Agenți

Zanzibar: de ce aceasta destinație este un must-visit*?

Zanzibar este despre freshe-ul unui baobab de o sută de ani, despre safari în care te poți simți ca într-un desen animat cu Regele Leu, despre cel mai proaspăt și gustos ton proaspăt numai ce prins din ocean, despre sute de flamingo, despre uimitorul munte înzăpezit Kilimanjaro, înalt de aproape 6.000 de metri, pe care Maasai îl mai numesc și ”muntele alb”.

Am spulberat deja miturile care ar putea interfera cu călătoria viselor tale, iar astăzi îți spunem de ce iubim atât de mult această insulă și ce altceva poate uimi chiar și un călător experimentat.

IUBIM ZANZIBARUL PENTRU…

  1. Plaje frumoase. Sunt mulți dintre acestea aici și toate uimesc întotdeauna cu nisipul lor alb, apa caldă turcoaz, palmierii mari și coralii de o frumusețe excepțională, ca în filmul ”Blue Lagoon”. Mergeți să priviți răsăritul soarelui și să vedeți cum localnicii pescuiesc pe bețe, cum colectează alge marine la ferme și cântă cântece tradiționale, cum copiii scot scoici din apă pentru a face decorațiuni pentru casele lor – unde altundeva decât aici să simțiți adevăratul spirit al Tanzaniei în astfel de momente!
  2. Mâncare exotică. Pe insulă, veți găsi un amestec de cele mai autentice feluri de mâncare din bucătăria africană, persană și arabă. Sunt simple, fără sosuri complicate, dar la fel de delicioase! Doar de dragul fructelor tanzaniene și a fructelor de mare proaspăt prinse, acest paradis merită deja o vizită.
  3. Locuri uimitoare. Oriunde v-ați duce, viața sălbatică a insulei este fascinantă. Vă duceți la lagună și înotați în apa cristalină printre broaște țestoase și pești, înconjurat de roci și liane. Sau poate veți dori să urcați pe maiestuosul Kilimanjaro? Sau puteți merge la rezervația naturală locală – o mare șansă de a vedea zeci și sute de endemice din Zanzibar.
  4. Emoții de neuitat. Încercați tot ce vă dorește inima: scufundări, călărie de-a lungul coastei, surfing. Sau mergeți într-un safari cool pentru a interacționa cu triburile locale Maasai și Chaga – o experiență unică pe care veți dori imediat să o repetați. Pentru că în Zanzibar este întotdeauna o atmosferă specială, care nu poate fi transmisă în cuvinte – doar o vezi și te îndrăgostești!
  5. Varietate de restaurante și hoteluri. O alegere largă de locuri confortabile pentru fiecare gust, unde puteți să vă opriți pentru o masă delicioasă și un relax pe bune. Multe dintre ele sunt decorate cu decor din paie, măști din lemn, djembe, fresce, plante, ornamente pentru animale – totul pentru a vă scufunda cât mai mult posibil în atmosfera Africii magice.

TOP 5 PLAJE

  • Bwejuu este o plajă cu un colorit local specific: palmieri și case de corali cu paie sunt peste tot.
  • Nungwi – aici este un mal alb cu nisip fin și moale, iar apa este caldă și calmă, fără valuri înalte.
  • Jambiani este o plajă uimitoare și calmă, cu stele de mare și scoici, unde apar din când în când stârci frumoși.
  • Pongwe în formă de semilună este cel mai bun loc pentru a înota datorită recifului din apropiere, care oferă în plus ape curate și sigure.
  • Michamvi-Pingwe – unde puteți vizita o serie de golfuri magice, unde puteți simți unitatea cu viața sălbatică cât mai mult posibil.

TOP 5 BUCATE

  • Sucul proaspăt de baobab este o caracteristică locală populară printre turiști. Arborele în sine poate ajunge la 30 de metri înălțime, iar trunchiul are diametrul cuprins între 7 și 11 metri. Uneori, baobabul este numit și „pomul de limonadă” – fructele sale sunt folosite pentru a face o băutură similară cu limonada. Este grozav că acest copac poate crește timp de secole – mai multă limonadă, mai multă!
  • Cafeaua cu caju este o arabică delicioasă chiar din centrul centurii de cafea a Pământului, combinată cu o gustare – caju tanzanian. Se spune că este cel mai bun din lume și de două ori mai mare decât suntem obișnuiți.
  • Jackfruit – fructele sale sunt cele mai mari dintre cele comestibile care cresc pe copaci. Greutatea fiecăruia dintre ele poate ajunge la 34 kg sau mai mult! Suculent are gust de banane și ananas sau pepene galben. Numele său provine dintr-o schimonosirea unui cuvânt indian care înseamnă ”mare și rotund”.
  • Sosul de piper Piri-Piri este foarte picant, este fabricat din diferiți ardei, coajă de citrice, ceapă, usturoi, suc de lămâie și condimente: frunze de dafin, boia de ardei, busuioc, oregano și tarhon.
  • Dakling-dar-es-salam este un fel de mâncare care este gătit în Tanzania în principal în zilele de sărbătoare: rața este fiartă mult timp în lapte de nucă de cocos cu condimente și servită cu orez.

