Agenți

Zanzibar: vacanță plictisitoare la plajă și nu ai ce cauta cu copiii. Spulberăm miturile cu Join UP!

Ce cunoaștem despre Zanzibar? Și ce este adevărat, iar ce nu? Noi în Join UP! Întotdeauna suntem pentru aceea, ca să descoperim noile colțuri ale lumii, să arătăm atmosfera lor adevărată și împreună cu turiștii și agenții noștri, risipim miturile și stereotipurile. De aceea, vă învităm în colțul exotic al Winter Garden – Tanzania, ca să aflăm în sfârșit ce gust au fructele tropicale! Anul acesta am lansat tururi la Zanzibar pentru prima dată pe piața moldovenească. Iar primii turiști s-au pornit deja să exploreze insula paradisului. Sunteți gata să preluați ștafeta?

Join UP!™ are deja 8 ani de experiență în Zanzibar. Așa că noi știm exact, cum să organizăm acolo o vacanță de vis și împreună putem spulbera miturile despre Tanzania. Dar mai întâi, hai să vedem ce ne poate oferi echipa noastră turiștilor în acest sezon:

ZANZIBAR cu JOIN UP!

  • Zbor direct de la Chișinău la Zanzibar cu Sky Up cu realimentare în doar 1 oră.
  • Tururi cu durata de 7, 15, 23 de nopti.
  • O gamă largă de hoteluri în diferite segmente de preț.
  • Parteneri de încredere ai MSG Touristik, care au peste 25 de ani de experiență pe piață.
  • Asistență 24/7 pentru turiști.
  • O gamă largă de excursii care vor arăta turiștilor adevăratul Zanzibar.

SPULBERĂM MITURILE ÎMPREUNĂ

Știm că turiștii moldoveni iubesc lucrurile exotice, dar dar majoritatea nu consideră Zanzibar ca loc de vacanță din cauza miturilor și stereotipurilor existente. Să vedem cum arată într-adevăr.

MITUL 1: Zanzibarul nu este sigur

De fapt, cea mai mare parte a insulei este absolut sigură. Acest fapt confirmă, că în ultimii ani țara a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din Africa, sau mai bine zis– cercetările și cifrele. Potrivit Numbeo* – ea mai mare bază de date de orașe și țări din lume – pentru anul 2022 indicele criminalității în Zanzibar este mai mic decât în Parisul francez, Napoli italian sau Houston american! Chiar și plimbările în majoritatea regiunilor insulei sunt considerate sigure și aproape toate hotelurile au zone închise.

Marina
Daineco
Head of Sales B2B, Join UP! ™

«Eu am fost în vacanță cu copiii la Zanzibar de 2 ori și pot spune cu siguranță: acolo este absolut sigur. Te poți plimba de-a lungul oceanului adunând scoici, de-a lungul străzilor înguste confortabile din Stone Town, bucurându-te de atmosfera orientală plăcută sau să încerci bucatele simple și gustoase într-o cafenea autentică. Localnicii sunt foarte amabili și de ajutor. Desigur, regulile de bază de siguranță nimeni nu le-a anulat, cum de exemplu: nu vă lăsați lucrurile nesupravegheate și nu intrați în locurile necunoscute, neaglomerate, ca să nu vă pierdeți Doar urmați-i și bucurați-vă de frumusețea acestei insule incredibile în pace.»

MITUL 2: Este departe

Vacanța poate dura doar 7 zile și se pare că jumătate din acest timp va fi petrecut în avioanele care duc pe insulă. Să spulberăm mitul! Zborul spre Zanzibar nu este atât de lung. Doar 10 ore – și sunteți în Africa! Și aceste ore vor trece în așa fel încât turiștii cu siguranță nu le vor considera timp pierdut în vacanță. Oferim un zbor confortabil cu SkyUp.

MITUL 3. Zanzibar – este o vacanță plictisitoare la plajă

Cum poate fi plictisitor acolo unde sunt vârfurile înzăpezite ale muntelui Kilimanjarosavane sălbatice, plaje paradisiace de pe Oceanul Indian, orașe cu o istorie lungă și masai cu ritualurile lor colorate? V-am pregătit o alegere de activități care poate spulbera acest mit odată și pentru totdeauna. Deci, cu ce vă sugerăm să vaă ocupați în Zanzibar:

Să vedei “cinci animale africani” – elefanți, lei, rinoceri, leoparzi și bivoli în timpul unui safari în savana sălbatică;
Să admirați păstăile de delfini în timpul croazierei pe bărcile dhow tradiționale;
Să admirați maximal cultura popoarelor indigene urmărind dansurile tribului Maasai
Să mergeți cu rafting pe râul Rufiji, pentru a respira pe pqarcurs aerul celor mai mari păduri de mangrove din Africa de Est și pentru a vedea cum trăiesc oamenii în satele de pe coastă;
Să vă încălziți la izvoarele termale vulcanice din apropierea dealurilor Beho-Beho;
Să vă bucurați de toate nuanțele apusurilor peste Oceanul Indian și de culorile peștilor tropicali de pe coasta insulei Prison, unde au fost trimiși cei mai periculoși și predispuși sclavi de evadare;
Să vă bronzați pe plaja insulei care dispare Nakupenda, care iese din ocean în fiecare zi la reflux și se scufundă la maree înaltă;
Să vă plimbați prin vechiul Stone Town, care în timpul istoriei sale a fost capitala Imperiului Otoman, unul dintre principalele porturi comerciale și punctul de plecare a zeci de expediții;
Să faceți kitesurfing, deoarece Zanzibar – este una dintre destinațiile de top din lume pentru acest sport nauti;
Să petreceți până dimineața la o petrecere pe plajă sau la un club de noapte.

