayanthipura

Bucătărie asiatică și lankaneză, cu accent pe mâncăruri vegetariene.

Captain Seafood Restaurant
Coconut Board Road, Kalkudah

Bucătărie americană, europeană, asiatică și britanică, cu accent pe fructele de mare.

Hoteluri recomandate

SRI LANKA CU JOIN UP! ESTE …

Care ar fi calea cea mai bună de a începe să-ți planifici vacanța mult așteptată? Doar realizarea ei! Deci, ce mai aștepți? Noi am pregătit deja totul pentru călătoria ta.

  • Zboruri directe din Chișinău cu realimentare în Bahrain (1 oră, fără a coborî din avion). Doar aproximativ 10 ore și sunteți în Sri Lanka!
  • Mese gratuite în timpul zborului: masă caldă (pui sau mâncare vegană la alegere), desert, băutură caldă (ceai sau cafea) și 0,5 litri de apă îmbuteliată.
  • Parteneri de încredere cu 15 ani de experiență – Delux Holidays, disponibili 24/7 pentru a te ajuta să transformi vacanța ta într-o experiență vibrantă și plină de satisfacții.
  • Ghizi care vorbesc fluent limba rusă și engleză.
  • Sosire la aeroportul Mattala, în partea de sud a insulei, cu acces ușor la cele mai populare stațiuni; Tangalle, Galle și Hikkaduwa.
  • Tururi de 9+1/10+1+1+1/20+1 nopți. Plecările devreme și întoarcerile după-amiaza permit și mai mult timp pentru a vă dedica unei vacanțe plăcute!

Ați ales deja o stațiune și sunteți gata pentru o vacanță paradisiacă? Sri Lanka te așteaptă împreună cu Join UP!