Agenți

Mai în Creta: cea mai frumoasă lună de pe insulă

Imaginați-vă un picnic cu căpșuni coapte suculente pe coasta mării turcoaz, verdeața bogată a copacilor și florile strălucitoare de toate nuanțele posibile pe fundalul caselor albe ca Zăpada cu obloane albastre, strigătele pescărușilor în armonie cu muzica din taverne autentice și aer proaspăt umplut cu aromele florilor, cafelei și mării. Așa arată luna mai în Creta.

Poate cea mai instagram lună de pe insulă. Este, de asemenea, un moment ideal pentru plimbări și excursii. Și undeva, dar în Creta, cu istoria sa de o mie de ani și comploturile mitologice, există cu siguranță ceva de văzut și de ascultat. Vă invităm să vă alăturați nouă în cea mai frumoasă excursie de primăvară și vară!

GRECIA CU JOIN UP!™

1 Experiență. Lucrăm cu destinația de 11 ani și în acest timp am trimis acolo aproximativ 145 de mii de turiști*. A fost mult timp o axiomă pentru mulți: Creta = Join UP!™.
2 Programul de zbor.

Oferim zboruri zilnice spre Creta din Chișinău în perioada 25.04 – 23.10.2024

4 Concentrați-vă pe cele mai populare și de încredere hoteluri. În această vară avem 170 de hoteluri în colecția noastră, inclusiv 12 exclusivități:
  • favorite de piață-Star Network Mitsis:

Mitsis Royal Mare Thalasso Resort 5*
Mitsis Bali Paradise 4*
Mitsis Cretan Village Beach Resort 4*+

5 Parteneri de încredere. Lucrăm în sinergie cu unul dintre DMC** de top din Grecia – Danaos. De ce anume ei?
  • 12 de ani de experiență
  • tehnologie și inovație, confirmată de Premiul Lloyd ‘ s List Intelligence Big Data
  • 12 birouri în stațiunile din Grecia continentală și insulară
  • o echipă de peste 120 de profesioniști, care deservesc anual aproximativ 240.000 de turiști în 20 de stațiuni grecești***
  • peste 150 de opțiuni de activități pentru turiști
  • o flotă mare cu o parte din propriul transport
  • ghizi profesionali care vorbesc 7 limbi, inclusiv engleză și rusă
  • suport NON-STOP pentru turiști
  • servicii de închirieri auto

Deci, totul este pregătit pentru o călătorie de neuitat și chiar și lista activităților de top este deja acolo. Inspirați-vă!

MAI TO DO LIST**** ÎN CRETA

Vara în Grecia începe deja în luna mai. Aceasta este cea mai puțin vântoasă lună de pe insulă. În acest moment, aerul de aici se încălzește până la +25°C, iar apa-până la +20°C. Lumina zilei durează aproximativ 14 ore, timp în care puteți avea timp să faceți plajă și să vă bucurați de atmosfera orașelor istorice și să aranjați o aventură strălucitoare care ar putea deveni cu ușurință subiectul unei povești homerice. Iată câteva idei pentru o to do list cool de mai în Creta.

Adăugați fotografii strălucitoare în biblioteca de poze, care vor păstra amintirile celor mai plăcute momente ale călătoriei mult timp după încheierea călătoriei. Cu siguranță nu vor fi probleme cu locațiile Instagram. În luna mai, Insula întâmpină întotdeauna turiștii cu o varietate de culori: de la tufișuri colorate Bougainvillea la maci colorați, albastrele, iriși peste tot.
1 maipuneți o ghirlandă de flori și împreună cu localnicii Sărbătoriți Ziua Florilor pe străzi bucurându-se de expozițiile tematice.
Cumpărați fructe proaspete de pe piața locală. Mai în Creta – sezonul de kiwi, portocale, cireșe, piersici, dar un adevărat hit suntcăpșunile, este incredibil de delicioasă în acest moment și mespilus – fructe exotice originare din Japonia, asemănătoare unui amestec de piersici, mango și citrice.
Testați navigatorul intern în Palatul Knossos, una dintre cele mai mari și mai faimoase de pe insulă. Datorită aspectului complex al clădirii, se spune că acesta este cel Labirintul în care cutreiera Minotaurul.
Relaxați-vă și bucurați-vă de apusul soarelui de la peșteri deasupra Mării Libiei în pitorescul sat Matala. De aceea Bob Dylan și hippii din întreaga lume au venit aici acum 50 de ani.
Admirați formele incredibile ale stalactitelor vechi de secole în Peștera în care s-a născut Zeus conform legendei!
Lăsați-vă în cultura Cretei cât mai mult posibil în Ecoparcul Lasiintos: gustați ulei de măsline, vinuri artizanale și raki din fructe cultivate chiar în parc, creați un suvenir ceramic cu propriile mâini într-un atelier local de ceramică și cunoașteți reprezentanții faunei cretane la o fermă locală.
Duceți-vă într-o mini croazieră în Golful Mirabello către insula Spinalonga – must pentru fanii excursiilor non-standard. De ce? Într-adevăr, în secolul trecut, cetatea venețiană locală a fost transformată într-un leprosarium pentru pacienții cu lepră.
Să te simți like a local***** în satul pitoresc Anoya. Mulgerea caprelor pentru a găti brânză din laptele lor, stăpânirea meșteșugurilor tradiționale, învățarea filozofiei mesimeri (siesta greacă), savurarea unui prânz delicios cu muzică tradițională pe malul lacului și finalizarea tuturor cu o ceașcă de cafea grecească puternică la o cafenea locală.
Călătorie înapoi aproape 4.000 de ani la epoca Civilizației minoice cu ajutorul parcului tematic în Kato Archanes. Imaginați-vă, există chiar și mâncare pregătită conform rețetelor minoice și servită în „vasele”corespunzătoare!
Aflați dansuri tradiționale grecești și cretane la un spectacol colorat într-un sat de munte Anopolis.
Plimbați-vă pe străzile orașelor fabuloase de pe cărțile poștale grecești cu case albe ca zăpada pe un fundal de stânci negre printre marea albastră. Desigur, suntem despre Santorini – singura insulă de origine vulcanică din Europa cu plaje negre, albe și chiar roșii.
Explorați cele mai îndepărtate colțuri ale insulei pe Jeep safari: așezări montane, văi înflorite și chei sălbatice. Vedeți cât de diferită poate fi Creta!

Păstrați această listă-și zburați cu noi în Creta pentru frumusețe și impresii vii!


* conform statisticilor interne Join UP!
** din engleză. ”DMC (Destination Management Company) – companie gazdă
*** potrivit companiei
**** aici și mai departe în textul din limba engleză. „lista de sarcini”
***** din engleză. „ca un localnic”