Agenți

Top 5 locații Instagram din Muntenegru - și ce să faci acolo

Cu fiecare an Muntenegru este descoperit de tot mai mulți călători. În 10 ani, numărul lor aproape s-a dublat, iar statisticile perioade post-pandemice evidențiază doar această dinamică1.

Nici tradiționaliștii care își iau vacanțe de două ori pe an, nici pelerinii înflăcărați, nici măcar vedetele nu pot rezista farmecului acestei țări balcanice: Madonna, Angelina Jolie, Catherine Zeta-Jones, Thandie Newton, Naomi Campbell, familia Beckham.

De la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii octombrie, se pare că aici are loc un congres de bloggeri de călătorie, cunoscători ai călătoriilor estetice și o varietate de experiențe. Turiștii vin de pretutindeni, iar acest lucru nu este surprinzător – există atât de multe locații cu adevărat incredibile și reels-friendly* aici! Arhitectură autentică, profiluri dure ale lanțurilor montane și superyachts din apropiere, hoteluri de tip boutique, cafenele minuscule cu vedere la Marea Adriatică… Să vedem ce locații puteți adăuga la planul dvs. de călătorie de vis pentru a face o impresie mai completă a Muntenegrului.

1. KOTOR

Străzile pietruite din Kotor sunt întotdeauna pregătite pentru o ședință foto. Pereții medievali de pe fundal adaugă dramă fotografiilor, iar priveliștile incredibile se deschid de pe pârtii. Acoperișurile din teracotă, vârfurile bisericilor și clopotnițele catedralei se ridică pe fundalul „cel mai sudic fiordul al Europei”. Formele perfecte și culoarea bogată azurie închisă a golfului Kotor atrag privirea – și nu e de mirare. Arată ca o ilustrare a unui basm pe jumătate uitat despre pescari și sirene. Sau despre marinari și sirene?.. Palatele aristocraților din trecut, turnuri și fântâni au fost păstrate în spatele zidurilor cetății din orașul vechi. Iar printre ele au apărut restaurante confortabile.

Simțiți-vă ca un fotoreporter de la National Geographic urcând la Fortul Sfântul Ioan, cunoscut și sub numele de Fortul Ilirian. Va dura până la o oră. Sunt mai multe opțiuni:

  Prin intrarea oficială, pe scara serpentină. Nu va trebui să urci 1.400 de pași singur – sunt o mulțime de pisici aici. Și chiar dacă cineva obosește la jumătatea drumului, va fi răsplătit cu fiecare privire la orizont de pe platformele intermediare de vizionare.
  Pe o cale secretă. La început arată ca o urmă de capră discretă – de fapt, caprele pot fi găsite cu adevărat aici. Pe laturi cresc portocali și oleandri, înălțimea crește treptat. Dacă vă luați timp, puteți penetra în atmosfera locală și frumusețea detaliilor.

Sau puteți merge cu mașina de-a lungul serpentinei Kotor (P1). Pe parcurs vor fi mai multe puncte de observare și o vedere panoramică minunată – de la Barul Horizont.

2. PORTO MONTENEGRO

Porto Montenegro este cel mai prestigios port de agrement din Muntenegru, care a fost primul din lume care a primit statutul de 5 Gold Anchor Platinum.* Acesta este situat în Tivat și arată ca un oraș la modă separat, cu buticuri, cafenele, reședințe de lux și o promenadă super-pitorească cu palmieri și fântâni. Totul arată foarte îngrijit și scump din punct de vedere vizual.

Vă puteți bucura de această estetică de pe țărm sau puteți face o plimbare de-a lungul golfului Kotor pe un iaht. Acesta este unul dintre cele mai frumoase 10 fiorduri din Europa! Apa este destul de calmă aici, astfel încât fotografiile vor fi clare și luminoase. Sunt rute pentru o jumătate de zi și pentru 8 ore. Costul depinde de durata, numărul de participanți și dimensiunea iahtului. Dacă adunați o companie de 5-6 persoane, nimeni nu va crede cât de econom va fi prețul. La urma urmei, conținutul va arăta uimitor de frumos, iar poveștile vor suna uluitor.

3. PARCUL NAȚIONAL LOVCEN

Lovcen este cel mai apropiat de coastă Parc Național al Muntenegrului. Este frumos să fii aici după zile aride de pe plajă. Datorită altitudinii de 1.700 m deasupra nivelului mării, Lovcen este de obicei cu 10°C mai rece, iar pădurile luxuriante păstrează o umbră primitoare. Pe parcurs, puteți prinde plante endemice, peste 200 de specii de păsări și voleul Balcanic în centrul atenției (nu sunt deloc înfricoșătoare, deși arată ca șoareci). Și dacă în partea de jos călătorii vor fi înconjurați de palmieri, magnolii, salcâmi, apoi în partea de sus vor întâlni pini, brazi, fagi. Odată cu altitudinea, peisajul își dezvăluie măreția: lanțul muntos de aici este neuniform, există multe chei și crăpături în jur. Este ca și cum valurile mării s-au pietrificat și nu veți găsi două la fel.

A vizita Muntenegru și a nu urca pe Muntele Lovcen este ca și cum nu ai vedea deloc țara. Acesta este Muntele Negru iconic! Pe unul dintre vârfurile sale, Crucea lacului, se află cea mai înaltă punte de observare, din care 70% din teritoriul țării, Croația și Marea Adriatică sunt vizibile pe vreme senină. De asemenea, este frumos că cea mai mare parte a drumului poate fi traversată cu mașina.

