Agenți

"Besa" albaneză - formula pentru o vară perfectă în Balcani

Pentru o lungă perioadă de timp în secolul XX, Albania a fost una dintre cele mai izolate țări din lume. Și deja în 2022 – a ajuns în topul celor mai în vogă destinații din TikTok. Care este secretul? Este țara perfectă pentru toată lumea!

DE CE ALBANIA

Albania are 300 de zile de soare pe an și peste 400 de kilometri de plaje scăldate de apele turcoaz ale Mărilor Ionică și Adriatică. Este o natură și o cultură incredibile pe care îți dorești să le explorezi la nesfârșit: descoperi fiordurile lacului Coman, Maldivele locale de pe plaja Bora Bora din Ksamil, te plimbi pe kilometri de poteci în Alpii albanezi, în centrul orașului Berat – orașul celor o mie de ferestre sau pe străzile din Tirana, întrebându-te cum se împletesc aici istoria Imperiului Otoman, a Italiei, a regimului comunist și arta stradală modernă.

Iar dacă ești, de asemenea, un fan al noii tendințe pentru excursii în mai multe orașe, ai oportunitatea interesantă de a combina o excursie în Albania cu o vizită în țările vecine. Doar câteva ore sau chiar o oră cu feribotul și ești:

  • pe insula grecească Corfu,
  • în Bari, Italia,
  • sau în frumosul Muntenegru.

Deși, uneori, chiar și printre nesfârșitele plantații de măslini sau tavernele grecești din Saranda te poți simți în Grecia, iar arhitectura și atmosfera din Durres și din alte orașe te duc cu gândul la Italia sau Turcia. Dar aceasta este Albania!

Aici te simți mai degrabă un călător decât un turist și, după câteva zile, poate chiar un localnic, luând masa cu localnicii în taverne autentice sau mergând la o plimbare de seară cu xhiro (o plimbare tradițională albaneză prin oraș după cină).

Și, dacă mai contează, gastronomia locală și besa albaneză este un cod cultural de politețe, seriozitate, grijă și generozitate. Nu este acesta genul de vibrație cu care vrei să te umpli atunci când ești distras de stresul și știrile zilnice? Și nu este acesta genul de pace și restabilire printre munți și mare la care se visează de atâta timp?

Așadar, plănuim Albania pentru vară? Avem totul pregătit pentru o călătorie perfectă.

Primul zbor este deja pe 12 iunie!

ALBANIA CU JOIN UP!

Experiență. Albania printre destinațiile noastre în Ucraina din 2018. Chiar și atunci Join UP! ™ a devenit unul dintre pionierii pe această cale, iar în sezonul trecut am deschis o nouă stațiune populară pentru turiștii moldoveni, devenind un trendsetter pe piață. În 6 ani am studiat țara în detaliu și știm exact ce locuri sunt perfecte pentru o ieșire în oraș cu prietenii și ce hoteluri și excursii sunt opțiunile de top pentru o vacanță cu familia sau cu cei dragi.

Program de zboruri

Zburăm din Chișinău:

  • din 12.06.2024 de două ori pe săptămână până la 14.09.

Baza hotelieră

  • În Albania este aproape imposibil să găsești un hotel mai vechi de 10 ani.
  • Baza hotelieră din Albania se referă mai ales la hoteluri și apartamente de tip boutique și de familie incredibil de confortabile, care sunt adesea deținute de o anumită familie. De aceea, este atât de ușor să te simți ca și cum ai fi ajuns în casa unor cunoștințe de mult timp.
  • Multe hoteluri oferă mese „All Inclusive”, cu o gamă bună de mâncăruri gustoase, băuturi locale și alcool.
  • Colecția Join UP! are o selecție mare de hoteluri cu confirmări garantate ale camerelor și oferte exclusive pe piață.
  • Vedem cât de mult iubesc călătorii dumneavoastră Saranda și Xamil, iar anul acesta am întărit baza Join UP! cu hoteluri bune în aceste stațiuni.

Recomandare din partea Join UP!

Gazdă nouă

Lucrând în sinergie cu parteneri care împărtășesc filosofia și valorile Join UP! ™ este unul dintre cele mai importante elemente ale forței noastre în fiecare destinație. De aceea, vara aceasta vom deschide Albania împreună cu noii noștri parteneri, Intours. De ce ei?

  • 17 ani de experiență pe piață.
  • Câștigători ai premiului Best Tour Operator in Albania World Travel Awards în 2020 și 2021.
  • Selecție mare de activități și excursii în diferite stațiuni.
  • O echipă profesionistă de ghizi locali care cunosc perfect Albania și vorbesc fluent rusa și engleza?
  • Asistență turistică non-stop în timpul călătoriei.

Să zburăm spre soare spre Albania colorată cu Join UP!