MITUL 4. Este greu să găsești mâncare bună, sănătoasă

Nu există probleme cu bucate în Zanzibar. Sunt multe hoteluri aici care oferă Full Board și chiar All Inclusive. Și foarte adesea acestea sunt opțiuni bune de cinci stele complet accesibile.

Recomandări de la Join UP!

  • AHG Waridi Beach Resort & Spa 4* AI
  • Mandarin Zanzibar (Ex. Sarabi Zanzibar) 4* AI
  • The One Resort 4* AI
  • Kwanza Resort 5* AI
  • Riu Palace Zanzibar (Adults Only 18+) 5* AI
  • Tui Blue Bahari Zanzibar (Ex. Dream Of Zanzibar) 5* AI

În plus, pe insulă există multe lcaluri unde poți mânca delicios și cu bugete complet diferite. De exemplu,î n regiunile de coastă există întotdeauna o mulțime de cafenele unde se pregătesc cele mai proaspete fructe de mare. Este atât de cool să cunoști cultura locală prin bucatele sale, să încerci de fiecare dată ceva diferit, să descoperi gusturi și combinații noi. Să vă bucurați de carne de ton local incredibil de fragedă, să gusați mango, rambutani, papaya, nuci de cocos și peste 10 tipuri de banane și, desigur, încercați mandazi – pateuri africane și alte bucate ale bucătăriei swahili.

Locații gastronomice de top din Zanzibar de la Join UP!

  • The Rock Zanzibar – un local de cult пряchiar pe un afloriment de corali din mijlocul Oceanului Indian. Cândva era un loc pentru pescari, iar acum este un restaurant confortabil cu 12 mese cu fructe de mare delicioase.
  • Emerson Spice – Hotel din Michelin Guide în clădirea palatului sultanului din secolul al XIX-lea, în inima orașului Stone Town. Pe acoperișul său, în restaurantul Secret Garden, oaspeții se pot bucura de un meniu de degustare cu 7 feluri, spectacole ale muzicienilor locali și o priveliște fermecătoare a părții istorice a capitale.
  • Emerson on Hurumzi – must visit, dacă vrei să încerci bucătăria autentică din Zanzibar Și ca un bonus plăcut– o priveliște superbă la Stone Town, deoarece restaurantul este situat pe acoperișul celei de-a doua cele mai înalte clădiri din capitală – Casa Miracolelor.
  • Stone Town Cafe –ideal pentru micul dejun cu o ceașcă de ceai tradițional picant sau cafea.
  • Bin Jabir – restaurant de pește autentic pe plaja Matemwe. Vă recomandăm să comandați „peștele zilei” – este întotdeauna delicioasă!
  • Lukmaan Restaurant – o cafenea cu o gamă largă de curry, biryani **, fructe de mare și alte feluri de mâncare. Dar fii pregatit ca s-ar putea sa fii nevoit sa stai la coada, pentru ca locul este mereu plin atat de localnici, cat si de turisti.
  • Forodhani Gardens – acea piață de noapte de cult din Stone Town, unde vă puteți pierde printre locurile cu mâncare tradițională de stradă din Zanzibar (samosas, kebab local și fructe de mare).

MITUL 5: În Zanzibar nu ai ce face cu copiii

Și acest mit est ecomplet lipsit de temei. Deoarece pe insulă puteți găsi hotelurile excelente cu cluburi pentru copii; multe oferă mese pentru copii și dietetice.

Iată doar câteva variante favoritele din colecția noastră:

  • Nungwi Beach Resort by Turaco (ex. DoubleTree Resort by Hilton Nungwi) 4*
  • Riu Jambo 4*
  • Zanzibar Bay Resort 4*
  • The Royal Zanzibar Beach Resort 5*
  • Azao Resort & Spa 4*
  • VOI Kiwengwa Resort 4*

Și aceste plaje cu nisip alb ca zăpada, moale ca făina! Oare nu este un rai pentru copii? Căutând stele de mare în ele în timpul valului scăzut sau prinzând scoici în lagune de o frumusețe incredibilă – nicio animație nu poate înlocui un astfel de divertisment.
Poftim câteva idei, cu ce vă puteți ocupa cu copiii în Zanzibar:

  • Să mergeți într-un safari. Puteți merge în siguranță acolo cu copii de 4-5 ani. Doar imaginați-vă , câtă admirare vor avea copiii când vor vedea toate aceste animale exotice din desenele animateși cărțile lor preferate în viața reală!
  • Snorkeling la malul insulei Mnemba, făcând cunoștnță cu locuitorii subacvatici colorați.
  • Să înotați cu țestoase uriașe și prietenoase lângă Prison Island.
  • Să găsiți maimuțe colobus în jungla singurului parc național din Zanzibar – Jozani Chwaka.
  • Să petreceți ziua în parcul de distracții Kariakoo, cu multe atracțiuni și parc acvatic.

Convingeți-vă, cât de frumos este Zanzibar deja iarna aceasta cu Join UP!

*Numbeo
** un fel de bucate tradițional din orez