TOP 5 LOCALURI

  • Zee-Bar (Nungwi Beach Resort by Turaco, Nungwi Village) – bar cu restaurant cu accent pe bucătăria internațională. De ce să nu încercați toate cocktailurile și sucurile proaspete de la Zee-Bar? Turiștii spun că sunt cei mai buni de pe insulă.
  • Blue Dongwe Jetty (Dongwe Club, Dongwe) – bucătărie mediteraneeană cu fructe de mare. Vă recomandăm calmarul lor prăjit, creveții și homarul în sos dulce și acru cu cartofi.
  • Fisherman’s Seafood & Grill (Nungwi beach Resort by Turaco) – un restaurant cu accent pe fructe de mare la grătar. Încercați ton și dorado cu orez, dar rețineți că porțiunile de aici sunt foarte mari.
  • Ratatouille (Paje Centre, Paje) – un loc cu o atmosferă magică și note din bucătăria franceză. În cinstea numelui, vă sfătuim să comandați un ratatouille foarte gustos, iar pentru iubitorii de dulciuri – fondant de ciocolată, care se topește pur și simplu în gură!
  • Lost Soles Bar (Jambiani Village, Jambiani) – barul, care servește tartar incredibil de ton și calmar, va fi cu siguranță apreciat de iubitorii de fructe de mare. Acesta este locul perfect pentru a lua masa în timp ce privești cel mai frumos apus de soare peste oceanul vieții tale.

TOP 5 VIZITE

  Safari. Una, două sau trei nopți în savană depinde de tine, dar este ceva ce merită încercat cel puțin o dată în viață! Puteți să vă plimbați prin jungla sălbatică împreună cu un boschetar care vă va face cunoștință cu localnicii, coborâți râul Rufiji cu barca, faceți un picnic delicios sau mergeți la izvoarele termale din Beho Beho pentru a vă întineri și relaxați-vă într-o cabană printre animalele sălbatice, sub sute de stele. Și, bineînțeles, să vedeți elefanți, hipopotami, crocodili, girafe, lei și alte animale la doar câțiva metri distanță, cu ochii voștri este o experiență de neuitat! Tanzania este cel mai bun loc pentru a te simți ca o gazdă a The World Inside Out sau un corespondent National Geographic.
  Triburi locale. Maasai sau Chaga sunt triburi cu care veți putea simți cu siguranță întreaga cultură africană antică, deoarece timpul pentru ei este aproape înghețat în loc. Aflați despre modul lor de viață, regulile de supraviețuire, rădăcinile, tradițiile și obiceiurile care au o istorie lungă și interesantă. Ei vor fi, de asemenea, bucuroși să vă cunoască și vor oferi, de asemenea, să cumpărați produse din lemn valoros sub formă de măști ca suvenir – conform credințelor, protejează casa de spiritele rele – figurine sau bijuterii. Sau încercați cafeaua lor delicioasă – chaga, ei înșiși cresc arabica pe versanții vulcanului Kili.
  Craterul vulcanului Nurongoro, încadrat din toate părțile de junglă și roci de până la 600 de metri înălțime. De mărimea unui oraș mare, în interiorul său se află un lac numit Magadi, renumit pentru diferitele animale și flamingo care s-au stabilit cu traiul acolo. Veți încerca să faceți o fotografie cu un flamingo local pe craterul vulcanului?
  Golful Jozani-Chwaka — este un parc uimitor în trei părți : o pădure de maimuțe, o junglă sălbatică și un mangrove unde puteți vedea încă o pepinieră de crabi. Găsiți timp să faceți o plimbare prin jungla impenetrabilă și împrietenește-te cu colobul roșu din Zanzibar – aceștia își petrec întreaga viață în copaci, călătorind doar prin vârful copacilor.
  The Rock — este un restaurant situat pe plaja Michamwee Pingwe. Este unic prin faptul că ajunge în apă la reflux. Aici puteți gusta multe tipuri de fructe de mare proaspete, precum și un tip foarte rar de homar – Rock Lobster.

TOP 5 TENTATIVE

  • Încercați să vedeți tot felul de păsări în rezervația forestieră Kiwengwa Pongwe – există mai mult de 50 dintre ele! Și, de asemenea, diferite animale, 100 de specii de plante și peșteri incredibile de corali.
  • Snorkelingul în oceanul cald, în jurul insulei Mnemba, pe atol și printre delfini este o experiență de neuitat a vieții.
  • Faceți o croazieră de o zi pe trei insulițe lângă Zanzibar – o excursie cu barca incredibil de frumoasă, care se va adăuga la colecția dvs. de amintiri.
  • Ai să îndrăznești să urci pe Kilimanjaro? Priveliștea din jurul tău îți va tăia pur și simplu răsuflarea, natura neatinsă a junglei tropicale și legendara zăpadă montană și cu siguranță va fi ceva de spus prietenilor tăi: „Am cucerit unul dintre vârfurile africane!”
  • Cel puțin o dată, merită să înotați în laguna acvariului Baraka printre țestoase și numeroasele specii de pești care înoată în jur. Luați o cameră subacvatică – fotografiile sunt uimitoare!

ZANZIBAR CU JOIN UP! ” ESTE VORBA DESPRE…

  • Zbor direct din Chișinău pe aripile SkyUp.
  • Tururi de la 7 la 24 de nopți și o selecție largă de hoteluri unde vă puteți relaxa.
  • Parteneri de încredere ai MSG Touristik, care au mai mult de 25 de ani de experiență pe piață și care oferă suport non-stop turiștilor și însoțirea ghizilor profesioniști.
  • O alegere largă de excursii pentru a vedea adevărata Tanzania exotică.

Într-adevăr, arată ca check-list al unui adevărat aventurier!

Hai să zburăm acolo unde este soare? Profitați de șansa de a vizita incredibilul Zanzibar în această iarnă!


* must visit – eng. trebuie vizitat
* Fiecare dintre aceste unități a câștigat premiul Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2023