Mausoleul lui Petru al II-lea Petrovici-Negos, care a domnit în secolul al XIX-lea, a contribuit la formarea Muntenegrului ca stat secular independent și și-a pus literalmente sufletul în fiecare decizie, a fost ridicat aici. Acest lucru este evidențiat de numeroasele sale poezii și poeme pline de identitate națională. Reformatorul inspirat Peter Negos a unit autoritățile statului și bisericii, a pus bazele sistemelor judiciare și fiscale locale, a fondat prima școală publică elementară, prima tipografie și a publicat alfabetul muntenegrean.

Mausoleul este impregnat de spiritul acestor fapte grandioase, fiecare dintre ele părea să accelereze timpul pentru întregul Muntenegru și să creeze un viitor mai bun. Iar monumentalitatea atriului, sculpturile din piatră de la intrare, marmura verde închis și decorațiunile aurite din interior sunt pur și simplu uluitoare.

4. LACUL SKADAR

Următoarea locație recomandată iubitorilor de experiențe noi și conținut atmosferic este Lacul Skadar. Este cel mai mare lac din sudul Europei. Este situat lângă Budva. În cazul în care călătoria dumneavoastră este la sfârșitul lunii mai/începutul lunii iunie, vă sugerăm să închiriați un caiac sau o canoe sau să faceți o excursie planificară cu barca. Ples este înconjurat de stuf, unde se ascund pelicani creți, cormorani mici și stârci. Iar pe apă înfloresc nuferi.

Lacul strălucește ca o bijuterie în fundalul munților de la granița muntenegreano-albaneză. Mănăstirile medievale, podgoriile familiale și micile sate de pescari pândesc pe țărmurile sudice. Prin urmare, atunci când toate păsările rare își iau locul în galeria foto, puteți vizita, de exemplu, orașul pitoresc Virpazar și vă puteți satisface foamea cu delicatese locale. Și încă o dată pentru a prinde Lacul Skadar în lentilă, dar acum din pământ.

5. PARCUL NAȚIONAL DURMITOR ȘI CANIONUL TARA

Durmitor este cea mai faimoasă rezervație naturală din Muntenegru și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Lacuri glaciare, cascade, peșteri și vârfuri de munte – există multe trasee de drumeții interesante aici. Parcul face parte din Alpii Dinarici și este situat în nord, astfel încât răcoarea vindecătoare este garantată chiar și la mijlocul verii.

Parcul Național poate fi accesat din Budva, Tivat, Kotor și alte orașe de coastă cu un tur cu autobuzul. Sau profitați la maximum de călătorie: închiriați un auto decapotabil și măriți numărul de fotografii Instagram road trip*.

În Durmitor, ar trebui să te uiți mai întâi la canionul râului Tara. Este cel mai adânc canion natural din Europa, al doilea doar după Marele Canion din SUA. Apele ca de smarald ale râului Tara la umbră și de cianură la soare, trec pe lângă stânci stâncoase abrupte și păduri luxuriante. Puteți să le admirați și să faceți un videoclip interesant de la cea mai lungă ziplinie din Muntenegru*. Coborârea lungă de 1.050 m durează 85 de secunde. Sistemul zipline este produs în Australia și poate rezista la o încărcătură de 7 tone (convențional, un elefant).

Puteți face fotografii spectaculoase într-un mod mai relaxat. Pentru a face acest lucru, merită să vă îndreptați spre stânca Churevac. Ascensiunea durează până la o oră și jumătate și poate fi depășită cu un nivel minim de pregătire fizică. De la o înălțime de 1.600 m, Canionul și împrejurimile sale uimitoare sunt clar vizibile.

Join UP!™ vă va ajuta să combinați o vacanță pe litoral cu o explorare interesantă a țării! Am avut deja grijă să facem drumul și cazarea confortabile, iar impresiile diversificate.

Muntenegru cu Join UP!™

Rezervați un tur la Join UP! și umple-ți pușculița cu cele mai bune amintiri și feed-ul Instagram!


1 MONSTAT’s official releases
* reels-friendly este un spațiu atractiv în care puteți filma cu ușurință videoclipuri verticale scurte pentru Instagram
** 5 Gold Anchor Platinum – din engleză. 5 ancore de aur de la Asociația portului de iahturi. Acesta este cel mai înalt nivel de recunoaștere pentru marinari, apreciind calitatea serviciilor pentru clienți, facilitățile de lux și planificarea teritoriului. Acest premiu înseamnă că fiecare aspect al locului de muncă, de la gestionarea operațiunilor până la furnizarea de recreere, este atent gândit și executat la un nivel de neegalat
*** road trip photo – din engleză. fotografii făcute în timpul unei călătorii cu mașina
**** zipline – din engleză. zip-line este un scripete suspendat pe un cablu din oțel inoxidabil și montat pe o pantă. O persoană se poate atașa la un scripete și se poate deplasa de sus în jos sub influența gravitației
**** workation – din engleză – concediu de lucru sau concediu de lucru. O călătorie în timpul căreia o persoană continuă să lucreze, dar are ocazia să viziteze locuri noi, să se inspire din natură, cultură și experiență locală