Agenți

Într-o excursie în Insulele Canare: to do list¹ de la Join UP! pe Tenerife

Noi, la Join UP!, cunoaștem sentimentul că ești pe cale să ratezi un punct culminant în timpul călătoriei tale, un loc neobișnuit, o emoție de neuitat, dar nu-ți poți da seama care anume și unde ai putea-o rata. Dar cel mai rău lucru este că afli despre acest lucru prețios și necunoscut, deja atunci când a mai rămas puțin timp și trebuie să vă întoarceți acasă.

Din fericire, suntem aici pentru a te ajuta cu asta. Astăzi vă împărtășim un ghid cool to do list, pentru a simți întreaga atmosferă din Tenerife și astfel poți alege cele mai tari aventuri pentru tine, care la început atât de mult lipseau. Te asigurăm că aceasta este o insulă în care fiecare va găsi ceva al său. Deci, dezvăluim toate oportunitățile sale împreună?

SPUNE-MI DESPRE TENERIFE

Tenerife este un loc foarte special. Acolo vrei să dansezi sub soarele blând, să te scufunzi în apele albastre ale oceanului, să simți briza ușoară sărată, să te bucuri de viață, să te răsfeți cu mâncăruri delicioase într-un restaurant de pe coastă, cu vin alb și roșu din podgoriile locale. Cucerește trasee montane, admiră contrastele dintre plajele negre vulcanice și cele albe, încearcă să faci surfing, plimbă-te pe străzile insulei, unde fiecare pietricică are propria poveste, admiră frumusețea din jurul tău într-o plimbare cu bicicleta și, bineînțeles, fă cunoștință cu localnicii care știu cum să te umple de energie. O combinație atât de bogată și armonioasă de gusturi și impresii nu lasă pe nimeni indiferent. Și mai sunt multe dintre aceste mici momente importante, pentru că de fiecare dată când te întorci în Canare, descoperi o parte din ceva nou, plăcut și de neuitat.

„Insula primăverii veșnice”🌺

așa se numește Tenerife pentru vremea sa constant bună, aproape fără ploaie. Temperatura aerului din timpul zilei nu scade sub +22–24°C nici iarna, iar temperatura apei variază de la +19 la +24°C. Exact ceea ce ai nevoie pentru un sejur confortabil!

TO DO LIST A CĂUTĂTORULUI DE AVENTURI

Pregătește-ți pantofii confortabili, pentru că, cu atâta aventură, vei dori să faci ocolul întregii insule! Și buna dispoziție îți este cu siguranță garantată!

  1. Ascultă zgomotul peșterii vechi de peste 27.000 de ani? Peștera Vântului — Cueva Del Viento, a cincea cea mai lungă din lume (18 km) — ascunde stalactite de lavă, lacuri, cascade și terase laterale. De asemenea, tot acolo sunt curenți de vânt care permanent sunt în mișcare, creând un zgomot misterios, fantomatic.
  2. Să ne scufundăm în sporturile nautice? Cel mai mare parc acvatic ”Siam” de pe insulă își așteaptă deja turistul său. Un tub transparent înalt de 28 de metri care trece printr-un acvariu cu rechini și alți pești, surfing pe valuri de trei metri, diverse piscine, zone pentru copii, animație și râul Mai Tai care traversează tot parcul – ai la dispoziție o varietate imensă!
  3. Să facem fotografii cu cel mai mare Arbore a Dragonului din lume? Aceasta este o dracaena care a crescut la 18 metri înălțime, iar diametrul coroanei sale este de aproximativ 20 de metri! Este probabil ca arborele are mai mult de 700 de ani și este cel mai vechi pe insulă.
  4. Să atingem nisipul vulcanic negru de pe plajele din Benijo, Teresitas și Las Teresitas. În combinație cu pietrișul – ce ar putea fi mai bun decât masaj cu pietre din natură?
  5. Să gustăm vinul Malvasia? Tenerife este unul dintre puținele locuri de pe Pământ unde s-a păstrat soiuri de struguri vechi de secol, inclusiv acest simbol gastronomic al insulei.
  6. Mergem într-o excursie de scufundări de neuitat? Printre porturile abandonate (El Valito, Primar), peșteri (Cueva De La Cerebros, Cueva De La Camarones Palm Mar), munți vulcanici subacvatici (Montaumara Amarilla, El Pinque, Barranco Seco) și Nave (Tabaiba).
  7. Hai să întâlnim un apus neobișnuit? În orice stațiune, este un element clasic, dar ai contemplat vreodată această strălucire în timp ce înotați în piscine vulcanice care aproape se leagă de ocean? Orașul portuar Garachiko te invită să-l încerci!
  8. Să mergem în shaw-ul din Sala Coliseo? Flamenco-ul spaniol nu este nicăieri la fel de fervent ca în patria sa. Știați că există o întreagă știință care studiază flamenco? Se numește flamencologie și a început să fie studiată în 1957, după lansarea cărții cu același nume de Gonzalez Clement.
  9. Să mergem la cumpărături: ai ocazia să cauți suveniruri pentru cei dragi și să-ți reînoiești garderoba în Centrul Comercial Magazinele Duke care a fost alegerea călătorilor în 2023 conform Tripadvisor? Un centru comercial modern, unde sunt reprezentate multe mărci locale spaniole, precum și cele internaționale, cum ar fi: Calvin Klein, Guess, Superdry, Bellisima, Armani Exchange, Levis.
  10. Să ne amintim copilăria noastră când am vrut cu toții să intrăm într-un basm chiar și pentru un minut? De ce nu — în castelul San Miguel pe turiștii îi așteaptă deja atmosfera uimitoare a epocii medievale, pe care o vor simți la o cină festivă împreună cu un incendiar turneu cavaleresc.
  11. Să prindem un val de relaxare în mijlocul naturii incredibile rezervația biosferei Anaga? Acolo veți găsi păduri de lauri, printre căile bizare pe care apare dorința de a te pierde și multe altele 120 de specii de păsări.
  12. Să aruncăm o privire la cel mai mare pinguinarium din lume și cașaloți giganți? Parcul Loro așteaptă turiști de toate vârstele, pentru că are cu siguranță ceva de atras atenția.
  13. Să vizităm satele locale și să vedem cum trăiesc localnicii? Poate că vă vor arăta cum să gătiți brânză de capră de casă și miere, și chiar te vor invita la o cină delicioasă.
  14. Să urcăm în vârful vulcanului? Nu oricine poate primi o astfel de experiență în viața lor. Maiestosul Teide – cel mai înalt vârf din Spania – mulți călători au vrut să-l cucerească. Poți fi unul dintre ei?
  15. Să încercăm Papas arrugadas? Acesta este un cartof dulce nou, care este fiert într-un kilogram de sare până când apa se evaporă complet. Și ca o băutură, vom adăuga altceva neobișnuit vinul este albastru care este produs exclusiv din struguri, fără coloranți.
  16. Să numărăm stelele? Dacă v-ați avântat să faceți aventura anterioară, vizitați și cel mai mare observator din lume de la Teide, unde 83 dintre cele 88 de constelații recunoscute oficial pot fi observate pe timp de noapte – unul dintre primele trei locuri de pe planetă pentru observarea stelelor!
  17. Să mergem la piramidele misterioase din satul Guimar? Conform unei versiuni, acestea au fost create de o civilizație antică Guanchi. Un fapt interesant: în ziua solstițiului, puteți vedea un fenomen uimitor aici – cum soarele apune de două ori.
  18. Să ne atingem un pic de istorie? Prima biserică de pe insulă este Biserica Sfintei Cruci, acum Biserica Neprihănitei Concepții a Sfintei Fecioare Maria. În cinstea acestui altar a fost numit orașul Santa Cruz de Tenerife.
  19. Să încercăm Tiras de Cazon? Acestea sunt fâșii de carne dintr-o specie mică de rechin, sărate și uscate-pentru cei care doresc să încerce ceva cu adevărat exotic din bucătăria canariană.
  20. Să mergem pe Insula celor trei sute de vulcani? În Lanzarote aproape 30% din teritoriu este acoperit cu cenușă, combinat cu peisaje frumoase, suculente, soluri de nuanțe incredibile, podgorii în mijlocul deșertului, lagune ascunse, golfuri și stânci. Un loc minunat pentru a face o mulțime de fotografii pur și simplu cosmice printre aceste peisaje rare!

CĂLĂTOREȘTE CU JOIN UP!

Am avut deja grijă de viitoarea ta vacanță fiesta, să vorbim despre principalul lucru?

Un zbor confortabil. Zbor Direct din București pe aripile companiei WizzAir.

Program de zbor comod. Zburăm de două ori pe săptămână — luni și vineri.

Parteneri de încredere. 30 de ani de experiență în 11 țări ajută DMC2 iTravex să ofere turiștilor Join UP! tot de ce au nevoie pentru călătoria lor de neuitat în Tenerife.

O listă mare de excursii interesante unde puteți dobândi noi cunoștințe, emoții și amintiri.

O selecție bună de hoteluri la care veți dori să vă întoarceți:

Zburăm spre insula primăverii eterne pentru a întâlni aventuri?


¹to do list – din engleză: lista de sarcini
²DMC (Destination Management Company) – companie gazdă